Last news in Fakti

23 Септември, 2023 07:40 1 383 6

Поне пет жертви при взривове в тайванска фабрика ВИДЕО

  • тайван-
  • фабрика-
  • експлозия-
  • загинали

Загиналите са работници и пожарникари

Поне пет жертви при взривове в тайванска фабрика ВИДЕО - 1
Снимка: mailtimes.com.au

Най-малко петима души, в това число пожарникари и работници, са загинали, а над 100 души са били ранени при експлозия във фабрика в Южен Тайван, съобщиха днес властите, цитирани от ДПА и БТА.

Експлозията е станала късно снощи във фабрика за топки за голф на производителя "Лонч текнолъджис" (Launch Technologies) в окръг Пинтун.

Спасително-издирвателната операция продължи през цялата нощ и в ранните часове днес, съобщи Централна информационна агенция. Тази сутрин пожарникарите все още работеха.

Загинали са трима пожарникари, работник и работничка, съобщиха властите, цитирани от тайванската информационна агенция. Още най-малко петима души, включително един пожарникар, са блокиране на мястото на инцидента.

Взривът е довел до срутване на част от сградата на фабриката и няколко души са били затиснати под отломките. Тази сутрин десетки ранени са били откарани в болница. Местните медии съобщиха, че броят на жертвите може да нарасне.

Властите съобщиха, че причината за пожара и последвалата експлозия все още се разследва.

Президентката на Тайван Цай Ингвен и премиерът Чан Санчен изказаха съболезнованията си на семействата на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    10 1 Отговор
    Ба. ти топките за голф кой калибър са.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ами

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Лимонка, РГД7, има много видове топки за голф
  • 4 Механик

    6 0 Отговор
    Бас държа, че това е работа на Боширов и Бошаров! Сигурен съм в това, защото инак нямаше да ни уведомявате така обстойно за тая "новина".
    п.п.
    Само да ви дам един съвет за напред. Наблягайте на новините за великите укропобеди. Пишете за страстни целувки между двама мъже, както и за това колко е вредна мусаката и как шкембе чорбата пречи на международното положение.
  • 5 нелепости

    6 0 Отговор
    Тия "топки за голф" с какво го пълнят, бе? Да не би да ги пращат в Украйна?
  • 6 В Южен Тайван бе

    2 0 Отговор
    Скапано заглавие. Не се научихте ей