Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2023 05:24 3 122 43

Хъчисън: Ако САЩ изоставят Украйна, сблъсъкът с Русия става "много вероятен"

  • кей бейли хъчисън-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • нато

Влязат ли в страна от НАТО, значи сме във война, заяви бившият представител на Вашингтон в НАТО

Хъчисън: Ако САЩ изоставят Украйна, сблъсъкът с Русия става "много вероятен" - 1
Снимка: bloombergtv.bg

Кей Бейли Хъчисън, която представляваше Вашингтон в НАТО в продължение на четири години, предупреди вчера, че сблъсъкът между САЩ и Русия става много по-вероятен, ако Съединените щати изоставят Украйна, а руските войски продължат на запад, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ако те влязат в страна от НАТО, тогава сме във война", заяви трикратният републикански сенатор от Тексас.

Още новини от Украйна

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците. Някои от претендентите за мястото на Кевин Маккарти като председател на Камарата на представителите обещаха да намалят помощта, както и някои кандидати за президентския пост.

Хъчисън и държавният секретар Антъни Блинкън, който се появи в нейната алма матер - Тексаския университет, подчертаха, че е наложително да се помогне на Украйна.

"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен в Остин по време на 50-минутния им разговор.

Най-високопоставеният дипломат на страната похвали бившата сенаторка за "забележителната ѝ служба като наш представител в НАТО в бурно време".

"Още от първия ден инструкцията, която получих от президента Байдън, беше да активизирам, да подновя и да подмладя всички наши съюзи и партньорства като НАТО", каза той, намеквайки за пренебрежителното отношение на предшественика си Доналд Тръмп към Алианса.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Уса

    86 5 Отговор
    Една от откачалките,както ги нарича Тръм-лунатици

    Коментиран от #34

  • 3 Какви лицемери!

    100 6 Отговор
    Потъпкаха мирните споразумения, подпалиха войната и унищожиха още една страна! Адът им е малко...
  • 4 ведцт

    105 8 Отговор
    Американска кранта, то няма да е точно сблъсък. Ще прилича на това все едно че крава я удря товарен влак. То Русия не ви е като Ирак и Афганистан. Тука само на натовци и само на кравари ще ви направят. А за дето направихте майдана с мръсните си парички, и за дето в опита си да ограбите и Русия, загинаха много руски момчета, тоя път ще ви хвърчат воиниците само че без помощни средства. Най хубавия и най големия бой Русия го пази за вас. Чакат ви да се объркате и да ви обяснят къде е Америка. Мръсни долни лъжливи и крадливи кравари, чака ви голям пердах.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дааа

    62 6 Отговор
    Стари злобни и агресивни! Уса вариант на поптодорова! Е, може и да не е крадла, ама надали!
  • 7 ТъпаоФца

    67 8 Отговор
    Тази изкуфяла лелка дава ли си сметка, че действията на САЩ на територията на Украйна през последните 10-15 години, отново поставиха целия свят на ръба на глобална война и ядрен апокалипсис. Според докладите от осемдесетте години това би довело би довело до над 90% унищожение на инфраструктура и население и от двете страни на конфликта. Това означава, че от сегашните осем милиарда ще оцелеят едва няколко стотин милиона и на съвременната "цивилизация" ще бъде сложен край, а малкото останали много бързо ще се върнат в каменната ера.

    Коментиран от #13

  • 8 Пенчо

    52 3 Отговор
    Поредната "умна" глава се изказва Да не е завършила ПУЦ в харвард?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Урюрвкос

    39 3 Отговор
    от къде ги изкопават тези артефакти
  • 11 Кой запали войната

    53 4 Отговор
    „Истинският автор на войната не е този, който я обявява, а този, който я прави необходима“.
    Това го казва прз 1824 г. Франсоа Огюст Мари Минье, френски историк, журналист и член на Френската академия.

    А днес пък това се казва ...

    По време на речта си във Върмонт на която Робърт Кенеди младши обяви официално кандидатурата си за президентската надпревара в САЩ през 2024г.от демократическата партия Робърт Кенеди каза следното пред граждани и медии
    -Ако бъда избран първото нещо е да прекратя кървавата война в Украйна която подпалихме ние, а не Русия.Тази война се превърна в кланница за украинците които загубиха над 400 хиляди млади мъже на фронта. Това са реалните загуби които нашите медии не споменават. Няма да ви изненадам, че всекидневно и американски мъже които се отишли като доброволци там ги връщаме тук в Америка в ковчези. Немислимо е в 21 век да разпалваме такава война, трябва веднага да се прекрати това безумие в Украйна и да се седне на масата за преговори с руснаците и китайците иначе светът може да бъде изправен пред още по страшна световна ядрена война.
  • 12 ти да видиш

    40 3 Отговор
    Ако Путин остави Украйна на НАТО ядрената война е готова!!!
  • 13 един

    7 54 Отговор

    До коментар #7 от "ТъпаоФца":

    Преди действията на САЩ има действия на Русия,ясно ли ти е?Никой освен Путин не я подпали тази война,беше непрекъснато предупреждаван войските му да не навлизат в Украйна,но той не чу предупрежденията нито на Украйна,нито на САЩ,нито на Европа!Мислеше,че както с измама окупира Крим през 2014год. така ще окупира и цяла Украйна!Да-да ама не,както казваше един известен наш журналист от близкото минало!

    Коментиран от #17, #19

  • 14 Откъде

    41 2 Отговор
    Изпълзяват тези рептили, бездушни и безсърдечни същества. Не им пука за човешки жертви . Подпалват войни за да печели военната им промишленост. За да крадат петрол и богатства навсякъде по света. Те ли са НАТО, никой друг не е НАТО само те. Гадни кравари. Дано ги тресне Господ с едно земетресение , за да мирясат.
  • 15 Аз.казах

    4 41 Отговор
    Значи Украинският народ като не иска да са под шапката на путинката са виновни за войната. Ами и аз не искам да съм под опеката на тоя мизерен
    народ руски. Живял съм в режима и нищо хубаво не видях. Втората световна война я предизвикаха много държави плюс и русия. Ленин преди да умре, е къзъл , че ако русия не привлече и други последователи на кумунизма, ссср няма да просъществува.
    Правете сметка и направите си изводи кой как е виновен за двете световни войни. Аз не казвам , че русия е само виновна.Всичко е за световно госботсво.Тука пиша много другари ,които са зле с историята и трябва малко да се образоват.

    Коментиран от #26, #41

  • 16 Някои не са добре

    29 2 Отговор
    То е ясно че рецитират повелите на американската олигархия, ама поне малко здрав разум да вкарат в пропагандата че е направо комедия. Излизат с претоплените манджи от времето на Виетна - и там уж ако оставили Виетнам, комунизма щял да завладее света. Бе тия хора толкова ли нямат грам творчество в тях да измислят нова боза.
  • 17 инфо

    28 1 Отговор

    До коментар #13 от "един":

    Бива ли да сте толкова манипулирани и непросветени. Като стадо, което "големия брат" може да подкара където пожелае...загубени за обективностите на Света.
  • 18 Ами то

    25 2 Отговор
    Иран,сев.корея издържат доста време на санкциите и то без ресурсите и потенциала на русия. Защо тая смята че данъкоплатците западняци се интересуват от Украйна и колко ще издържи Русия за да се подлагат на издръжката и разходите желани само от елитите им?!?
  • 19 Хитрата Американска сврака

    34 5 Отговор

    До коментар #13 от "един":

    Цял свят разбра че войната беше умишлено предизвикана от САЩ като нарушат Минските споразумения. Използват евтино украинско месо да изтощят Русия, но им излязоха криви сметките. Цял свят осъзна най накрая какви са лицемери и сега ще потънат в тресавището. САЩ и Европа влизат в икономическа криза заради глуповатите си санкции и най вероятно ще се разпаднат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МАЙНА

    26 3 Отговор
    САЩ загубиха и тази война.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 В.В.П.

    19 2 Отговор
    Само Денко още не е разбрал Ко става по ,,цивилизования ,,свят..
  • 26 Хаха

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Аз.казах":

    Абе не зтам колко сме "зле" с историята, но ти определено имаш пропуски в правописа и граматиката, атлантико!? Едва ли имаш и 3-ти клас, а история се учи след него...
  • 27 В.В.П.

    16 1 Отговор
    ,,цивилизования ,свят се обърка много с Крим и Уззрайна ..Ще измрът още 1 млн .

    Коментиран от #40

  • 28 В.В.П.

    16 1 Отговор
    ,,НАТО ,постоянно говори за сблъсъци с РОССИЯ ,за едрен удар ,за три дневни блицкрига ..Това не става ..Притискат бг .политиците да пращат бойци .Това е ясно ..И путя не бомби Киеф с ядрото .

    Коментиран от #36, #39

  • 29 Хъчисън!! Вие сте далече, да му мислят

    16 2 Отговор
    Тея където населяват Украйна!!
  • 30 Артилерист

    21 4 Отговор
    Как безсрамно, нагло, очевидно и в прав текст признават, че именно те, американците, воюват срещу Русия в Украйна чрез украинците. Такова е било безочието и подлярщината им за практически непрестанните им войни по целия свят след Втората световна война...

    Коментиран от #38

  • 31 Ццц

    15 3 Отговор
    Има ли особа под 80 години, която да взима важни решения в тая държава? Защо хора без бъдеще постоянно искат да ни определят бъдещето?

    Коментиран от #37

  • 32 Ленин

    0 2 Отговор
    ПЗ, ма че ние вече сме влезнали в страна от НАТО.
  • 33 Гай Турий

    4 2 Отговор
    Тая кукарига е като восъка им. Точно обратното - ако не изоставите да се намесвате в управлението и поддръжката на киевската наркохунта, е по-вероятно да се стигне до реален сблъсък с РФ.

    Коментиран от #35

  • 34 Дааааа

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Уса":

    Току що нагледно демонстрира ,че си я задминал многократно!!
  • 35 Бат Котьо

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гай Турий":

    Ела да ти покажа какво значи Гай Турий??
  • 36 Онзи

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "В.В.П.":

    Защо не се разкараш бре неграмотна руска марионетко??
  • 37 А бре

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Ццц":

    Цъцъцъткащия,я да кажеш, защо безрезервно много вярваш на 70-годишния Путин,който иска да ни върне в миналото? Колелото на историята се върти напред и изобщо не се и надявайте да тръгне назад!!
  • 38 Онзи

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "Артилерист":

    Старшинка,най важната война тепърва предстои.Намери ли си миша дупка,където да се скриеш?Изобщо и не се надявай да те подмине?!
  • 39 Любопитния

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "В.В.П.":

    Кога за последно беше при личния лекар бре?Или си правил многобройни опити, но като те види и побегне??
  • 40 Любопитния

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "В.В.П.":

    Къде се намира това Уззрайна бре премъдрий анализторе,да не би под кръста ти??
  • 41 не се напитЯй

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Аз.казах":

    да казваш ГЛУПОСТИ. Ти си това, което Маркузе наричаше едноразмерни същества. Не си на ниво да коментираш, защото прозира ОТВСЯКЪДЕ у тебе невежство.
    Впрочем на коззяк харесват такива. Че кой стойностен човек ще ги слуша?!
  • 42 Болшой театр

    2 1 Отговор
    Всяка държава има своите талибани - тук са русофилите.Вярват, че Рушия се е жертвала за нас, а това е реваншистка война след Кримската 1856.Според Санстефанския договор и чл.2, 3, 5, 8, 9,12 Независимост получават Ч.Гора, Сърбия и Румъния, а България окупация и васалитет - да издържа 2 г. 50 Хил. Руска армия и да плаща данъци на Турция.Супер талибанско освобождение
  • 43 Ббббб

    1 0 Отговор
    Май руснаците във момента само загряват със Украйна.Тва да печаташ пари не е като да произвеждат оръжия.