Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Септември, 2023 14:05 5 909 134

Три решаващи въпроса, от които сега зависи войната в Украйна

  • украйна-
  • нико ланге-
  • контраофанзива-
  • русия-
  • война-
  • крим-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • токмак

Украйна ще пробие и нови отбранителни линии на руснаците, казва експерт

Три решаващи въпроса, от които сега зависи войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Интервю на АРД с военния експерт Нико Ланге.

Как оценявате последните успехи на украинците в тяхната контраофанзива – най-вече в южна посока?

Нико Ланге: Това е много важно и значимо развитие. През първите осем седмици от контранастъплението Украйна изпитваше големи трудности, тъй като руската отбранителна стратегия беше много ефективна. През последните четири седмици обаче украинците успяха да осъществят пробив - независимо от всички минни полета и отбранителни съоръжения. Пробита е първата руска отбранителна линия, а частично и втората - най-вече в посока към Вербове, тоест източно от Роботине.

Благодарение на тези пробиви Украйна вече има повече възможности. Тя може да се отправи на изток или на юг. Това, разбира се, поставя пред Русия една дилема, защото е нужно да реши къде да бъдат вкарани допълнителни подкрепления.

Тези пробиви осигуряват на Украйна повече възможности за напредък на изток или на запад. Има много индикации за това, че втората и третата отбранителни линии не са така силно укрепени, както първата, както и че Русия няма време да коригира това. Ако се вгледате в територията на юг ще видите, че само на първите 20-25 километра (от общо около 120 километра фронтова линия до Азовско море) е организирана отбрана. След това пътят напред е открит. Ако Украйна осъществи пробив там, тя може да излезе в атакуващи позиции и да напредва, без да среща особена съпротива. И тогава ще стане актуален въпросът с какви резерви разполага още Украйна, за да направи нещо повече от тези пробиви.

Защо смятате, че не е необходимо украинските войски през Мелитопол да стигнат до Азовско море, за да отрежат по този начин сухоземната връзка на руснаците с Крим?

Нико Ланге: Ние не знаем каква е целта на украинската контраофанзива. Киев никога не е казвал това. Предполагаемото обратно превземане на Токмак или Мелитопол, Бердянск или Мариупол са предположения на наблюдатели. Вероятно решаващият въпрос сега е ще може ли Украйна да напредне на юг толкова, че да постави под постоянен обстрел основните пътища за снабдяване на руската армия или дори да ги прекъсне изцяло.

Освен това - в състояние ли е Украйна допълнително да увреди Кримския мост или даже да прекъсне изцяло тази транспортна връзка. Тогава е възможно руснаците да бъдат принудени да се изтеглят от цели градове или райони, тъй като ще спре снабдяването на войските.

Това ми се струва по-перспективно, отколкото да се щурмуват Токмак или Мелитопол. Видяхме в Бахмут колко изтощителна може да бъде една битка за населено място и какви разрушения може да причини тя. Украйна си възвърна Херсон без да го щурмува.

Нямаме информация за украинските загуби и мнозина се питат дали Украйна разполага с достатъчно жива сила. Вие какво мислите?

Нико Ланге: Украйна пази в тайна какви резерви все още има, но за да извлече ползи от евентуален пробив и за проникването в дълбочина това е решаващ фактор. Украйна се справя много по-добре от Русия по отношение на това да опазва живота на своите войници. Но при сегашната офанзива и тези минни полета, които трябва да се преодоляват, много войници, получават тежки изгаряния или тежки рани. Затова Украйна се нуждае от нова мобилизация, която вече е в ход.

Американският военен анализатор Майкъл Кофмън смята, че през следващите няколко седмици могат да се решат много неща в тази война. Какво, според Вас, ще бъде решаващо?

Нико Ланге: Украйна ще пробие вече споменатите отбранителни позиции - това е много вероятно. Решаващият първи въпрос е: колко резерви остават на Украйна, за да направи нещо повече от тези пробиви - да напредне в дълбочина и да си възвърне стратегически територии. След като осъществят очаквания пробив украинските войски ще трябва да напреднат към други важни позиции. Дали ще успеят да го направят ще се реши през следващите седмици и месеци.

Ще бъде решен и вторият въпрос: до каква степен ще бъде ограничена руската логистика, която е силно зависима от железниците, но също така и от частните транспортни компании, които използват съчленени ремаркета за товари. Предстои да видим и как ще се отрази това на руските войски в Южна Украйна и в Крим.

Третото решение, което ще бъде от голямо значение през следващите седмици и месеци, е дали Русия ще е в състояние да разшири периметъра на бойните действия, като например извърши атаки и на други места в Украйна – примерно на север, край Купянск. Има такива догадки, които се тиражират и с пропагандна цел, макар засега да няма доказателства за това. Подобна тактика би могла да обърка украинската логистика, която сега е организирана така, че да обслужва войските на юг и изток. Тези три неща ще са решаващи за по-нататъшния ход на войната през следващите няколко седмици или месеци.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    26 58 Отговор
    Матушка ще загуби войната и ще се разпадне

    Коментиран от #129

  • 3 Българин

    24 54 Отговор
    Русия катастрофира в Украйна,като Луна 25

    Коментиран от #10

  • 4 АМАН ОТ ПРОПАГАНДА

    63 18 Отговор
    И ЛЪЖИ СИГУРНО ЛЪЖАТ САМИ СЕБЕ СИ
  • 5 Българин

    24 51 Отговор
    могилизацията на ватенки върви с пълна сила
  • 6 Българин

    22 49 Отговор
    руснаците си намериха майстора

    Коментиран от #128

  • 7 Последния Софиянец

    57 20 Отговор
    Хора с които сме били 400 дни на протест срещу Тиквата дойдоха снощи на Паметника на съветската армия с бутилки бензин да ме палят.Искат да ни превърнат в Украйна да се избиваме братя.

    Коментиран от #82, #130

  • 8 Ще ви опандизят

    18 25 Отговор
    Не е война а специална 3 дневна военна операция, за думата война се лежи в затвора
  • 9 Българин

    20 42 Отговор
    ушанките го ядат на поразия
  • 10 Това беше плана бе

    17 31 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    И перфектно влязаха в него, гледай сега Афганистан и СССР номер две
  • 11 Свети Путлер, Царвул на всички руснацита

    21 49 Отговор
    Един час след като пукне Путлер войната ще свърши, а следващия рашистки диктатор ще обяви бункерния плъх за враг на народа, предател, а след някое време и за агент на ЦРУ.

    Коментиран от #14, #131

  • 12 КОТарАК

    14 42 Отговор
    единственото условие е, да се неутрализират по-ефективно рашките . до сега запада е дал 50млрд. долара приблизително , което прави около 150 хиляди за изваден от строя алкаш. с вакуумни бомби ще намалеят доста разходите , и победата е въпрос на време в краткосрочен план

    Коментиран от #133

  • 13 Моркова 🥕🥕🥕

    62 18 Отговор
    Правете им вятър, хвалете ги, вдигайте им акциите. Те ще дават жертви за вас. Ще мрат, за да отслабят Русия, че на вас не ви стиска. Има други бун...ци за тази работа.

    Трябва да си без ,@къл да си помислиш, че ще победи някой Русия.

    Коментиран от #15

  • 14 Цереу

    17 29 Отговор

    До коментар #11 от "Свети Путлер, Царвул на всички руснацита":

    Верно е агент на ЦРУ, от Русия направи африканско съюзническа държава, срам и позор, африканците ще са последните съюзници на Русия, и сърбетата щото ги шамариха от натуту
  • 15 Щангата

    13 16 Отговор

    До коментар #13 от "Моркова 🥕🥕🥕":

    Че кой иска да е побеждава бе ? Афганистан да не би да е е искал да е побеждаваш СССР, точно обратното стана и сега това е плана, те сами си се побеждават бе
  • 16 Хахахахаха

    26 9 Отговор
    Пропаганда за мозъчни донори
  • 17 Име

    13 29 Отговор
    Афганистан насссра СССР за десетина години, днешната русия няма да истинска толкова преди да се насесесере

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 18 Сатана Z

    53 16 Отговор
    Интервю на АРД с военния експерт Нико Ланге
    Смешник.Виенната история и теория на войната се пише на фронта.Германец военен експерт е класически оксиморон.
    Армия притежаваща тактическо ядрено оръжие не може да загуби конвеницонална война.
    Останалото е разтягане на локуми или Гьобелсова пропаганда.
    Русия печели.Свикнете с новите реалии и се пригответе .Кой каквото си е надробил това и ще сърба.

    Z

    Коментиран от #20

  • 19 Лазар

    40 12 Отговор
    Щом започнаха да се опитват да ги събират от европата , а се оказаха 21 процента наркомани, 20 процента алкохолици и 15 процента над пределна възраст , работата е трагична. Масово се предават , барабар с техниката , за да оцелеят.
    Важно е да се прибира парата от всякъде , който дава и си я делкат.
    Друго всичко е някакви писаници и заблуда.
  • 20 Дяволе

    27 7 Отговор

    До коментар #18 от "Сатана Z":

    За СССР не са ли те учили в училище? СССР имаше цели 35 хиляди ядрени оръжия, достатъчно да разруши цялата галактика хахахахахаха
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Натовската армия

    39 10 Отговор
    Състояща се от украински доброволци въоръжени облечени финансирани снабдени с разузнавателна информация и боеприпаси
    Търпи поражение след поражение
  • 23 Бесен -_ Язовец

    18 13 Отговор
    На Нико Ланге напърво време мога да му дам да пос мучка моята Ланга и чак тогава да прави компетентни анализи.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 стоян георгиев

    9 24 Отговор
    Според украинския генерален щаб операциите си вървят по план.там никой не е очаквал моментална или лесна победа.пробива при работино се извършваше бавно но целенасочено и вече постигна двадесет км дълбочина.остават още десетина км за да се излезе на оперативен простор и още 30 за да се вземе под огневи контрол логистичния маршрут на руснаците през мариопул.та няма кво да се случи различно от плановете на украинския генерален щаб за сега.

    Коментиран от #33

  • 29 Ксаниба

    28 9 Отговор
    Щом толкова се пънете да ни убедите колко го е закъсала Русия, значи юн зле за натю и бандеровците положението..
  • 30 Хасан

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Tурчин":

    Май, май но си за лечение с праз и мас.
  • 31 Аман от ,,Военни Анализатори"...!

    20 10 Отговор
    А обикновеният човек вижда едно-
    ,,Пролетният КонтраНаступ" е зациклил и не върви и не върви...!
  • 32 стоян георгиев

    25 10 Отговор
    В района на Запорожие е унищожен вторият британски танк Challenger 2, който е бил на въоръжение в украинската армия, съобщи изпълняващият длъжността началник на региона Евгений Балицки.
  • 33 Е как така?!

    15 5 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Та самият Зеленски публично заяви,в поредна патетична реч,че ще си кара лятната почивка в...Крим...?!?!

    Коментиран от #123

  • 34 стоян георгиев

    14 9 Отговор
    Защо министърът на отбраната на Украйна реши да подаде оставка в толкова важен за страната му момент? Отговор:
    - Защото той е един от най-корумпираните украинци, който открадна десетки милиарди долари помощи, отпуснати за Украйна. Според Сиймор Херш тази цифра може да достигне 400 милиарда долара.

    Коментиран от #37

  • 35 Възрожденец

    9 26 Отговор
    Джохар Дудаев,първият президент на Чеченска република Ичкерия: "Когато над Украйна изгрее украинското слънце, Русия ще изчезне"

    И ние всички чакаме този момент. Вярваме във вашата победа, защото целият свят днес ви помага, възхищава се на мъжеството на президента Зеленски и на мъжеството на украинския народ

    Коментиран от #38, #40, #46, #51, #54

  • 36 стоян георгиев

    25 7 Отговор
    Настоящият конфликт по същество приключи: въоръжените сили на Украйна почти не съществуват, те бяха изкормени и унищожени - както всъщност украинската икономика. Ако Блинкен, който, може да се каже, води страната на клане, не спре да живее с илюзии за някакви окупирани територии, Украйна ще се изправи пред точно такъв сценарий. Страната се срива, разпада се и всичко това, защото Съединените щати нямат смелостта да признаят очевидното. Според него Путин няма да издържи дълго и ето моят отговор на Блинкен: Путин надживя Бил Клинтън, Джордж Буш, Барак Обама, Доналд Тръмп и, по дяволите, теб и Джо Байдън!
  • 37 Кажи честно ...

    13 2 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Ееее, спрете се де .
    Още броя нулите на изнесеното от България злато за 300 трилюна и хоп нови цифри.
  • 38 стоян георгиев

    15 11 Отговор

    До коментар #35 от "Възрожденец":

    Джохар Дудаев, първият президент на Чеченската република Ичкерия: „Когато руското слънце изгрее над Съветския съюз, Украйна ще изчезне“ и всички чакаме този момент. Ще бъдем едно семейство както преди. Ние вярваме в нашата победа, защото днес целият свят е против човешките ценности, дадени от Бога, и целият свят гледа към Русия с надежда, че тя ще спаси света от гейове и педофили, възхищава се на смелостта на президента Путин и смелостта на руския народ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Байден

    22 6 Отговор

    До коментар #35 от "Възрожденец":

    Муамар Кадафи: Ние го снабдихме с пари и оръжия и след това го убихме. Саддам Хюсеин: Ние го снабдихме с пари и оръжие и след това го убихме. Осама бин Ладен: Ние го снабдихме с пари и оръжия и след това го убихме.
    Володимир Зеленски: ние го снабдяваме с пари и оръжия... Тогава разбирате
  • 41 Объркан

    9 16 Отговор
    Тя специалната военна операция не свърши ли на третия ден по план преди близо две години ????

    Коментиран от #52

  • 42 офицера

    28 5 Отговор
    Тази тактика се нарича огнен чувал. Хората учили военно дело я знаят много добре. Пуща се противника да „пробие“ някъде фронта на малък участък и после се хваща в този чувал и се унищожава. Един истински пробив на фронта се прави на по-голям периметър, за да можеш да усилиш фланговете, където при такова настъпление ти са отслабени. Укрите обаче и най-вече техните западни инструктори не са ги учили тези неща или по-скоро умишлено пращат бандеровците в месомелачката, за да може по-бързо да приключи всичко. Видели са, че нещата са загубени и за да не касират още загуби в материално и парично изражение гледат конфликта да спре, защото и руснаците не искат изобщо да се срещат за мирни споразумения. Идва великата разпутица, идва зимата и тогава часът на руснаците настъпва. До пролетта най-късно с държава 404 е приключено...

    Коментиран от #132

  • 43 стоян георгиев

    20 5 Отговор
    Говорител на Байдън Псаки 28 февруари 2022 г.: „Използването на касетъчни боеприпаси е военно престъпление.“ Година и половина по-късно съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан на брифинг в Белия дом обяви намерението да изпрати на Украйна касетъчни боеприпаси.

    Коментиран от #44, #126

  • 44 Тони

    17 5 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Съединените щати извършиха атомни бомбардировки на градове, изгориха селяни във Виетнам с напалм и ги отровиха с оранжев агент. Какво са им касетъчните бомби? Семената ... Това са сатанинските щати на Америка, колкото повече хора умират по света, толкова по-добре за нечовеците в Белия дом
  • 45 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Tурчин":

    там работи ...но всички във факти са с изпилени мозъци като тоя дето могат само по една дума да вържат
  • 46 стоян георгиев

    19 5 Отговор

    До коментар #35 от "Възрожденец":

    През 2014 г. свалихме законно избрания президент на Украйна Виктор Янукович. Похарчихме 5 милиарда долара за това чрез ЦРУ, USAID и Националния фонд за демокрация. Ние поставихме марионетното ръководство, което сега знаем, че неоконсерваториите на Белия дом, включително Виктория Нуланд, бяха избрали по телефона преди 2 месеца.
    И веднага отприщи гражданска война срещу руското население на Донбас, забрани руския език и уби 14 000 души. И тогава организира военни учения с НАТО. Имаше много провокации.

