Last news in Fakti

15 Септември, 2023 04:05 1 387 20

Мадуро в Пекин: Без Китай щяхме да сме в Средновековието

  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • пекин-
  • китай-
  • инвестиции

Президентът на Венецуела е на посещение в най-многолюдната страна в света

Мадуро в Пекин: Без Китай щяхме да сме в Средновековието - 1
Снимка: БНР

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че икономическата и инвестиционната политика на Китай е „най-голямата сила за развитие“ в Латинска Америка, предаде испанската новинарска агенция ЕФЕ, цитирана от БТА.

„Какво щеше да стане с Латинска Америка и Карибския басейн, ако Китай и неговите компании не бяха дошли със своите инвестиции... Щяхме да сме в Средновековието“, заяви Мадуро на пресконференция в Пекин в края на почти едноседмичното си посещение в азиатската страна.

Мадуро каза, че въпреки че се е превърнал в икономическа свръхсила, Китай не е нито империалистически, нито колониален, за разлика от други държави.

Венецуелският президент, който приключи официалното си посещение в Пекин, посочи, че постигнатото с Китай споразумение допълнително укрепва солидните отношения между двете страни.

„Никога не бяхме постигали документ с дълбочината, стратегическото значение и консенсуса на този, който съдържа 30 точки по всички въпроси на китайско-венецуелските отношения“, поясни Мадуро.

Той също така благодари на Китай за защитата му срещу това, което той определи като „злоупотреба с икономическите санкции“, наложени на страната му, и заяви, че Венецуела ще продължи да осъжда икономическото и търговското преследване в рамките на ООН.

Преди да пристигне в Пекин, венецуелският президент посети и градовете Шънджън и Шанхай, както и източната провинция Шандун.

Посещението на Мадуро в Китай идва на фона на исторически силните връзки между двете страни, които продължават десетилетия наред и бяха във възход при управлението на бившия венецуелски президент Уго Чавес (1999-2013).


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Обективист

    16 13 Отговор
    Даа, целта на западните санкции е да връщат непослушните в Средновековието. Затова Светът се нуждае от многополярност, а не от диктата на един единствен демонкратичен Хегемон

    Коментиран от #14

  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    13 21 Отговор
    ИЗПИТВАМ ПЕРВЕРЗНАТА РАДОСТ ЧЕ БЕЗ КИТАЙ
    И РУСИЯ ,
    СЕГА Г7 ЩЕ ВЛЯЗАТ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО:))

    Коментиран от #10

  • 4 Венецуела сега:

    16 11 Отговор
    С една заплата можеш да си купиш 3000 литра бензин или 5 хляба и един килограм свинско. Труден избор.
  • 5 Aлфа Bълкът

    23 22 Отговор
    Мадуро, Мадуро, виж ги Саудитска Арабия.
    Бяха козари станаха шейхове благодарение на САЩ
    за 50г. Ами виж ги и Китай къде бяха преди 30г и къде са днес, щяха още да ходят гладни по оризищата, ако не беше САЩ да инвестира в тях!

    Коментиран от #9, #12

  • 6 АБВ

    6 5 Отговор
    Че вие не сте излизали от там
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да знайш

    7 6 Отговор
    Фащ мн го закъсаха!

    Коментиран от #13

  • 9 Обективист

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    Това, което пишеш е вярно, само че затова Мадуро хвали Китай, който вече пое топката

    Коментиран от #17

  • 10 Кандидат Милионер

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Венецуела започнаха да печатат банкноти с номинал 200 000...500 000 и 1000 000 - (двеста хиляди,петстотин хиляди и един милион)...Инфлацията е 3000%.....точно като при БСП при Жан Виденов ..С един милион можеш да купиш ,0,55 американски долара...Тоест един долар е два милиона донги...Милионери са всички във Венецуела с две думи...

    Коментиран от #19

  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Петрол, петролллл, ама много много петрол, много.
  • 12 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    Ти сутрин да не пиеш нафта вместо кафе?
  • 13 БСП на Бунището

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да знайш":

    Не знам как е било във Венецуела в Средновековието,обаче тази година Мадуро не промени минималната заплата от 5 долара, която получават почти 5 милиона души и не е коригирана от март 2022 г. ...А който не закъснява и ходи спретнат на работа получава и Бонус 144 яйца освен 5 долара заплата...
    Много го закъсаха САЩ бе...Хахах
  • 14 Друг обективист

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Обективист":

    Във Венецуела е Социализъм от Съветски тип .Преди Мадуро управлява Хуго Чавес и Социалистическата му партия..Ето какво казва и до какво води всичко това ..
    От Канада до Аржентина, както и в страните от Карибския басейн трябва да се разпространяват нашите идеи", заяви Чавес.

    "Главната задача на социалистическата Единна партия на Венецуела е да създаде широка мрежа от приятелски настроени към нас международни движения на всички континенти, където да се противопоставят на хегемонията на САЩ"
    5 долара заплата и 144 яйца бонус...
  • 15 Смех в блатото

    2 1 Отговор
    "Мадуро каза, че въпреки че се е превърнал в икономическа свръхсила, Китай не е нито империалистически, нито колониален, "

    Хахахаха.

    Тоя продава наляво надясно пристанища и концесии на китайските другаре за по 99 години, но тва не е колониализъм, просто китайските другаре "много искат" да помогнат.

    Вече видяхме на други места какво точно значи това.
  • 16 геноч

    0 1 Отговор
    без теб нямаше да има машинацийте на изборите в българия и венецуела щеше да е преди позицй
  • 17 геноч

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Обективист":

    китай поетопката и от дузпа в тъч
  • 18 Сър Пичук

    1 1 Отговор
    По-добре да си бяха в Средновековието.
    Там поне не е имало режим на тока и на водата и купонна система.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания