Last news in Fakti

17 Септември, 2023 13:05 3 746 3

Пожарен хеликоптер падна във водохранилище

  • турция-
  • измир-
  • пожар-
  • катастрофа

Инцидентът е станал в района на турския град Измир

Пожарен хеликоптер падна във водохранилище - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Противопожарен хеликоптер, участващ в гасенето на горски пожар в Измир в Западна Турция, се разби снощи, докато поемаше вода в язовир Тахтали. Според ръководителя на Министерството на земеделието на републиката Ибрахим Юмакли един член на екипажа е бил спасен, а други трима все още се издирват.

„Установено е, че хеликоптерът се разби в язовир Тахтали, където пое вода. В момента един от четиримата членове на екипажа на противопожарния хеликоптер е спасен, продължава търсенето и спасяването на останалите трима членове на екипажа", написа министърът в социалната мрежа X.

Според него, трима членове на екипажа са граждани на Киргизстан. "На борда имаше общо четирима членове на екипажа. Трима от тях бяха киргизстанци, един турчин. Един киргизки служител беше спасен, той сега е в болницата в интензивното отделение, но според нашата информация животът му не е в опасност“, каза той.

Юмаклъ каза, че призори издирвателно-спасителната операция е продължила в засилен режим. "В момента все още нямаме информация за възможното местонахождение на останалите членове на екипажа. Работата продължава. Освен издирването на хора, планираме да извадим самия хеликоптер от водата, мястото на падането му е са точно установени.Разследващите работят”, каза министърът.

Самият горски пожар в региона, според Юмакли, е овладян. То започна в квартал Мендерес в предградията на Измир в събота, причината все още не е установена. 9 самолета, 20 хеликоптера, 54 противопожарни автомобила, 20 цистерни, булдозери и около 500 пожарникари и други специалисти бяха изпратени в района за гасене на пожара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма проблем

    7 3 Отговор
    Има още 93 . Важното е персонала да е жив здрав.
  • 2 градът е Смирни

    6 10 Отговор
    гръцки град откраднат от пуяците убийци

    Коментиран от #3

  • 3 Истината

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "градът е Смирни":

    Сиктиридис, ти ли си моето момче?
Новини по държави: