Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Септември, 2023 11:24 2 157 87

ISW: Русия и "Вагнер" водят преговори на фона на украинските успехи на фронта

  • вагнер-
  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Елементи от контингента в Беларус не искат да подписват договори и вместо това планират да се присъединят към усилията на Александър Лукашенко да създаде ЧВК за бойци под командването на Вагнер командир с позивна "Брест"

ISW: Русия и "Вагнер" водят преговори на фона на украинските успехи на фронта  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските сили продължиха контранастъпателните операции в западната част на Запорожка област и в района на Бахмут на 29 септември. Руските източници твърдят, че украинските сили са атакували северно от Роботине (10 км южно от Оригов) и близо до Върбове (18 км югоизточно от Оригов) и Новопрокопивка (13 км южно от Оригов) на 28 и 29 септември.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) за бойните действия в Украйна.

Още новини от Украйна

Руски блогъри заявиха на 29 септември, че украинските сили неуспешно са се опитали да напреднат на изток от железопътната линия южно от Бахмут близо до Клещеевка (7 км югозападно от Бахмут) и Курдюмовка (13 км югозападно от Бахмут) и съобщиха за тежки боеве през линията Клещеевка-Андреевка-Курдюмовка.

Руското правителство обяви подробности относно полугодишния наборен цикъл, който трябва да започне на 1 октомври в по-голямата част от Русия, като се съобщава, че включва незаконно анексираните територии в Украйна. Руският заместник-началник на Главното организационно-мобилизационно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили контраадмирал Владимир Цимлянски заяви на 29 септември, че полугодишният наборен цикъл ще започне на 1 октомври, с изключение на някои региони на Далечния север на Русия, където наборната служба ще започне на 1 ноември поради лошо време.

Руският президент Владимир Путин подписа указ на 29 септември, в който се посочва, че руската армия ще набере 130 000 военнослужещи от октомври до декември 2023 г., в сравнение с 147 000 военнослужещи, набрани през пролетния цикъл на наборна служба според Цимлянски.

Цимлянски заяви, че Русия няма да изпраща наборници във войната в Украйна и че наборниците ще служат 12 месеца. Той заяви, че есенният наборен цикъл ще се проведе "във всички съставни образувания на Руската федерация", включително в окупираните територии в Украйна според множество руски държавни медии.

Руските закони, които незаконно включиха украинска територия в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области към Русия през октомври 2022 г., гласят, че наборът в армията в тези територии ще започне през 2023 г., но руските правителствени служители обявиха ден преди началото на набора през пролетта на 2023 г. цикъл, че наборната повинност в тези територии "няма да се извършва до второ нареждане".

Путин се срещна с руския заместник-министър на отбраната Юнус-Бек Евкуров и бившия командир на групата "Вагнер" и настоящ служител на Министерството на отбраната (МО) Андрей Трошев на 29 септември, сигнализирайки, че Путин вероятно ще подкрепи Министерството на отбраната в неговите очевидни конкурентни усилия с Руската национална Гвардия (Росгвардия) за набиране на настоящ и бивш персонал на групата. Путин заяви, че на последната си среща с Трошев двамата са обсъдили участието на Трошев във формирането на доброволчески отряди, които изпълняват бойни задачи предимно в Украйна.

Свързани с "Вагнер" източници твърдят, че Трошев е напуснал след бунта от 24 юни, за да работи за свързаната с руското Министерство на отбраната (МО) частна военна компания Редут (ЧВК), а говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна на 29 септември, че Трошев работи за МО.

Руски източници широко идентифицираха доброволческите отряди, които Путин възложи на Трошев да сформира като формирования на ЧВК "Редут".

Путин също така заяви по време на срещата си с Трошев, че Трошев поддържа връзки с бившите си другари, което допълнително предполага, че Министерството на отбраната се стреми да използва връзките на Трошев с "Вагнер".

Евкуров е наблюдавал усилията на Министерството на отбраната да включи елементи на Вагнер в чужбина и вероятно е силно ангажиран в кампанията на Министерството на отбраната за набиране на персонал на "Вагнер" за свързаните с МО ЧВК, действащи в Украйна.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство (МО) съобщи на 29 септември, че няколкостотин бивши бойци на "Вагнер" са се завърнали в Украйна през последните седмици или с редовни руски сили, или с ЧВК.

Все повече се съобщава, че персоналът на Вагнер действа заедно с Росгвардия и че Държавната дума ще разгледа предложен законопроект, който ще позволи на Росгвардия да формира доброволчески формирования.

Съобщава се, че сегашният командир Антон Елизаров (с позивна "Лотос") преговаря с Росгвардия за присъединяване на настоящ персонал към доброволчески формирования към Росгвардия при условия, по-благоприятни за "Вагнер".

Руски вътрешен източник твърди, че елементи от контингента в Беларус не искат да подписват договори и вместо това планират да се присъединят към усилията на беларуския президент Александър Лукашенко да създаде базирана в Беларус ЧВК за бойци под командването на Вагнер командир с позивна "Брест".

Очевидната автоцензура в по-широкото руско информационно пространство вероятно е отворила вратата за някои маргинални елементи да критикуват директно и да спекулират за висшите руски военни командири без отпор. Съобщава се, че маргинален руски блогър, свързан с руските въздушнодесантни сили, наскоро заяви, че руският началник на Генералния щаб и генерален командир на театъра на армията генерал Валери Герасимов е отстранил командващия генерал-полковник Михаил Теплински като заместник-командващ в Украйна и нито един руски източник не е предложил твърдения, съответстващи на този до скоро.

ISW няма независим начин да провери твърденията и спекулациите на каналите и по никакъв начин не е готов да прецени, че ролята на Теплински се е променила, но появата и разпространението на подобни твърдения, макар и ограничени в момента, в руското информационно пространство е забележимо на фона на тази необичайна Руска информационна среда.

Отговорът на по-широкото руско информационно пространство на маргиналните твърдения за ролята на Теплински във войната в Украйна може да предвещава повратна точка в дискусиите за руското военно командване. Руски вътрешен източник, който публикува ежемесечни списъци на така наречения "военен кабинет" на руския президент, по-специално изключи Теплински от техния септемврийски списък.

Маргиналният руски блогър се оплака, че Теплински не се появява в този списък за първи път, откакто беше добавен през април 2023 г.

Изключването му от списъка на "военния кабинет" е в съответствие с твърдението на маргиналния руски милблогър от 22 септември, че Герасимов е отстранил Теплински от задълженията му като заместник-командващ в Украйна.

Русия облекчава паспортния контрол на украински граждани, напускащи и влизащи в Русия, вероятно в опит да опрости движението на украински граждани в Русия. Руският президент Владимир Путин подписа на 29 септември закон, който позволява на украинските граждани да влизат или напускат Русия без руска виза и с валиден или изтекъл вътрешен или задграничен паспорт.

Новите изисквания влязоха в сила със задна дата от 1 януари 2023 г., когато изтече безвизовият режим между руски и украински граждани от 1997 г.

Служители на руската окупационна администрация продължават насилствено да депортират деца от окупирана Украйна в Русия. Министерството на труда и социалната политика на окупационната администрация на Херсонска област заяви на 28 септември, че руският сенатор за окупираната Херсонска област Константин Басюк и окупационният ръководител на Херсонска област Владимир Салдо са организирали "туристическо пътуване" за 20 деца и неопределен брой възрастни от окупираната Херсонска област до Владивосток, Приморски край, за неуточнен период от време.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УСА боклук

    60 9 Отговор
    Те на жертвите викат успехи

    Коментиран от #28, #80

  • 2 Успехи на укрите

    60 5 Отговор
    Само по правилните медии
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Не виждам

    66 6 Отговор
    успехи на бандеровците, освен този,
    че в Канадския парламент ръкопляскаха на есесовеца, убивал канадци.

    Коментиран от #9, #35

  • 5 Механик

    51 6 Отговор
    Щом е от ИСВ, значи трябва да се вярва, нали?
    Хахахаха!
    Къде напредват тия укри бе? Даже американските полковници тръбят, че Украйна е в терминална фаза и трябва час по-скоро да сдава фронта.
    Напредвали били? Не просто напредват, а яростно и последователно НАСТЪПВАТ.... мотиката.

    Коментиран от #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 стоян георгиев

    7 45 Отговор
    Вагнер се оказаха егати смешковците.изтрепаха им ръководството и уж щяха да отмъщават,а накрая легнаха на тия дето ги унищожиха.

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стоян георгиев

    5 33 Отговор

    До коментар #4 от "Не виждам":

    Ами гледай по добре? Що русия се радва вече че украинците са превзели само още едно село ? Що ги няма първоначалните планове за чували и асвабяждения?

    Коментиран от #74

  • 10 ..............

    33 5 Отговор
    28.09.2023 г. 06:56 ч
    Военнослужещи от въоръжените сили на Украйна , които се предадоха в руски плен в района на Сватово, предадоха на руските въоръжени сили не само кутии със снаряди, но и чужди картечници. Става дума за картечници, произведени в САЩ (M249), Белгия (FN MAG) и Германия (MG3).
    „Всички оръжия ще бъдат прехвърлени в музеи“, цитира агенцията коментара на събеседника. Уговорката за предаването е станала чрез радиочестотен канал.
    Наскоро в Донецката народна република се състоя среща на пленени войници от украинските въоръжени сили с роднини.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян георгиев

    10 40 Отговор

    До коментар #10 от "..............":

    Я сега кажи другарю колко руски танка се предадоха на украинците а и за предалия се хеликоптер гледа ли? Иначе теа с пленените картечници е голяма работа...ххаахаха

    Коментиран от #15

  • 13 а кой

    26 0 Отговор

    До коментар #8 от "Защо не пишете за огромните задръствания":

    ще защити българския данъкоплатец от терора на политиците?
  • 14 Майтап Уили

    29 1 Отговор
    Това е инфо от минимум паралелна Вселена. Истината се срамува да го чете.
  • 15 Американски журнслист

    35 4 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Морис": " На Запорожкия фронт има относително спокойствие, тъй като украинските въоръжени сили претърпяха значителни загуби в жива сила и техника...."

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тиква

    30 3 Отговор
    Поредните съботни Фейкове! Къде ги тези успехи като вече и оръжие нямат? Прекъсна се линията тотално и изпляскаха Укрите на умряло!
  • 19 стоян георгиев

    2 31 Отговор

    До коментар #15 от "Американски журнслист":

    Относителното спокойствие се изразява във вземането на ключовото роботино преди десет дена и навлизането в новопрокопиевка и воробьово преди два.загубите на руснаците в относителното спокойствие са колосални макар че имат линия за отбрана.вчера в относителното спокойствие излезе видео на украински войници преминаващи през драконовите зъби на линията суровикин.та явно си почиват украинците...хахахаха

    Коментиран от #26, #73, #75

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Исторически парк

    25 4 Отговор
    Едно село превзето за 4 месеца в Запорожие ли наричате украинските успехи 😅🤣😂😆😁😄

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 стоян георгиев

    5 30 Отговор

    До коментар #22 от "Исторически парк":

    Украйна за половин година превзе два пъти повече територия от русия за година и половина.

    Коментиран от #46

  • 26 ..............

    26 3 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Марочко: двама войници от украинските въоръжени сили застреляха свой колега, за да се предадат
    29.09.2023 г. 08:49 ч
    По време на активни военни действия в района на село Новоселовское двама украински военнослужещи решават да застрелят свой колега, за да се предаде. Това съобщи военният експерт и бивш подполковник от ЛНР Андрей Марочко .
    В резултат на огневия сблъсък с руските въоръжени сили повечето бойци на противника бяха унищожени.
    "По време на превземането на украински позиции бяха намерени трима оцелели, които бяха помолени да се предадат. Един от тях се опита да предотврати предаването, но беше застрелян от колегите си", каза Марочко, цитирайки свои източници.
    По време на първоначалния разпит стана известно, че убитият боец ​​се е хвалил с участието си в изтезанията на местното население в окупираната част на Луганската народна република.
    По-рано той съобщи, че украински военни групировки се предават в Ореховско направление
  • 27 Мария

    27 2 Отговор
    От статията не става ясно за какви успехи става въпрос?.... Ама по-важно е заглавието!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 00014

    23 4 Отговор
    „Успехите“ на украинските въоръжени сили по време на настъплението на юг са надценени, заяви австрийският полковник и военен експерт Маркус Райнер. При огромни загуби досега няма нито един истински пробив.
  • 30 И кои са тия

    19 2 Отговор
    Украински успехи?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Какви Украински успехи на Фронта!?

    20 5 Отговор
    Секна "зърнената сделка" и Украинците не могат да си вкарат Оръжието и боеприпасите разтоварени около летищата на Констанца! Руснаците бият по пристанищата на Измаил и Рени и Товара от Гърция Залежава на Румънска територия! Украинци да коментират, че Руските военни преговарят с Вагнер е Смешно!! Украинците какви са в случая???? Кибици, както казват Поляците!! Контранаступа е до Никъде! Сивите зони са ничии, който и да си кичи знамената по тях!!
  • 34 гост

    14 3 Отговор
    Украински успехи-моля по-подробно.

    Коментиран от #43

  • 35 Пич,

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не виждам":

    Скоро и тоя успех няма да го виждаш.
    Всички мълчат по темата и се правят, че не е имало такова нещо.
    Пък тук там даже разправят, че било инсценировка на руснаците.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Какви Украински успехи на Фронта!?

    8 2 Отговор
    Секна "зърнената сделка" и Украинците не могат да си вкарат Оръжието и боеприпасите разтоварени около летищата на Констанца! Руснаците бият по пристанищата на Измаил и Рени и Товара от Гърция Залежава на Румънска територия! Украинци да коментират, че Руските военни преговарят с Вагнер е Смешно!! Украинците какви са в случая???? Кибици, както казват Поляците!! Контранаступа е до Никъде! Сивите зони са ничии, който и да си кичи знамената по тях!!
  • 38 Безпилотник

    4 15 Отговор
    Адмирал Соколов какво мисли по въпроса ?

    Черноморския флот,каквото е останало
    от него , защо се изнесе от Севастопол?

    Хахаха
  • 39 големи успети на нато и украйна

    4 1 Отговор
    Усраинските успехи са котранастъплението.
  • 40 стоян георгиев

    16 4 Отговор
    Единствените украински успехи са в запълването на свободните места в новосъздадените гробища. Но и там вече препълнено.Следват екарисажите,фуражните и консервните заводи.Отдавна съм ви предупредил,за бога братя не купувайте месни продукти от Украйна ,под каквато и да е форма.Ще ми благодарите по късно.

    Коментиран от #50

  • 41 Сатана Z

    15 1 Отговор
    Толкова много успехи на Укритие доведе до това ,че Американци, ранени в Украйна, започнаха да пристигат в болница на американската армия в Германия според Ню Йорк Таймс.
  • 42 Путриот

    1 13 Отговор
    По важно какво стана с Настъплението на Магучая .

    Втората в света нали в по силна от някаква 40 милионна Украйна .

    Да не би да е свършила водка
    Тавариши и Таварашутки.

    Хахаха

    Коментиран от #57

  • 43 Мишел

    13 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Успехите на украинската армия стават ясни от статия с анализ на контраофанзивата в Ню Йорк Таймс от предната седмица. Там пише: " Обобщаването на данните а контраофанзивата от картите на военните действия в Украйна до 20.09.2023г показват, че украинската армия е завзела общо 370 квадратни километра, а руската е завзела още 857кв.км. (в оригинала е в квадратни мили). Тоест, на практика фронтовата линия от над 1000 км. е без изменения"
  • 44 РФ ушла на Х0i

    2 13 Отговор
    1936 г. - Олимпийски игри в Берлин, Германия
    1946 г. - Берлин е разделен.
    1980 г. - Олимпийски игри в Москва, СССР
    1990 г. - СССР се разпада.
    1984г. - Олимпийски игри в Сараево, Югославия
    1994 г. - Югославия се разпада.
    2014 г. - Олимпийски игри в Сочи, Русия
    2024 г. - ???

    Коментиран от #51

  • 45 Знайко

    5 0 Отговор
    Ти си смешния!
    Нищо не разбираш нито от война, нито от наемници, нито от отмъщение.
    Отмъщението се сервира студено! ...чувал ли си този израз? Вероятно не!
    На кого да мъстят- на тези които им превеждат заплатите ли?
    Наполеоновата войска , която напада Раша да не мислиш , че не е била същата-изцяло събери чарк.
    Взимаш всички хулигани затворници и крадци, обличаш ги в униформа и ги пращаш на заколение , за да се очисти обществото, а ако имат успехи- дюшеш!
    ...и кои ти каза , че щели да мъстят...института за изследване на войната ли?
    ...и ти кълвеш на кука без стръв....много си...ъъъъъ....да не казвам какъв!

    Коментиран от #77

  • 46 оня

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    На теб стуенич май ти лопа дъската:))
  • 47 Пращат деца на почивка,

    9 0 Отговор
    а на Запад го наричат депортиране. Има много Ютюб канали от местни жители на Мариупол, например, но гледах такова видео и от Мелитопол, мисля, че каналът е на местен автомеханик, как посрещат после автобусите с доволните от прекараното време в Русия деца. Показателно е, че в санкциите включиха детския комплекс "Артек" в Крим. За "успехите" на контранаступа пък изобщо не заслужава да се говори. Някой беше изчислил, че с тези темпове ще стигнат до Азовско море след около 175 години.
  • 48 1001

    12 2 Отговор
    Руснаците напредват по всички направления на фронта.Факти има и други информациони източници.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тиква

    11 1 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Не само това, тук нашите крият какво се внася от Украйна! То не е месо, яйца, мед, сухото мляко с което ни тъпчат от 25 години, зърно, слънчоглед и какво ли не още! Светим като ядрени крушки!

    Коментиран от #68

  • 51 стоян георгиев

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "РФ ушла на Х0i":

    Хохохольска шлюю ххха вокзальная,пошол наХ.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 оня

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Хмхмхмхмхм":

    Руснаците много добре знаят, че управниците ни са краварски подметки.:))
  • 54 Рико

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Хмхмхмхмхм":

    Хохохохольска масс тийоо- мелеzzz,чемодан ,вокзал,незалежная.
  • 55 Ако е успех да превеземеш ...

    8 1 Отговор
    ... 4 илли 5 селца, ВСУ да почне преговори с гробари.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Жреца на Ботунеца

    8 0 Отговор

    До коментар #42 от "Путриот":

    Не стига ,че си грозен,ами се оказа и доста тъъъпп. Решение има ,утилизация.Следва прераждане и ново начало.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 любопитен

    7 0 Отговор
    Абе кой я прочете тази статия?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гого

    14 1 Отговор
    Кого лъжете бе хора. Стига с тия "успехи" на украинската армия. Първо то такава няма. Нацистите хвърлят в боя неподготвени и изловени по къщите мъже. Хвърлят в месомелачката, без да се интересуват от жертвите. Пленените украинци не искат да се връщат в Украйна при размяна, защото ще ги пратят обратно на фронта и и може да няма следващ път на плен. Тези "успехи" на укрите са предсмъртната агония на зелените нацисти, подпомогнати от НАТО, включително и от нашите нацисти, които са на власт. Вече и слепият видя, че Украйна е пред крах, а нацистите на зеленото човече ще бягат на западм но вече в Латинска Америка, както немските нацисти (защото там не ги искат), а в щатите, при чичо Джо. Да си цоцкат. Ако могат.

    Коментиран от #65, #66, #71

  • 63 крис

    9 0 Отговор
    Полк. Макгрегър: Украинската фаза на войната приключи, дневните загуби на Киев са като през Първата световна
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Гого":

    гоги ти можеш да вземеш някои при теб в Канада да си ги дуундуркаш.
  • 66 Бай Яни

    0 5 Отговор

    До коментар #62 от "Гого":

    В Украйна дори животните се бият,до Ореховка 3псета ръзкъсали един руски войн.А други двама избягали ужасени и нацапали с кафяво гащите.

    Коментиран от #69

  • 67 Смех в блатото

    0 8 Отговор
    Айдеее, сега ще разберат какво означава да те "асвабадят" руснаци - още не са ги "асвабадили" но вече на фронта.
  • 68 Бай Яни

    0 6 Отговор

    До коментар #50 от "Тиква":

    Верно,вкарват и смляно трупове на ушанки и месото го раздават на бедните русофили по селата.
  • 69 Дълбоко Виждащ.

    4 3 Отговор

    До коментар #66 от "Бай Яни":

    Ей Яни ,Яни да те еебее всеки,където и когато те хвани.Успех в начинанието и по здрави.

    Коментиран от #85

  • 70 Естествен Интелект

    1 0 Отговор
    Аз пък виждам един червен клин над Бахмут на картата?! Това реконтра ли е?
  • 71 Бого

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Гого":

    Кога да очакваме могучая в Киев?

    Коментиран от #72

  • 72 Българин

    1 3 Отговор

    До коментар #71 от "Бого":

    Попитали "Радио Ереван": "Как можем да посетим Украйна?". Отговорът бил: "Зависи откъде тръгвате. Ако е Бостън Ви трябва Джъмбо Джет, ако е Париж- Пежо, ако е Мozkва- Т-90, ако е Пхенян- здрави обувки!".
    Втори въпрос: "Кой прави най- добри cвиpkи?"- Отговор- "Изpaждeняцитe, Има такъв чалгар и Бeceпapитe"

    Коментиран от #79

  • 73 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Ти сериозно ли си мислиш, че на лъжата, която пробутваш тук ще се хванат хора, които освен правилните медии четат и други източници.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Къде е Анчето Маляр,че тя постоянно ги снасяше такива успехи и вие с цялото си сърце и душа и вярвахте,та и нас убеждавахте?

    Коментиран от #78

  • 76 Яяяяяяя

    1 0 Отговор
    Кога стигнаха до Москва , нещо не разбрах
  • 77 Яяяяяя

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Знайко":

    Той, горкия не знае какво е армия
  • 78 Ана Маляр

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "Сандо":

    Тук съм мили!
  • 79 Тодоров

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Братчед,относно свирките,забрави ли че като тийнеджър ти беше излязъл прякор Дудука.

    Коментиран от #82

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Следя няколко украински блогъри,

    1 0 Отговор
    които, естествено, вече не са на територията, "неподконтролна на разума", както я наричат. Та те редовно пускат разни държавни поръчки в Украйна, които изглеждат меко казано, странно за воюваща държава. Като огромна сума за велоалея в някакво село, например. Или пък за смяна на жалузите /или така е на украински, може и да са щори/ на онкодиспансер в Мариупол. При положение че този град е вече повече от година руска територия според руснаците и кой знае дали въобще съществува такъв диспансер. Вижте и 4-те части на разследването на наркокартела "Химпром" на блогъра Шарий, който отдавна живее в Испания. Зловещи неща, които се случват включително в армията им.
  • 84 Баце ЕООД

    0 0 Отговор
    Тия да кажат дали чудовището на Лох Нес е живо
  • 85 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Дълбоко Виждащ.":

    добре,че си сложил след фалшификата си ,точка!!!Докато пишете глупости и откровенни лъжи,възхваляващи лудия от кремъл,руснаците се изнесоха от мелитопол!
  • 86 Величко

    2 0 Отговор
    И къде са тези украински успехи , че нещо не ги виждам ? ! Аааа ... в болните мозъци на наркоманчето и на Куку Байдън ? ! Да , да ,да ... пригласят им и още няколко шемети от Запада ,,, Добре , добре ... разбрах ...
  • 87 Пореден украински успех

    0 0 Отговор
    Похвалете с вчера как Русия разби 47 ОМБр на ВСУ под Работино.Която беше по натовски стандарт.Украинците я обявиха за небоеспособна и сега правят опит останалитите живи да ги изтеглят.На същото място предния път руснаците бяха разбили там 82ра.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания