Last news in Fakti

20 Септември, 2023 04:05 1 615 4

Евакуираха Капитолия

  • капитолия-
  • автомобил-
  • евакуация-
  • вашингтон-
  • сащ-
  • правителство

Причината е сигнал за подозрителен автомобил в близост до седалището на американското правителство във Вашингтон

Евакуираха Капитолия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицейското управление на Капитолия евакуира сградата, а близките до нея улици бяха затворени за повече от два часа след сигнал за подозрителен автомобил в близост до седалището на американското правителство във Вашингтон, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Полицията на Капитолия нареди сградата да бъде евакуирана малко след 12:30 ч. местно време (19:30 ч. българско време) и нареди служителите и останалият персонал да избягват района в близо до административните сгради на Сената (горната камара на американския Конгрес), намиращи се от другата страна на улицата.

Властите съобщиха, че полицейско куче се е насочило към автомобил, който се е намирал в същата пресечка, в която е разположена сградата на Конгреса на САЩ.

Улиците и три паркинга около нея бяха затворени за повече от два часа, докато полицията провеждаше разследване.

В района често се случват подобни заплашващи сигурността ситуации, включително през април 2022 г., когато 29-годишен мъж от щата Делауеър извърши самоубийство, след като се блъсна с колата си в барикада край Капитолия, като същевременно стреляше във въздуха. През април 2021 г. при нападение с автомобил в района на сградата загина един служител на полицията на Капитолия, а друг беше ранен, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    14 4 Отговор
    Доста народ помисли, че ще го дезинфектират след посещението на Зилената хлебарка
  • 2 УдоМача

    11 4 Отговор
    Време му е да рухне от одавна!
  • 3 Замириса на обор

    13 4 Отговор
    Е няма ли още китайски балони да прелетят над Капитолия или поне някой извънземен да им земе акъла в бялото иглу?
  • 4 Сащ са страна от

    10 4 Отговор
    Емигранти и мигранти. Пълно е с китайци, виетнамци, африканци, руснаци . Е, сащ имат грехове по цял свят. А мигрантите там от тези страни имат и оръжие и живеят там от години. Познават системата и всичко. Колко му е местни хора, дошли преди 10-15 г в сащ да им обрушат бели колиби, Капитолия и подобни ? Май не са се сетили, че имат и вътрешен враг? По време на втората световна война, Сталин депортирал всички немци, живеещи в Русия в Казахстан, в Сибир и т.н. Имал е подозрение, че те могат да се съюзят с идващите немци от Германия и да воюват и те против СССР.