    Коментиран от #98

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Патън

    5 19 Отговор
    Единствения въпрос е кога ушанките ще глътнат вода в Керченския проток и в Азовско море.
  • 49 Марко

    14 1 Отговор
    За пореден път обилно се наслаждаваме на вълшебната думичка "ще"!
    Поздравления!
  • 50 Путлеркапутчо

    3 14 Отговор
    Путлерчето е забранил думата война, война няма, само груза върви по вагоните и мобилизациите за който не е могъл да избяга
  • 51 Истината

    18 2 Отговор

    До коментар #35 от "Възрожденец":

    Г-жа Меркел и бившият френски президент Франсоа Оланд бяха откровени, че са излъгали Путин, като подписаха споразумение, което нямаха намерение да спазват. Единствената им цел беше да спечелят време за въоръжаване на Украйна. Тези лицемери се опитват да регулират нещо после.
  • 52 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #41 от "Объркан":

    Да, тя приключи на 3-ия ден и руснаците сега пазят своето, което беше и целта - трите области с руско население.....

    Коментиран от #56, #61, #74

  • 53 стоян георгиев

    18 1 Отговор
    Американското възприемане на международното право е уникално: самите Съединени щати го нарушават, но помнят необходимостта да го спазват само когато им е от полза. Например САЩ не признават Международния наказателен съд, но го споменават, когато организацията може да служи на интересите на Вашингтон
  • 54 Лицемер Зеленски

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "Възрожденец":

    Може да губя гласове, но моята правителствена програма е: първо, прекратяване на конфликта в Донбас; второ, разговор с руснаци; трето, украински неутралитет“, това каза новоизбраният президент Зеленски в парламента през 2019 г.
  • 55 стоян георгиев

    4 0 Отговор
    Министърът на външните работи на Украйна каза на западни анализатори, които смятат, че украинската контраофанзива „замълчи“ е твърде бавна. Авторът на статията в 19FortyFive оправдава емоционалния си стрес, но обяснява, че САЩ ще оценят ситуацията въз основа на собствените си интереси.
  • 56 Смех в блатото

    6 13 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    Ааааа, те затова първо ги помляха от бомбардировки, а след това ги засипаха с милиони мини.

    Иначе, аз нямам съмнение, че целта им бяха областите на Украйна най-богати на природни ресурси, те руснаците са известни вековни крадци, но имаха апетит за бая повече. Лошо, че така им избиха зъбите .... (и по-зле ще става за тях).
  • 57 стоян георгиев

    16 2 Отговор
    Съединените щати водят Украйна към клане, заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom. Коментирайки посещението на Антъни Блинкен в Киев, той отбеляза, че настоящият конфликт на практика е приключил: украинските въоръжени сили почти не съществуват - те са унищожени, както и украинската икономика.

    Коментиран от #60

  • 58 Ванга

    4 13 Отговор
    Русия ке падне
  • 59 ХАН ЮВИГИ

    3 14 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна !
    Казах !
  • 60 Мдаа

    4 11 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    Скот Ритър е престъпник, лежал в затвора за педофилия. Хубаво е да се знае на какви "източници" разчита руската пропаганда. Особено като се има предвид какви са останалите й опорки свързани с педофилията.

    Коментиран от #67, #70, #73, #121

  • 61 ХА ХА

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    От трите нямат нито една цяла.
  • 62 Мишел

    22 3 Отговор
    Между Работино и Вербово няма и не е имало отбранителна линия. Първата руска отбранителна линия върви по билото на околните хълмове и до нея украинската армия трябва да напредва още поне 4 км.
    Руската армия успешно смила украинската в огненият чувал при Работино. Загубите на ВСУ в района на Работино досега надминават 10 000 човека ( немски източник, от вчера).
    В Запорожие е унищожен, пак с Корнелия, втори танк Челинджър 2 ( източник украински клипове, вчера)

    Коментиран от #63

  • 63 Смех в блатото

    5 5 Отговор

    До коментар #62 от "Мишел":

    Я дай "немския източник" и имаето на материала от него :)

    Коментиран от #66

  • 64 разиграват ВОСР 105 години по късно

    5 2 Отговор
    въоръжават украинците с западно оръжие да правят революция се едно въоръжените войници на русия правят революция след като Ленин се отказва да воюва на западния фронт и прави болшевишката революция в цяла Русия
  • 65 стоян георгиев

    9 2 Отговор
    Разбира се, има морален компонент в продължаването на конфликт, който почти сигурно е невъзможно да бъде спечелен. Идеята, че на Запад има хора, на които им е удобно хиляди нечии синове и дъщери да бъдат пожертвани в името на илюзорната надежда за „отслабване на Русия“, е обезсърчаваща
  • 66 Мишел

    7 0 Отговор

    До коментар #63 от "Смех в блатото":

    Bild, анализ на Юлиян Репке.

    Коментиран от #72

  • 67 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мдаа":

    писал ли си за педофилия?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Дървен философ

    9 2 Отговор
    Разсъждения на дървен философ. Руснаците преднамерено ги вкарват в огневи чували и ги касапят. Всеки може да провери къде е фамозното Роботине,което укрите от 2 месеца ту превземат, ту се оказва непрезвето.
  • 70 стоян георгиев

    9 1 Отговор

    До коментар #60 от "Мдаа":

    Макарон - гей, Какво от това? Ти го обичаш! Зеленски е фашист, Байдън е сенилен, Аналена е глупачка...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Смех в блатото

    2 7 Отговор

    До коментар #66 от "Мишел":

    "Анализ" на световнонеизвестен "журналист" от жълт вестник?

    Това наистина е показателно за руската пропаганда и докъде се е докарала.
  • 73 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Мдаа":

    Новият закон за хуманно отношение към животните беше одобрен от Конгреса на 9 февруари 2023 г. Той беше предложен от испанския министър на социалните въпроси Йоне Белара.

    Зоофилията легализирана в Испания
  • 74 КуКу

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    😂😂😂 От пет станаха три.... засега...ще има деанексия на анексията...😁😁😁
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 СССР

    8 7 Отговор
    Най хубавото е че Русия върви към разпад като СССР. Но този път разпадът ще бъде окончателен.

    Коментиран от #109

  • 77 стоян георгиев

    7 2 Отговор
    Илон Мъск не позволи на украински подводни дронове да ударят руския флот, съобщава Haber7, позовавайки се на изявление на американския биограф Уолтър Айзъксън. Читателите на портала са изненадани от действието на Мъск: той предизвика възхищение у някои

    Коментиран от #81

  • 78 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Патън":

    Зоофилията легализирана в Испания - твоята демократия

    Коментиран от #80, #85

  • 79 То е ясно

    5 2 Отговор
    Това е чувала на Дявола.Сами се бутат вътре.
  • 80 Патън

    1 3 Отговор

    До коментар #78 от "стоян георгиев":

    "Зоофилията легализирана в Испания"

    Ти не си чел това, за което пишеш, тъй че фейковете ти са очевидни.

    Коментиран от #87

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Първия Софиянец

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Не можем да бъдем братя с откачени русофили.

    Коментиран от #120

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Сталин

    5 5 Отговор

    До коментар #78 от "стоян георгиев":

    Е избил най много руснаци.Разбра ли мойто момче.Ходи у росията ти и кажи нещо срещу ка Путин.
    Мисля ,че фейковете можеш да си го сложиш от.
    ..зад.

    Коментиран от #108

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Крусти е

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Патън":

    Ка путин за по истинско Птива ти.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Стоянчо

    4 2 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Тебе май те е онофил селския бик и си объркал тематс.
  • 90 Тити

    6 6 Отговор
    Рашистките примати са обречени.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Патън

    2 2 Отговор

    До коментар #92 от "стоян георгиев":

    Повтарям, не си чел това, за което пишеш. Фейка е очевиден.

    Коментиран от #100

  • 94 Читател

    6 1 Отговор
    Нова мобилизация която е в ход.Няма нужда от коментар.
  • 95 Сащ са терористична държава

    7 4 Отговор
    Американската лъжепропаганда и русофобията отвратиха хората по света!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Иво

    5 11 Отговор

    До коментар #71 от "Дурачок":

    Целия Свободен свят помага на Украйна. Злото от Изтока ще бъде победено. Преговори с руските нацисти и терористи няма да има.
  • 98 стоян

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    До 46 ком - путинофилчо ти изписа сайта бе - явно не си четерихилядник а пет хилядник за положения труд

    Коментиран от #106, #118

  • 99 Патън

    1 4 Отговор
    Изглежда, че след като се сблъска с невъзможност да си пробута фейковете, инструкциите към руската пропаганда са да спами. Да я оставим тогава да спами, докато стане безмислено.

