Last news in Fakti

19 Септември, 2023 10:39 1 321 3

400 египетски граждани са в неизвестност след опустошителното наводнение в Либия

  • египет-
  • либия-
  • наводнение-
  • загинали

До момента в сътрудничество с либийските власти е потвърдена смъртта на 87 египтяни

400 египетски граждани са в неизвестност след опустошителното наводнение в Либия - 1
Източник: БГНЕС

Близо 400 египетски граждани са в неизвестност след опустошителното наводнение в либийския град Дерна, съобщи министърът на имиграцията и по въпросите на египтяните, живеещи зад граница, Соха ал Генди, цитирана от онлайн изданието "Иджипт индипендънт".

По думите ѝ установяването на жертвите е труден процес. До момента в сътрудничество с либийските власти е потвърдена смъртта на 87 египтяни. 391 граждани на страната остават в неизвестност.

350 хиляди египтяни живеят в Либия, сочат данни на министерството на имиграцията. От тях около 200 хиляди се намират в източната част на страната, а 150 хиляди - в западната.

Кайро изпрати тонове хуманитарна помощ, инженерно оборудване и спасителни екипи в пострадалите от природното бедствие райони. В град Салум, който се намира до либийската граница, са създадени две полеви болници. Функциите на полева болница изпълнява и хеликоптероносачът "Мистрал", а друг кораб на египетската армия се включи в издирването на ранени хора и на тела на загинали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлиян

    1 0 Отговор
    Природата няма Приятели
  • 2 Алексеевич

    0 3 Отговор
    Руската зган е виновна
  • 3 !!!!!

    0 0 Отговор
    Скъсаните язовирни стени наричат наводнения.