Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 05:25 992 5

Вашингтон наложи санкции на заподозрени в трафик на фентанил

  • сащ-
  • санкции-
  • фентанил

Мярката е в рамките на поредица от действия, които се очакваше администрацията на президента на САЩ да обяви по отношение на доставката на прекурсори

Вашингтон наложи санкции на заподозрени в трафик на фентанил - 1
Снимка: Shutterstock

Американското министерство на финансите наложи санкции на общо 28 лица и организации, участващи в глобалната търговия с наркотици, включително и в широка мрежа, базирана в Китай и заподозряна в трафик на опиоида фентанил, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Налагането на тези санкции е в рамките на поредица от действия, които се очакваше администрацията на президента на САЩ, Джо Байдън, да обяви по отношение на доставката на така наречените прекурсори - химични вещества, използвани за производството на изключително силния синтетичен опиоид. Фентанилът доведе до рязко повишаване на смъртността от наркотични свръхдози в САЩ през последните години.

Министерството на финансите обяви в изявление, че е наложило санкции на 12 организации и 13 лица, регистрирани в Китай и намерени за отговорни за производство и разпространение на фентанил, метамфетамини и прекурсори на екстази (МДМА). Под американските санкции са попаднали и две организации и едно физическо лице, регистрирани в Канада.

С тези си действия САЩ замразяват всички активи на въпросните физически и юридически лица и генерално забраняват на американските граждани да осъществяват търговия с тях.

Отделно от това американското министерство на правосъдието заяви, че повдига обвинения срещу осем базирани в Китай компании и осмина китайски граждани по обвинения, свързани с фентанил.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    5 0 Отговор
    Явно, не са се отчели подобаващо! А пари за Украйна трябват спешно! Напиши, що разкараха Маккарти.
  • 2 Дойче зелле пак ме

    9 0 Отговор
    Забавляват.Ето-виждате ли.Китай е виновен,че САЩ са най-големият пазар за наркотици в света.Джо деменцията,вместо да оправя американския наркопазар,да си оправи собствената си дъщеря-Ашли.Че е наркозависими се знае отдавна
  • 3 хаха

    5 0 Отговор
    Тези не знаят ли, че де що има наркотик по света се контролира от Сащ и те обират лъвския пай от печалбата?
    Така им се пада, след като са решили да пренебрегнат и да не плащат данъка на наркодържавата Сащ.
  • 4 12343211

    5 0 Отговор
    По Дискавари жената която разследва пътя на наркотика каза че веществото се произвежда предимно в Украйна, явно се спира китайския поток.
  • 5 Механик

    3 0 Отговор
    По кои закони може да налагаш наказание на някой, само защото е "заподозрян"?
    Това да се доказва виновност и туй-онуй, явно не важи в демокрацията? Посочваш една и викаш "Тая май е вещица" и я изгаряш на кладата, нали?
    Западняците са деца точно на тия дето са горили "вещиците". А как ни изпързаляха, че щяло да има демокрация, а ?