Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 07:50 671 0

Седми пореден ден Албания се бори с пожар в горски масив

  • пожар-
  • албания-
  • горски масив

От днес към операцията по потушаване се включиха и два самолета Канадеър Си Ел - 145 (Canadair CL-415), изпратени от Гърция

Седми пореден ден Албания се бори с пожар в горски масив  - 1
Източник: БГНЕС

Вече седем дни в горския масив Пиш Поро – Дарзеза, Западна Албания, гори пожар, предаде албанската редакция на „Си Ен Ен“.

С огъня в област Фиер се борят албански пожарникари и военни.

От днес към операцията по потушаване се включиха и два самолета Канадеър Си Ел - 145 (Canadair CL-415), изпратени от Гърция, съобщи националната гръцка телевизия ЕРТ.

„Очакваме, че много скоро с помощта на работата на терен на 20-те оперативни служители на Службата за защита на Фиер, 40-те военнослужещи от въоръжените сили и техниката, участваща в тази акция, огнището на пожара ще бъде напълно овладяно“, заяви министърът на отбраната Нико Пелеши, който показа снимки от операцията по гасенето на пожара, съобщи албанската агенция АТА.

Албания призова за съдействие Европейския механизъм за гражданска защита. Тази неделя Гърция се отзова незабавно на това искане и се зае с подготовката на мисията по изпращане на самолети за въздушна намеса в албанската местност с иглолистна растителност Пиш Поро – Дарзеза, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: