Last news in Fakti

24 Септември, 2023 06:46 5 287 123

Небългари управляват България

  • петър волгин-
  • управление-
  • българия-
  • политика

Единствените усилия, които днешните управляващи извършват, са свързани с желанието им страната ни да бъде колкото се може по-силно зависима от чуждите господари

Небългари управляват България - 1
Снимка: Фейсбук

По-често трябва да си припомняме Деня на независимостта или Съдинението, защото те ни показват, че независимо от всичко, можем и сами. Днес се опитват да ни убедят, че ако искаме да постигнем нещо като държава, задължително трябвало да сме били членове на някакви блокове и съюзи и задължително трябвало да изпълняваме всичко, което ни нареди моментният световен хегемон. Грантовите анализатори и политици ни повтарят, че единствено послушанието води до успех. А истината е, че единственото, до което води послушанието, е създаването на слугински манталитет. Именно това лакейско поведение българските управляващи са усвоили особено добре. Застанали са в поза „винаги готов“, слушат и изпълняват. Даже понякога изпълняват, преди още да са чули какво се изисква от тях. Развили са свръхестествената способност да предугаждат какво ще поискат от тях чуждите началници и се втурват да го изпълняват, още преди нареждането да е официално формулирано.

Само хора с васално съзнание могат да призовават за промяна на датата на националния празник. Само хора без никакво чувство за независимост могат да предлагат в Конституцията ни да се запише, че сме членове на НАТО и ЕС завинаги. Само хора, за които българските национални интереси не значат нищо, могат да премахнат забраната за внос на земеделска продукция от Украйна. Добре ще бъде нашите управляващи да се поучат от поведението на Полша. Това е държава, в която нетърпимостта към Русия е издигната в култ. Поради редица исторически събития, поляците имат всички основания да бъдат русофоби. До съвсем скоро Полша подкрепяше Украйна във всичко. Но когато стана дума за интересите на полските земеделци, Варшава каза „Баста!“ Украинците са ни мили, но по-мили са ни собствените съграждани, казаха полските управляващи и оставиха забраната за внос на украинска продукция. А когато от Киев заплашиха, че ще съдят Полша за това, президентът Анджей Дуда сравни Украйна с удавник, който повлича съседите си към дъното. Освен това полският президент съвсем знаково отказа среща с колегата си Зеленски по време на Общото събрание на ООН. Да, Полша е русофобска държава, но омразата към Русия не заслепява нейните управници дотам, че в името на тази омраза да навредят на собствените си съграждани.

Да, обаче така могат да разсъждават управляващи, които, първо, имат достойнство, и, второ, не се държат като нискочели изпълнители на мръсни поръчки. Понякога ми се струва, че хората, които управляват в момента България, наистина не се чувстват българи. Приличат ми на подизпълнители на някакви чуждестранна корпорация, които са инсталирани на властови позиции отвън, при това за кратък срок, както и със задачата да разсипят колкото се може по-кардинално страната. А когато попиташ тези хора как си представят близкото си бъдеще, те съвсем откровено си признават как се виждат да си почиват на екзотични острови. Детето на ДС, което сега иска кмет на София да става, дори спомена конкретна дестинация – Бахамите. Е, как очаквате от такива политици да отстояват българската независимост!? Напротив, за да си осигурят безметежно съществуване на Бахамите или където и да било другаде, такива управляващи, без да се замислят, биха продали българските национални интереси.

Да бяха живели преди 150 години, такива хора щастливо щяха да си живуркат сгушени в спарената прегръдка на падишаха, щяха да обясняват колко е прекрасно, че сме застанали на правилната страна на историята, тоест в завимост от Високата порта и щяха да искат във всички официални документи да бъде записано, че во веки веков сме част от Османската империя. За щастие, в началото на 20 в. управляващите в България са били коренно различни от днешните. Тогавашният политически елит наистина е искал страната ни да бъде независима. И е полагал много усилия, за да стане факт тази независимост. Единствените усилия, които днешните управляващи извършват, са свързани с желанието им страната ни да бъде колкото се може по-силно зависима от чуждите господари.

Източник: БНР


Поставете оценка:
Оценка 4 от 175 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    76 154 Отговор
    Част 1

    През 1923 г. по заповед на комунистическа Русия, за да правели революция и у нас, тези изчадия адови запалват гражданската война в България, и тя не приключва до ден днешен .

    Измамват наивни хора да ликвидират законно избраната власт с оръжие в ръка, да трепят кметове и общински съветници по градчета и селца .. А страхливите им главатари Г.Димитров и В.Коларов - бягат позорно изоставяйки ги на произвола на съдбата .

    Пък после реват и използват това свое бандитско (виновно) поведение , за да черпят права в своя полза и вреди за всички останали. И като им се припомни , че те унищожиха България, започва вой :

    Ау, ами вие (кои сме тие ние ?) защо сте били убили през 23 г. леви, умни уж, някакви си терористи ?

    А какво да прави законната власт ? Да стои и да гледа как комунистическите терористи избиват мирните граждани ли ?

    Всеки народ има право, а и задължение да се защитава срещу въоръжени терористите , които избиват неговите избранници .

    После, след като през 1923 г. запалиха гражданската война у нас, тия червени боклуци, взривяват църквата Света Неделя с мирни граждани, което е най-голямия атентат до този в САЩ през 2001 г..

    ТА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗВЕРГИ Я ЗАПАЛИХА ТАЗИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА У НАС ПО НАРЕЖДАНЕ НА МОСКВА И УСПЯХА, УСПЯХА, НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ОТРЕЧЕ ! ВЕЧЕ СТО ГОДИНИ НЕ ПРИКЛЮЧВА .

    Последни сме в Европа, заради тях и тяхната СТО-годишна служба в полза на Москва .

    Коментиран от #59, #67

  • 4 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    68 132 Отговор
    Част 2

    После пак същото, като през 1923 г. – БЕЗ ДА СМЕ ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ, крадливи шумкари , пак по заповед на Москва – пак започват да крадат и убиват българския народ с оръжие в ръка, ама докато Сталин и Хитлер са съюзници, не се вдигат срещу СССР – за войната му срещу народите на Източна Европа .

    А България е държава с парламент и шумкарите като искат да променят нещо, да влизат като депутати в НС и да се борят за идеите си , БЕЗ ДА ИЗБИВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ .

    СЪС И ЧРЕЗ ПАРЛАМЕНТА, А НЕ СЪС ШУМКАРИ СМЕ СПАСИЛИ НАШИТЕ ЕВРЕИ .

    И като тия червени боклуци нападат български градове и села и избиват кметове, съветници, свещеници, какво да прави държавата ? - Да стои и да гледа как комунистическите терористи избиват мирните граждани ли ? Приема битките им и се сражава с тях .

    ПОСЛЕ ПАК ОТ СЪЩОТО ТОВА СВОЕ ВИНОВНО , ТЕРОРИСТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ, червените боклуци черпят права, за да оправдаят през 44 г .- 45 г. избиването на цвета на нацията - 42 000 българи и още 300 000 да вкарат по концагери и да съсипят България , в полза на Русия .

    След 89 г. българският народ не си върна на тези червени боклуци , не ги даже и лустрира и така те останаха ненаказани .

    ТА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗВЕРГИ Я ЗАПАЛИХА ТАЗИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА У НАС ПО НАРЕЖДАНЕ НА МОСКВА И УСПЯХА, УСПЯХА, НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ОТРЕЧЕ ! ВЕЧЕ СТО ГОДИНИ НЕ ПРИКЛЮЧВА .

    Последни сме в Европа, заради тях и тяхната СТО-годишна служба в полза на Москва .