    Коментиран от #101, #102, #104

  • 100 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "Патън":

    черно и бяло, бяло и черно, нищо не виждам, нищо не знам... Просто виждам това, което искам - мантрата на глупака
  • 101 Тони

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Патън":

    Вы фсе врете! 🤪
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 О, и германски анализатори

    8 1 Отговор
    се появиха. Ясно е какво мнение може да си позволи да пусне Зелето. Аз обаче слушам коренно различни мнения на американски експерти, бивши военни, бивши агенти на ЦРУ и прочие. Но с армия, която се канят да попълват с безсимптомни със СПИН, туберкулозно болни и хора с леки и средни психически разстройства, не ми се мисли какво ще се разиграва на фронта. О, и с жени вече. Сигурно сте гледали рекламния клип на ВСУ, призоваващ "жинките" да постъпят в армията. И възрастта мислят да смъкнат до 17 години, че да заберат и гимназисти. Ужас някакъв. До последния украинец и туйто.
  • 104 стоян георгиев

    6 0 Отговор

    До коментар #99 от "Патън":

    На 22 май 1949 г. Джеймс Форестал отваря прозореца на болницата на 16-ия етаж и с уплашен вик: „Руснаците идват, руснаците идват! Те са навсякъде! Видях руски войници!“ - полетя надолу към смъртта
  • 105 ами

    5 0 Отговор
    както бяха разочаровани, кулеба като им се скара на запад запяха нова песен - още няколко седмици, месеци и години и украина ще победи
  • 106 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #98 от "стоян":

    не завиждай, купих си дворец на елитно място в Египет до двореца на Зеленски. Всички чуждестранни медии писаха за това как и къде Зеленски е купил луксозна вила, само не забравяйте да му преведете пари, знаете, че е много скъпо ...
  • 107 Патън

    3 6 Отговор
    Украйна се ориентира към консолидиране на пробива и разширяването му в източна посока към Вербове. Целта е да се достигне до Токмак до края на тази есен. През зимата ще смелят руските отбранителни съоръжения там, за да са "готови" за пролетта на 2024.

    Коментиран от #111

  • 108 стоян георгиев

    6 1 Отговор

    До коментар #85 от "Сталин":

    От коя психиатрична болница пишеш? Шесто отделение? Кажете здравей на Наполеон и Ленин!
  • 109 Тука много зомбита

    7 3 Отговор

    До коментар #76 от "СССР":

    Русия - разпад??? Не позна, Украйна и ЕС ги чака разпад, а САЩ ще се свият, все едно ни долари раздавали, ни се хвалили, че и пяната от устата ще си глътнат. Че те един Виетнам не можаха да победят, колкото и напалм и други отрови да изсипаха над тази страна.
  • 110 Живанши

    8 2 Отговор
    Тези психота добре насърчават укрите... Няма спор! Но това е най-пагубното нещо за тях. Това е "да дружиш с дявола". Тотална катастрофа.
  • 111 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #107 от "Патън":

    Украинската армия вече е в Урал, прочетете си коментарите и ще стане ясно, че са победили отдавна...
  • 112 стоян георгиев

    5 1 Отговор
    Съединените щати водят Украйна към клане, заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom. Коментирайки посещението на Антъни Блинкен в Киев, той отбеляза, че настоящият конфликт на практика е приключил: украинските въоръжени сили почти не съществуват - те са унищожени, както и украинската икономика.
  • 113 А е простичко... бел байряк на 3еленчъка

    4 1 Отговор
    Да се изпълнят въпросите на Путин... НАТЮ да спре да пре0при-пикава оградата на мечката и 0крайна да не влиза в никакви агресивни блокове като НАТЮ... относно териториите на Укрия населени с руснаци да се направят референдуми за автономия и да се заживее в мир и така да има сговор дълги години напред!!!

    Коментиран от #115

  • 114 стоян георгиев

    6 2 Отговор
    Няма украинско зверство или военно престъпление, което българските любители на Украйна да не обяснят, омаловажат или оправдаят. Дори близките им роднини и приятели да станат жертви на украински садисти, петата колона ще ги обвини, че са провокирали самите украинци. А най-важната мечта на българина ще зарадва господаря му, собственика от Вашингтон
  • 115 Патън

    4 1 Отговор

    До коментар #113 от "А е простичко... бел байряк на 3еленчъка":

    Човек, който е с робска психика, няма как да разбере действията на човек, който е свободен.
  • 116 Аспарух

    6 5 Отговор
    Имам питане към нашенските безродни русороби.
    Защо "безаналоговая и могучая" се отбранява уж на свои територии????Нали ги обявиха руски, а сега там хапват здрав пердах.

    Коментиран от #117

  • 117 КОТарАК

    2 1 Отговор

    До коментар #116 от "Аспарух":

    Продуханият ти Ауспух единствено хапва як пердах.
  • 118 реру

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "стоян":

    стояне ,стояне да та ибее ,който и където та хване.Ша ма извиниш за диалекта,ама пожеланието е от сърце.
  • 119 Тити

    3 1 Отговор
    Укрохохохольте са обречени.
  • 120 КОТарАК

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "Първия Софиянец":

    Отка чен е бил баща ти от малцин ствата,когато е зап лодил 12 годишната ти май каа.
  • 121 Тити

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Мдаа":

    Лежал е собствения ти баща за педофилия преди да се появиш ти.
  • 122 Мишел

    4 1 Отговор
    Метаморфози в украинската контраофанзива в анализи от западни публикации :
    Националният интерес, САЩ, от 24 януари 2023 г Тема: Руско-украинска война
    Германските танкове Leopard-2 ще помогнат за смазването на Русия .

    Милитари уотч магазин, от 7.09.2023
    Руската ракета Kornet вече е разбила всички основни танкове на Западния блок: Challenger 2 Kill следва Abrams, Leopard 2 и Merkava IV

    Коментиран от #124

  • 123 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Е как така?!":

    Знам другаре че вече не ви остана посока в която да лъжете и го подкарахте като лудите,но истината няма криене украйна смени позицията си от защитаващ на атакуващ.ситуацията е трайна вече година.

    Коментиран от #134

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 факуса

    1 1 Отговор
    задълбочен зелев миш маш ама това не попълва изчерпания откъм жива сила осраински ресурс,нема укро живи достатъчно,е има сега са заети да ни опоскат бюджета

    Коментиран от #127

  • 126 факуса

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    за тях е разрешено всичко
  • 127 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 4 Отговор

    До коментар #125 от "факуса":

    Украйна пази доста добре войниците си,за разлиКА ОТ русия!В момента се прочиства коридор на изток от Роботиное и на юг с Хаймарс.Много важно е украйна да вкара Танковете,които получи от ротшилд за да проникне бързо до мелитопол и да вкара руснаците в чувал.Заработи ли ,Хаймарс със снаряди жива сила ще унищожи руските войници за кратко време.Единственно им остава на руснаците да бягат към крим и да изоставят азовско море!
  • 128 Коко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Ти сигурно мразиш и себе си?!
  • 129 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Велик гадател.Нострадамус,Ванга или Кейси?Или дрън дрън?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Свети Путлер, Царвул на всички руснацита":

    Може и така да стане,ама след ядрения удар.Да не мислиш,че ние ще оцелеем?
  • 132 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "офицера":

    Колега,тука не става дума за бой,пробив и чувал.( предмет на тактиката).Тука става дума за предстоящ дълбок обхват,по подобие на тези от ВСВ,какъвто очакваме от Русия.(Предмет на оперативното изкуство).Теорията е разработена от Генерал Треандофилов около 1933 година.Ако руснацете не коцентрират сили и средства за удари по направление Херсон,Одеса,Измаил и завой на север и другото направление Харков- югозапад,ще продължават да си играят на войници,докато падне Путин и след него- тактическо ЯО.Просто класиката- Куркската операция,плаче да бъде повторена.
  • 133 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    И мислиш,че руснаците нямат вакуумни бомби?Мисли,мисли,ако има с какво да мислиш.
  • 134 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "стоян георгиев":

    Ура,купона се разраства.Появи се другият Стоян Георгиев.
Новини по държави: