Last news in Fakti

27 Септември, 2023 06:47 1 525 6

Пекин: Ученията ни край Тайван са в отговор на "арогантността" на сепаратистите

  • китай-
  • тайван-
  • учения

Тайпе съобщи за нарастване на военната активност през последните седмици

Пекин: Ученията ни край Тайван са в отговор на "арогантността" на сепаратистите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Неотдавнашните военни учения на Китай в близост до Тайван са имали за цел да противодействат на "арогантността" на сепаратистките сили, заяви китайското правителство днес, след като Тайпе съобщи за нарастване на военната активност през последните седмици, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Този месец Тайван заяви, че в близост до територията му са преминали десетки изтребители, безпилотни летателни апарати, бомбардировачи и други самолети, както и военни кораби и китайския самолетоносач " Шандун".

Зачестилите военни дейности на Китай повишават риска от "излизане от контрол" и предизвикване на случаен сблъсък, заяви в събота министърът на отбраната на острова.

Запитана на редовен брифинг в Пекин за зачестилите китайски учения и за опасенията на Тайван от повишения риск, говорителката на китайската служба по въпросите на Тайван Чжу Фънлян заяви, че въоръжените сили са провели "серия" от учения. "Целта е да се води решителна борба с арогантността на сепаратистките сили и с действията им за постигане на независимост", каза Чжу.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говорит Москва

    0 0 Отговор
    Ще отвържат синджира на Япония
  • 2 Селянин

    3 6 Отговор
    Е сега как америнците и цяло нато са намалили военния ресурс , ако китай сега влезне в тайван край тотално с военния комплекс на нато и америка.
  • 3 гумата

    3 7 Отговор
    Дали някога в тоталитарен Китай ще се сетят, че им миришат чорапите и някой не иска да живее с тях за нищо на света?

    Коментиран от #4

  • 4 Селянин

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "гумата":

    А да затваряш цурвки било то руски не е ли тоталитарно.
  • 5 МаДа

    4 1 Отговор
    Тайванците си направиха хубава и богата държава.
    Това е толкова арогантно, че не се търпи.
    Дали не са и нацисти, а?
  • 6 Посланика

    1 0 Отговор
    Добро утро, зомбита! Как сте? Правите ли лицеви и набирания? Тренирайте, че вече няма по складовете военно оборудване и ще тичате голи в окопите. Ще ви дадат 180 бронетранспортьора да ви извозят до заколението