    Коментиран от #24, #38, #63

  • 5 Хамид

    186 56 Отговор
    Отлична статия. Много точен коментар.
  • 6 Червен кхмер

    73 171 Отговор
    Копейката Волгин иска руският крепостен свят да дойде и у нас.ДА ама НЕ.
    По добре с тази руска фамилия се връщай в прародината си на Волга.

    Коментиран от #51

  • 7 Сулюман паша гаази

    79 41 Отговор
    Русняците развалиха рахатлъка на раята,затова мразят толкова Московлука..
  • 8 Ццц

    161 50 Отговор
    Точен и смразяващ коментар. От индийския апарат на южния полюс на Луната се вижда, че сегашните управляващи са надупени на запад мекотели. Обслужващ персонал. Но ако задницата гледа на запад, то устата е на изток. А вече споменахме, че това е обслужващ персонал, винаги готов да си предложи услугите. Та колкото и да мразят посокота, на която гледат устата, срещу една почивка на Бахамите ще обслужат и всичко, което им се подаде в устата и от изток. Не се съмнявайте в това.

    Коментиран от #65

  • 9 Напусне БНР

    45 120 Отговор
    Само пропуска да назове "кремълските", руската подлога.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кирил

    45 130 Отговор
    Скрий се, руско юдейско комуняшки изчадие

    Коментиран от #12

  • 12 Кириленко

    54 10 Отговор

    До коментар #11 от "Кирил":

    Кукуригууууу...
  • 13 Русороб

    35 126 Отговор
    Много българи работеха в СССР!
    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си бг цигани. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #25, #27

  • 14 Полит.коректен расист

    120 16 Отговор
    За ония дето се обиждат на ,,негър" ли говорим ?
    Небългари от американски произход.
    Няма нужда човек да пита кой управлява България.
    Щом като в БЪЛГЪРСКИ реклами има вече негри.....НЕГРИ !!!
    Че както общо има нашата държава с черните и КОГА е имало пък негри в Бг. ???
    Какво сега, ще ни убеждават индиректно, че негрите са измежду нас ама ние не ги виждаме ли 🤣🤣🤣🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
  • 15 Руски еничари, мекерета

    30 102 Отговор
    Историята на България е низ от предателства! Като започнеш от предателите на Левски и Ботев и свършиш до днешните национални предатели - русофилите!

    Коментиран от #42

  • 16 Петър Москвичов

    36 108 Отговор
    Какъв "българин" трябва да си, да си смениш името на Волгин!
    Руска подлога.

    Коментиран от #23, #26

  • 17 Русофилите са функционално неграмотни

    33 93 Отговор
    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.
  • 18 БГ малоумник

    30 103 Отговор
    Само малоумник може да вярва, че след цели 12 руско - турски войни за Проливите на Босфора, руснаците са дошли да ни "асвабаждават". И от това нещо, българина изпада в дълбоко унижение за столетия напред, защото руснака като чуе името „Болгария“, първото нещо , което изрича е: " а мы вас асвабаждали".

    Коментиран от #21

  • 19 Бръм бръм

    17 66 Отговор
    Волгата не разбра от коя страна на новата желязна завеса е

    Йо лол...от другата страна чакат сатаната да ги обладае..пък нас вече ни е обладал
  • 20 При комунизма за да

    83 23 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    направиш кариера беше нужно да си в партията и да лижеш zaдници.
    Сега ме е нужно.
    Още повече, че тия кирчовци и денквци ме само лижат но тяхното лизане се отразява на държавата. Дадохме БТР-ите които уж не ставали за нищо на държава, която воюва с Русия.
    Сега ще купуваме скъпо некви боклуци Страйкър.
    Даваме реакторите, пак наУкрайна. Други скоро няма да видим.
    Пуснахме зърното, само ние. Полша не, Унгария не, Словакия не.
    Това ако не е gъзолизане аз не знам какво е.
  • 21 Оправдаваш си

    57 19 Отговор

    До коментар #18 от "БГ малоумник":

    името, драги.
    За сметка на това кралският британски флот и 82-ра въздушнопреносима дивизия са дошли на Шипка само затова, да ни освободят.
  • 22 Инж

    22 59 Отговор
    Рефлекси от миналото, когато бай ТошоКо управляваха Бг. И я предадоха на СССР за 16-та република. Сега управлението се избира от хората, които гласуваха на изборите. Това е.

    Коментиран от #49

  • 23 Кандидат Милионер

    30 55 Отговор

    До коментар #16 от "Петър Москвичов":

    Петър Георгиев Петров -нарекъл се Волгин...Можеше да е Дунавски..Имал е възможност да е Искърски...Или Марицин.....Самоопределил се да е Волгин...Демокрация е..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Отговор

    60 21 Отговор

    До коментар #13 от "Русороб":

    За съжаление дебилите роби като теб на краварите ,които се продават за два сребърника на краварите са много повече!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 123

    59 17 Отговор
    България се управлява от Сатанистите. Нашите политици са платени артисти.
  • 29 ха ха ха аха ха

    29 55 Отговор
    Каза най-голямата путлероподлога и съветски человек Волгин.
  • 30 Алиса

    49 20 Отговор
    Хора , искат да ни отровят с това зърно. Трябва ни забрана за вноса.
  • 31 Урюрвкос

    40 7 Отговор
    Това че си се родил в България и твоите родители са български граждани не е достатъчно да си Българин. Достатъчно е да си дал клетва пред Короната че ставаш неин слуга до гроб и ставаш само пред господарите си. Държавата пак обърна гръб към собствените си граждани и се прави на обидена булка. При отказ от българско гражданство нямаш право да го възстановиш.
  • 32 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    30 19 Отговор

    До коментар #24 от "Последен си в Европа":

    Напротив, напротив , изобщо нищо и никой не чакам .3 /4 от живота ми мина в борба с тази червена и3мет .А ти Бойко, и Кирчо, и Копейкин, Христо, Атанасов, Курнела Пути, Ахмед Доган и всички сегашни в парламента партии за Анти-Комунисти ли ги броиш .

    Ооо, ами те са точно от тези гадове, които визирам - комунистическата паплач .
  • 33 Кака Цеца

    19 29 Отговор
    Говори един също така Не българин поклонник а чужда държава.
  • 34 Човек

    21 49 Отговор
    Този руски агент защо не е експулсиран?
  • 35 АУУУУУ

    22 46 Отговор
    МИЛИЯ ....ПЛАЧЕ ЗАЩО НЕ ИСКАМЕ НЕГОВИЯ РУСКИ ГОСПОДАР 😭😭😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 36 Иван

    25 39 Отговор
    Небългарите се кръщават на руски реки
  • 37 Румен

    18 36 Отговор
    Руска волга
    Този празник за деня на ,,Независимоста,,изящно не се празнуваше по време на любимая Ти социализьм
  • 38 Сащ

    28 16 Отговор

    До коментар #4 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ":

    да истинското зло! Мислеха, че светът е техен завинаги, но си намериха майстора. Идва нов свят - честен и справедлив.

    Коментиран от #39

  • 39 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    16 23 Отговор

    До коментар #38 от "Сащ":

    Абсолютно си прав .
  • 40 Гост

    34 6 Отговор
    Ботев е казал: преди сичко, трябва на сме хора, после българи и патриоти. Тия не са хора…

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тома

    41 10 Отговор
    Волгин как няма да слушат новите господари нашите управляващи като им знаят всички кражби от народа сметки и имоти в чужбина.Плашат ги с това че всеки момент може всичко да им вземат и да останат на сухо.Че за това слушкат
  • 45 По краварски елементарен "изследовател"

    13 16 Отговор

    До коментар #27 от "Петата Колона на Русия":

    си. Обиждаш интелигентността на българите с тази манипулация.
  • 46 ДА!

    33 18 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Краварите,не са хора!
    Предизвикват войни,конфликти и смърт,навсякъде по света...!
  • 47 .....

    12 11 Отговор
    Волгин, ти си най-големият българин хахаахахаа...

    Коментиран от #71

  • 48 Марина

    50 19 Отговор
    Напълно съм съгласна с Волгин и то поради веронстта на фактите:
    1. Направиха сглобка под диктовката на американското посолство и действат по техния план.
    2. Подмениха вота на избирателите - гласуваш за Герб срещу ПП, а накрая те се прегръщат и целуват.
    3. Пеевски от списъка Магнитски прави конституционни промени, изявява се като голям експерт, мисирките само дето не му ближат микрофона - пълен потрес и унижение!
    4. ДПС - една противоконституционна партия управлява!
    5. Само ние клекнахме да внасяме отровени укринско/американски гмо продукти от Украйна, всичси си гледат своя интерес и здравето на народа, само нашите продажни политици със свалени гащи.
    6. Продължавама да купуваме американските бокруци, които даже няма и да получим никога! Най-бедната страна в ЕС и сигурно и в Европа финансира богатия светове господар САЩ. Откъде-накъде?
    7. Най-важното нещо разбираш ли са им руските шпиони, паметника на съветската армия и други глупости. А цените, а мизерните доходи, а лошото здравеопазване, а разбитите опасни пътища, а десетките ВАЖНИ проблеми на България? Неее, те не са в опорните точки на посолството. Безродници и не българи, те даже ни мразят! Да се разкарват по-бързо и по-далече от нашата родина.
  • 49 Статистик

    30 7 Отговор

    До коментар #22 от "Инж":

    Да, само че изборите са проведени в ПосолствоТО...и с ала-бала... помниш ли?
  • 50 Преди

    9 6 Отговор
    да бръщолевиш , покажи първо твоя ДНА тест за националност и идентичност !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Българин

    16 24 Отговор
    Смешно е когато едно същество, сменило доброволно и целенасочено българската си фамилия с руска да определя кой е българин и кой не е.
  • 53 Морския

    16 26 Отговор
    Поредното доказателство, че Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите.
  • 54 Механик

    20 14 Отговор
    Свободата не е за прости хора. Да си свободен, това означава сам да си слагаш границите. За съжаление в България има доста същества, които желаят някой друг да им слага границите. И този друг в масовия случай е Русия.

    Коментиран от #57

  • 55 Кресна

    15 24 Отговор
    Четейки коментарити за пореден път се убеждавам, че редовите русофили никога не са били обременени от знания, интелект или морални норми, но за сметка на това винаги са изпитвали патологична любов към Русия и негодника, който се е докопал до властта в Кремъл. И са мразели всичко свързано със свободата и демокрацията, които според тях са проклятие за човечеството.
  • 56 без имена

    10 12 Отговор
    петре , и преди и сега децата на Партията все на запад ходят. що така?приятели на брежнев или путин все на запад.....но пък вашето упорито желание за дружба със ссср -на вяка цена, сега довежда до откат. отива се в друга крайна позиция.едните "обичат"България през москва , други през лондон....и малцина през софия....но на последните никой не дава пари да гласуват...и е нужно силно желание ....
  • 57 само факти

    20 13 Отговор

    До коментар #54 от "Механик":

    Ма ние имаме правителство на американското посолство, каква Русия те гони бе?! Директно сме на каишка! Точка по точка се изпълняват опорните точки. какво повече да се каже?

    Коментиран от #61

  • 58 Само питам

    12 15 Отговор
    А дали е възможно в руска държавна медия журналист да критикува политиката на Путин, агресията на Русия в Украйна и да прави откровена прозападна и проукраинска пропаганда? Колко време ще се задържи в ефир и колко години затвор ще отнесе? И колко руски сайта биха тиражирали мнението му?
  • 59 Зеленски

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ":

    Измамват наивни хора да ликвидират законно избраната власт
    Абсолютно невярно


    В стая взета с кървав преврат
    Дори законноизбрания дотогава момент Александър Стамболийски е рязан в буквалния смисъл с нож парче по парче
    Няма да разказвам как точно са го направили защото на тия които не са го чували или прочели може да им прилошее

    Коментиран от #69, #72, #74, #76, #78, #79

  • 60 Българин

    15 16 Отговор
    Пише, че Съединението е доказателството, че "можем и сами" и след това пише, че не трябва да пипаме 3 март, да не би деня на Съединението (или Независимостта) да стане такъв.

    Путинофилите ги тресе жестока шизоф я.
  • 61 Механик

    11 20 Отговор

    До коментар #57 от "само факти":

    Че правителството е американско е опорна точка на руските пропагандисти като Волгин и Копейкин намерила място в сухите глави задунайските руски роби. Ако това беше вярно нямаше да имаме мръсни руски подлоги в Президентството и в другите етажи на властта, армията ни нямаше да бъде въоръжена с музейни експонати от съветско време а от държавните медии нямаше да се лее на воля руска пропаганда от същества като Волгин !
  • 62 Българка

    15 22 Отговор
    Волгин е петно в журналистиката. Той е говорител на Кремъл и заплаха за националната сигурност на България.
  • 63 стоян

    10 15 Отговор

    До коментар #4 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ":

    До 4 ком - браво за коментара и по често го публикувай - някои от израждане може и да го разберат

    Коментиран от #66

  • 64 България

    11 16 Отговор
    се управлява от верни на росиа...като тебе,Волгин....стремежът ти,да играеш "Соловьов" във българския ефир е доста смешно!Онези са много по голямо овче стадо,отколкото ти се опитваш на намериш сред българите.
    За щастие,тук хората са по европейци и твоята политическа подготовка,не е в състояние да разпознае сред шепата твои верни привърженици.Единствено факта,че БНР е бюджетна институция е единствената предпоставка за това,да вършиш това,което вършиш.
  • 65 кольо

    10 21 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    Алооо ,руските роби,ако не ви харесва Европа,си бийте камшика към Сибир и недейте повече да смърдите тук с малоумните си коментари и тъпни ! Къш вашта леля проклета и проста
  • 66 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    9 17 Отговор

    До коментар #63 от "стоян":

    Благодаря ! Ами аз това и правя . Копирайте те този пост и го пускайте, където намерите за добре .

    Да се преборим с руско-комунистическите лъжи е най-важното , за да постигнем поне някакъв минимален напредък в развитието си .
  • 67 мммда

    11 13 Отговор

    До коментар #3 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ":

    Баце явно не си наясно с Факта, че т.н. Руски комнизм всъщност е проектиран от англо-саксонците и след това пренесен в Русия с тяхната подлога Ленин( голям приятел с немския крал), който е бил пратен да убие руската царска фамилия и непрекъснато се е отчитал на англичаните за да му кихат кинти(на кого ти прилича -"Еленски").

    В момнета като ги гледам как се справят с ограниченията на правата, в западна Европа настъпва дори една идея по-развит комнизм(безпаричие и глад) с въвеждането на цифрофата валута.

    Коментиран от #83

  • 68 !!!?

    17 18 Отговор
    Говорит Москва !!!?

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 копейкаджията

    7 16 Отговор
    се иzтропкал
  • 71 маша

    5 12 Отговор

    До коментар #47 от ".....":

    не е никакъв българин
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Може и най-модерно

    13 3 Отговор
    Да е облечен Лакеят, да е нафукан и много учено
    Да бамбалосва , но си остава Лакей завинаги.
    А когато Лакеите са Елита на дадена държава, то
    По-добре я отпишете държавата.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Понеже Волгата е апологет-четирихилядник

    11 14 Отговор
    ето какви булгари са живели преди 150 години, той явно удобно не знае:

    Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии."
    (Христо Ботев, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
    "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"
    (Захари Стоянов, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
    "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския…."
    (Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
    "Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"
    (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
    "Русите са били един най

    Коментиран от #77, #81

  • 76 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    6 11 Отговор

    До коментар #59 от "Зеленски":

    Аха, това ли ви е червената комунистическа опорка за запалването на гражданската война у нас по заповед на Москва ? - Че бил y6ит Ал.Стамболийски ?

    Абе то земеделците не се вдигат на въоръжен бунт , ама шест месеца по-късно, по заповед на Москва това го правят комунистите . - Какви са му ? Адвокати, отмъстители ? - И НА КОЙ СИ ОТМЪЩАВАТ ? - НА МИРНИ ГРАЖДАНИ !

    Че властта у нас не била законна , щото имало преврат , това ли ти е опорката-оправдание за избиването от червената банда на мирни граждани ?

    -Абе, че то в СССР, точно така дойдоха на власт, y6иха руския цар и направиха преврат , що не се дигат на бунт в СССР срещу превратаджийската комунистическа държава, а ? - Нещо не издържа, тази опорка !
  • 77 Продължение

    10 13 Отговор

    До коментар #75 от "Понеже Волгата е апологет-четирихилядник":

    "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование."
    (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Диване

    13 5 Отговор
    Нещо се случва в Киев. Ама нашите медии мълчат като комуне на разпит.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Механик

    7 11 Отговор

    До коментар #67 от "мммда":

    Не знаех, че съществуват подобни тъпи същества. Тъпотата по рождение ли ти е или е в резултат от русофилията?

    Коментиран от #121

  • 84 Митрополит Методий Кусев

    11 14 Отговор
    България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство.
    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Тира ми Су

    15 10 Отговор
    Право куме в очи. Браво, Волга!
  • 87 Перо

    7 11 Отговор
    Тоя суаяк ако имаше власт щеше да коли и да беси без да му мигне окото. И щеше да изпитва удоволствие от това.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ........

    15 8 Отговор
    Много са зле тези еднодневки,които са окупирали властта с ала бала.Ще ги запомним с лошо.Докато ни говорят за Русия, те ни вкарват в дългове с милиарди.Правят пропаганди да ни разделят на "русофили" и "русофоби",за да крадат без да ги виждаме.Така и не разбрах за какви "русофили" става на въпрос като укрите си приличат на руснаци,говорят руски и имат роднини в Москва.Това си е шизофренично да посчвате укри и да говорите за "русофили".Украйна едно време си беше част от Руската империя,а по-късно си беше дълги години в СССР.
  • 91 Мутрафонова

    13 8 Отговор
    Петър винаги е бил предан на идеята на Владимир Путин, че разпадането на СССР е най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век.

  • 92 Татар агент на КГБ - Ахмед Доган

    6 4 Отговор
    Разни американски протежета.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 волгата е съветски мелез

    8 9 Отговор
    Б О К Л У К
  • 95 Трагично е

    10 3 Отговор
    Българофили - това й трябва на България! Без чуждопоклонничество, без угодничество, с уважение към всички с достойнство - в името на БЪЛГАРСКИТЕ интереси. Както сме я подкарали, ще се самоунищожим като народ и държава.
  • 96 Наблюдател

    11 10 Отговор
    Единствено русофилите никога не са били и никога няма да бъдат българи! Защото за тях руският интерес винаги е бил на първо място. И същества като Волгин го демонстрират ежедневно
  • 97 НаБлюдаТели

    3 3 Отговор
    От как съществува 3 тото Българско царство все е така.

    Руснаци, датчани, германци, католици, атеисти и не знам си какви я "управляват".
  • 98 КПСС БКП ВЕЧНА ДРУЖБА РАПОРТ ДАДЕН

    10 5 Отговор
    РАПОРТ ПРИЕТ - ПИОНЕРИ КОМСОМОЛЦИ
    ВОЛГИН Е НАЙ БЪЛГАРИН
  • 99 НЯКОЙ

    6 8 Отговор
    Манталитета на руснаците няма нищо общо с този на цивилизованите народи, защото дивашки нахлуват където си решат, убиват и грабят. Същият е и на родните русофили-путинисти - ярък пример са сбирщината "Възраждане". Да се спори с тях и да се доказва колко не са прави е безсмислено. Ограничаване и заличаване - това е решението! Докога Волгин ще се плюнчи в БНР и кога ще се забрани сбирщината "Възраждане"?
  • 100 емо 73 канар

    4 5 Отговор
    Трябва ли да вярваме на "хора" от ЛГБТ като Волгин ??? За мен отговора е НЕ.
    Такива слуги на кремъл, незабавно трябва да бъдат подведени под отговорност и пратени в Белене.
  • 101 Костадин Костадинов

    2 1 Отговор
    От 09.09.1944 е така
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 инж. Ганчо Илков

    5 7 Отговор
    Вие господин Волгин Българин ли сте или Руснак? Ако сте Българин, към коя Идеология Принадлежите? От Изявленията Ви по БНР, Активно изразявате Проруската си Подкрепа. В едно от Изявленията си застанахте зад Репресиите извършвани от "Народният Съд". С това, Вие се определихте в Подкрепа на Пагубната Антинародна Болшевишка Политика на БКП в годините след 9.9.1944 година и Противник на Демократичните Ценности. Ако сте Руснак, следва да Защитавате обикновените Руски граждани. Вие обаче открито и без Скруполи като Проруски Трол, заставата зад Диктаторския Режим на Путин. Реалната Ви Журналистическа Дейност се явява Чуждопоклонническа, а това Противоречи на Тезата която застъпване в тази Тема. Явно някой Ви Стимулира и Мотивира да Отстоявате тази Ви Позиция - Защитник на Антидемократичният Руски Диктатор.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ТрампЛин

    5 6 Отговор
    Този гол охлюв няма да го чета! Къде е Никола Гешев да ги сложи на място разни Волги, Запорожци и Копейки.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Георги Истински

    6 4 Отговор
    Бай Пешо е прост путински цървул и не е никакъв русофил или камунист.
    За да е пълна мизерията, отнякъде ще извадят и онази нелепица Карбовски.
  • 109 Артилерист

    4 5 Отговор
    Отново отличен текст. Само много интелигентен човек като Волгин, може така точно и съдържателно да обяснява различни теми всяка седмица, а и през седмицата, като водещ на предаване по Националното радио. Петър Волгин е ИСТИНСКИ БУДИТЕЛ И НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО!

    Коментиран от #110

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Артилерист

    2 4 Отговор
    До коментар 110
    Аз съм българин и патриот на България, но се отнасям с респект, почит и уважение към Русия, която ни е освободила от турско робство, да станем отново независима държава и много ни е помогнала във всяко отношение, но най-вече да се развием като модерна индустриална страна.

    Коментиран от #115

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Цървул

    3 2 Отговор
    Очудващо критичен бг коментар от човек с руската фамилия Волгин???

    Коментиран от #123

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Диамантената ръка

    4 1 Отговор
    ... каза небългарина Волгин.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 МММ да

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Механик":

    Реален факт от историята.
    Вземи се образовай малко.
  • 122 стоян георгиев

    4 0 Отговор
    Петър георгиев преименувал се във волгин говори за чуждопоклонничество.той изкара цялата си кариера като руски глашатай в българска държавна институция а се оплаква от небългари и небългарски позиции в държавата! Да се чуди човек да реве или да се смее?
  • 123 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #114 от "Цървул":

    Тва не му е фамилията по наследство.просто се преименува сам.георгиев е по фамилия.