Last news in Fakti

25 Септември, 2023 11:33 1 175 2

Силни бури и наводнения в Южна и Югозападна Румъния

  • румъния-
  • наводнения-
  • бури

В Крайова проливните дъждове наводниха 53 улици

Силни бури и наводнения в Южна и Югозападна Румъния - 1
Източник: Shutterstock

Силни бури предизвикаха хаос в южната и югозападната част на Румъния. В Крайова проливните дъждове наводниха 53 улици. Шофьорите осъмнаха с вода до прозорците на вратите на автомобилите си, предава Диджи24.

“Поривите на вятъра буквално откъснаха покриви на къщи в Крайова, кола с трима души беше отнесена от водите”, съобщават от Инспектората за извънредни ситуации в окръг Долж. Движението на трамваи в Крайова е спряно.

Лошото време причини хаос и в окръг Хунедоара. Пожарникарите се намесиха в Петрошани, за да помогнат за отводняването на улиците.

Въздушният трафик също беше нарушен. След две пропуснати кацания на международното летище в Крайова поради лошо време, самолет Еърбъс А320 (9H-WBJ), изпълняващ полет на авиокомпанията Уиз еър (Wizz Air) от Бергамо за Крайова беше пренасочен към летище "Хенри Коанда" (Отопени) в Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин освен военно е и ЕкоПРЕСТЪПНИК

    1 5 Отговор
    Путин със своята агресия и нахлуване в Украйна с остарялата и неекологична военна техника и продължителната война с денонощни ракетни обстрели, масови бомбардировки и огромни нефтени пожари със замърсявания на въздуха и водите е виновен за катастрофалните промени в атмосферата над Европа с изменения на озоновия слой и посоката на естествените природни въздушни течения и вече са факт настъпващите климатични промени като основна причина за потопа не само в Либия, но и с незапомнени катастрофални валежи, бури и наводнения в Гърция, Сърбия, Румъния и в цяла Европа..!!!
  • 2 Също така и американците ,

    1 0 Отговор
    Който взривиха северен газов поток и в океана се излива метан. Но тези дето повтарят като папагали , само Путин им е виновен за всичко. Това е толкова елементарно, че чак се чудя, колко от мозъка си използват. Явно незначителна част колкото на кокошка.
Новини по държави: