Last news in Fakti

3 Септември, 2023 11:25 1 180 6

Сезонът на пожарите! Тревога в Одринска област заради пожара край Свиленград

  • турция-
  • одрин-
  • горски пожар

От областната дирекция по горите в Одрин са изпратили в граничната зона, булдозери, машини, пожарни коли и много екипи за гасене на пожари

Сезонът на пожарите! Тревога в Одринска област заради пожара край Свиленград - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пожарът в Свиленградския район вдигна на крак противопожарните власти в пограничния град Одрин поради опасността огнената стихия да се прехвърли на турска територия под влияние на силния вятър, съобщава БТА.

От областната дирекция по горите в Одрин са изпратили в граничната зона, булдозери, машини, пожарни коли и много екипи за гасене на пожари. Подаден е сигнал за тревога и готовност за борба срещу пожара.

Засилени са мерките по охраната на границата с България от турска страна, които се прилагат в координация с валийството в Одрин.

По информация на информационната агенция Ихляс хабер ажансъ селяните в близките до границата с България села са под тревога. Огнените пламъци от българска страна буквално осветяват турските села Суакаджагъ, Йолюстю и Бююкисмаилдже. Селяните са се били струпали по хълмовете и са наблюдавали тревожно пожара.

Същевременно те са били готови да се включат с трактори и техника, с която разполагат, в случай, че пожарът се прехвърли към техните села, пише агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караибрахим

    1 5 Отговор
    Изгоре Капалъчарши
  • 2 Кочо

    6 1 Отговор
    Едва ли пишещият горния текст знае какво има в действителност! А истината е, че Турция е държава, народа мобилизиран, техника има, войска има, организация има, хората са се струпали и готови да действат! Кочо е очевидец, заедно със своите кучета, пръча и козите, при друг пожар, веднага щом огъня премина на тяхна територия, просто го смачкаха и не му позволиха да стигне до нивите, които бяха на 30 метра! Пред жътва! Дори напират да влизат на наша територия и помагат, но нашите длъжностни лица не могат да решат, трябвало да се обаждат до столица и министерства! При тях, местен управник решава на място и дава разрешение българската машина да влиза и обръща на тяхна територия, защото такава е местността!
  • 3 Пожара

    0 0 Отговор
    Доде моето време!
  • 4 ДЪРВЕНАТА МАФИЯ

    5 0 Отговор
    В ДЕЙСТВИЕ !!!В АДА ИМА СПЕЦИАЛНО МЯСТО ЗА ИЗРОДИТЕПОДПАЛВАЧИ !!!
  • 5 планетата ни буквално гори

    1 0 Отговор
    Светкавици, неволно хвърлен фас, искра от селскостопанска техника......това ли е ? Очевидно - не. Някакви безмозъчни същества бродят из горите. Явно се уговарят и едновременно палят на няколко места. Някой трябва да въведе нов вид наблюдение и наказания, които да съответстват на огромните щети. Смятам, че една доживотна присъда е малко, но и смъртната присъда е като награда за тези твари. Може би трябва да горят бавно и мъчително в ада, който сами сътворяват. Страстта им към това чудовищно занимание , вече се превърна в световна епидемия.
  • 6 ПиТанка

    0 0 Отговор
    А а а голяма новина затревожили се за Одрин и турците пък на никой не му пука за Свиленград.
Новини по държави: