Last news in Fakti

23 Септември, 2023 05:49 1 316 4

Либия планира международна конференция за възстановяването на Дерна

  • либия-
  • дерна-
  • наводнение

Градът бе унищожен от опустошителното наводнение

Либия планира международна конференция за възстановяването на Дерна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Източнолибийските власти обявиха, че планират за 10 октомври да организират в либийския град Дерна международна конференция за възстановяването на града, опустошен от катастрофални наводнения, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Поканата е отправена от източнолибийското правителство, оглавявано от Осама Хамад.

Но участието в такава конференция може да се окаже истинска главоблъсканица в дипломатически план за много страни, тъй като източнолибийското правителство не е международно признато.

Бурята "Даниел", нанесла поражения и на Балканите, връхлетя Дерна и предизвика скъсването на две язовирни стени в района на града, като така се стигна до огромни наводнения с мащабите на цунами.

Според последните официални данни, обявени от източнолибийския министър на здравеопазването Осман Абдел Джалил жертвите на бедствието са 3 351. Но според хуманитарни организации и според либийските власти жертвите са много повече, тъй като хиляди хора все още се водят за изчезнали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    3 0 Отговор
    И Либия, а и Европа, има да плачат за Кадафи. Ама където се намесят САЩ, после и трева не никне!
  • 2 Артилерист

    2 0 Отговор
    А кой ще възстановява Либия от американските варварски бомбардировки и опустошаването на тази цветуща преди това страна? Няма ли да има военен трибунал за американските убийци, разрушители и грабители?
  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    Това е продукта на арабската пролет
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.