Last news in Fakti

5 Септември, 2023 11:36 1 607 9

Китай ще участва активно в реформата на глобалното управление

  • шос-
  • китай-
  • право

Си Цзинпин участва в 10-ата среща на министрите на правосъдието на страните-членки на ШОС

Китай ще участва активно в реформата на глобалното управление - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Китай ще продължи да участва активно в реформирането на системата за глобално управление и е готов да задълбочи сътрудничеството със страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в областта на правото. Това се посочва в обръщението на китайския президент Си Цзинпин към участниците в 10-ата среща на министрите на правосъдието на страните-членки на ШОС, която беше открита във вторник в Шанхай.

„Китай отдава голямо значение на фундаменталните, стабилни и дългосрочни гаранции за върховенството на закона и активно участва в реформирането и изграждането на системата за глобално управление“, каза китайският лидер.

В обръщението си към участниците в срещата Си Дзинпин посочи желанието на Китай да си сътрудничи с други страни-членки на ШОС „за задълбочаване на обмена и сътрудничеството в областта на правото и съдебната администрация“, както и за насърчаване на икономическото развитие, основано на върховенството на закона и поддържане на регионалния мир и стабилност.

Китайският президент даде висока оценка и на работата на механизма за срещи на министрите на правосъдието на страните-членки на ШОС, създаден през 2013 г. Работата в тази посока, отбеляза Си Дзинпин, играе важна роля в международния ред, основан на интернационализацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точен

    11 6 Отговор
    БРИКС и ШОС - трън в таза на Запада.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Китай

    8 1 Отговор
    Иска да управлява световните процеси

    Коментиран от #9

  • 4 Аууууу

    1 3 Отговор
    Голяма радостна новина за г-7.
  • 5 Хе Хе хе

    4 3 Отговор
    Жълтурите са милиард и половина няколко нехороводни години и ще изпукат като мухи ако не проядат телефони и таблети който едва ли стават за ядене. Западът и Путььоо могат да им спретнат такава цветна революция че свят ще им се завие.
  • 6 Маймунчев

    5 3 Отговор
    Първо да се оправят с диктатурата в собствената си държава после да мислят за света...
  • 7 Ха-ха-ха...

    2 2 Отговор
    „Китай отдава голямо значение на фундаменталните, стабилни и дългосрочни гаранции за върховенството на закона и активно участва в реформирането и изграждането на системата за глобално управление“, каза китайският лидер. - ХА-ХА-ХА...

    Има ли да каже нещо за Evergrande и Country Grade? Само първата оставя дебити на стойност 330 милиарда долара, а целият балон около строителния сектор, който потопи повече от 100 банки досега, е за 1,5 - 2 ТРИЛИОНА долара...
  • 8 Прав си, но

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Точен":

    трън в празните кратуни на тройкаджиите от училище, които като имат възможност да ползват удобствата на западните технологии, плюят по същия този запад, винейки го за собственото си нерадостно настояще и още по-нерадостно бъдеще, вместо да научат поне английски и да си платят курс за повишаване на квалификацията.
    Колкото до китайската "приказка", вече сме в епилога.
  • 9 Ха-ха-ха...

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Китай":

    Първо да се научат да управляват процесите в собствената си страна, че нищо радостно не ги чака на хоризонта..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания