Last news in Fakti

30 Септември, 2023 19:19 1 423 24

Британското разузнаване: Кремъл се опитва да подчини разпадащата се ЧВК "Вагнер"

  • русия-
  • вагнер-
  • евгений пригожин-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • андрей трошев

Москва е готова да използва опита на ветераните от "Вагнер", които могат да демонстрират своята лоялност към държавата, за да демонстрира продължаващите си ангажименти към Глобалния юг

Британското разузнаване: Кремъл се опитва да подчини разпадащата се ЧВК "Вагнер" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 29 септември 2023 г. руските власти публикуваха кадри от срещата на президента Владимир Путин с бившия началник на щаба на групата "Вагнер" Андрей Трошев, като според информацията са го натоварили да създаде и ръководи нови "доброволни бойни части". На срещата присъства и заместник-министърът на отбраната на Русия Юнус-Бек Евкуров, припомня в ежедневния си доклад британското военно разузнаване.

По времето на бунта през юни 2023 г. Трошев поема роля в официалните сили за сигурност - Трошев вероятно е участвал в насърчаването на други служители на "Вагнер" да подписват договори, като по този начин вероятно е допринесъл за бързо надигналото се недолство сред редиците на вагнеровци и избухването на бунта. Много ветерани от Вагнер вероятно го смятат за предател.

Наскоро заместник-министър Евкуров беше заснет на обиколка из африканските държави. Президентското одобрение на Трошев и Евкуров показва, че Русия продължава да използва доброволчески части и частни военни компании и има планове за бъдещето на "Вагнер".

Москва е готова да използва опита на ветераните от ЧВК "Вагнер", които могат да демонстрират своята лоялност към държавата, за да демонстрира продължаващите си ангажименти към Глобалния юг, но вероятно с по-голям надзор от страна на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    16 3 Отговор
    Зелен вълк изнася лекция в ООН пред овцете на тема:
    "Тоталитарния режим на кучетата в овчето стадо, както и вредата от тях".

    На крака го аплодират:
    Леопард, пантера, хиена, лисица, тигър, лешояд, представители на ромската общност и всички
    чувстващи се дискриминирани, че не могат свободно да си берат овце.
  • 2 Ха ха ха

    5 21 Отговор
    Тя скоро цялата пРоссия ще се разпадне....

    Коментиран от #8, #22

  • 3 Рьоне

    21 0 Отговор
    Ама че сте глупави ! Вагнер си е на Кремъл бе , индийци , пардон - англичани!
  • 4 Майна

    15 2 Отговор
    Военният министър на Великобритания в интервюто си заяви, че вече е трудна подкрепата за Окраина...
    ,,дори ако западната военна техника и усъвършенствани ракети и танкове продължат да се предават на Киев, някои украински официални лица признаха, че е „твърде малко, твърде късно“ сега, когато руските сили са окопани в широки ивици на изток, също зад километри на минни полета...
    Окраина...замина
  • 5 Алексей

    7 3 Отговор
    Виетнам да не се ослушват, ами да отбележат лоялността си към освободителите и да изпратят 2-3 милиона виетнамци да ни помогнат в Украина. За това сме ги освободили.
  • 6 ХАХАХА

    15 1 Отговор
    Малиий, без да съм от британското разузнаване съм сигурен ,че така ще стане! Все едно чуждестранния легион да не е под опеката на Францистан! Голееем ум у тези британци!
  • 7 еийарс

    15 3 Отговор
    Като прочете човек "Британското разузнаване" и веднага се сеща за най големите лъжци които с краварите се бият кои да лъже повече. Най долната гнусотия на света. Новичок има ли бре английски псета? Ко стана с българката дето имала козметичен салон и правила маникюри, шпионка ли е или сте излъгали? Всичката ви такава лъжа след лъжа, важното е да плюете по Русия. Но да си знаете, че руснаците ще ви го върнат с лихвите. С лихвите.
  • 8 едокийа

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    По скоро тебе ще те удари метеорит по простата кратуна. Разрешаваме ти да чакаш.

    Коментиран от #10

  • 9 Мария

    3 1 Отговор
    ... Вероятно... може би..

    Коментиран от #18

  • 10 да ве

    1 10 Отговор

    До коментар #8 от "едокийа":

    така съветската пропаганда ни разправяше как секи момент ше колабира и ще се разпадне империалистическия капитализъм. скоропостижно се спомина нерушимия СССР.

    Коментиран от #16

  • 11 Аха, ясно

    4 0 Отговор
    Руските войски отблъснаха атака на Въоръжените сили на Украйна край Андреевка, унищожавайки 2 украински танка и войника. Само една фашистка атака а те са десетки по целият фронт.
  • 12 Еееей най после

    9 0 Отговор
    Появи се и Джони Инглиш , бях се затъжил! Много поздрави от Рамзан Ахматович!
  • 13 ха ха

    12 0 Отговор
    Отдавна Вагнер е подчинен на Путин. Разиграха метежа, Путин направи списък с предателите в елита и толкова.
  • 14 Майна

    15 1 Отговор
    Чърчил беше в подготвянето на унищожението на Русия..
    Защо ,,беше хвърлена атомната бомба над Хирошима,,..
    За демонстрация пред руските...
    ..приемането в Канада на почти 100 000 „бежанци“, включително есесовци от 14-та Waffen-Grenadier-Division на SS Galizien, както и войници и членове на други украински въоръжени формирования, които си сътрудничат с Нацистка Германия. Те са преместени от британците като част от подготовката им за Третата световна война срещу Източния блок и за да се справят с разузнавателните задачи на западните сили.

    Военни престъпници, а не политически бежанци
    Част от новодошлите се присъединяват към по-старата организация, Украинско-канадския комитет (сега Украинско-канадския конгрес ).
  • 15 Владимир Кличко, брат на Виталий Кличко

    14 0 Отговор
    Зюд Дойче Аллгемайне Цайтунг
    НЕ СЪМ ГОТОВ ДА УМИРАМ ЗА УКРАЙНА
  • 16 уйикнтф

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "да ве":

    До някъде си прав, но само до някъде. Сега като гледаме събитията, как мислиш (нещо което не ти се отдава), дали се е разпаднал или е било контролирано и допуснато "разпадане". Сега Русия става от ден на ден все по силна. След неуспешната провокация с бандера фашистката хунта в Украйна, Русия има най силната армия в света с ПРАКТИЧЕН боен опит със най съвремените средства за водене на бой. Какво следва за краварника и слугите им? Не ми отговаряй, мИрси.
  • 17 кравистань..

    11 1 Отговор
    Вагнер ще пометат бандерите..както сториха със макрончо в африка..
  • 18 сакам те..

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мария":

    По бандерски..
  • 19 Никой

    11 0 Отговор
    А бе, тези разузнаване ли са или някаква пропагандна организация? Каква трева пушат и защо постоянно ни занимават с виденията си?

    Коментиран от #24

  • 20 Хм...

    14 1 Отговор
    Статия от стотина думи. Четири пъти се използва думата "вероятно".
    Това разузнаване ли е?
    Вероятно не... Вероятно е британското разузнаване...
    Вероятно...
  • 21 даа

    9 1 Отговор
    "Вагнер" не се разпада, а се реорганизира и реформира, така че "музика" ще има за всички желаещи, както се казва- за всеки вкус.
  • 22 преминаващ

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Изглежда че си се заблудил,като си гледал новините по нова! Русия ще вземе това което е нейно,А НИЕ ЩЕ ГРИЗНЕМ ДРЪВЦЕТО!
  • 23 Плановете

    0 8 Отговор
    Плановете са да ги изпратят на първа линия в Украйна за унищожение. Путлер се страхува от нов метеж.
  • 24 любител

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Никой":

    кофти работа вместо клоуна да се поучи от запада стана обратно те започват да се друсат като него. хахаха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания