Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 04:25 862 5

Хамас държи в плен над 100 души

  • израел-
  • хамас-
  • пленници

Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад" държи над 30 души

Хамас държи в плен над 100 души  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Високопоставен член на Хамас съобщи, че палестинското движение държи в плен над 100 души след безпрецедентното си нападение срещу Израел, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Муса Абу Марзук каза това пред арабскоезичната медия "Ал Гад". Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад" държи над 30 души.

При атаката си срещу Южен Израел въоръжени бойци отведоха в Газа десетки пленници, включително жени, деца и възрастни. Точният им брой не беше ясен, докато двете групировки не направиха съобщенията си. Израелската армия заяви само, че има "значителен" брой отвлечени, но не даде повече подробности.

На израелска територия все още има палестински нападатели, които продължават да действат след предприетите от ислямисктата групировка Хамас мащабни атаки в Израел, съобщи говорител на израелската армия, цитиран от ДПА.

"На територията на Израел все още има вражески сили", каза той снощи, около 36 часа след началото на атаката, която започна от ивицата Газа. Част от проникналите на израелска територия бойци са убити, но някои все още са на терен, добави говорителят.

В последните часове продължават боевете в района на границата. В няколко града хората отново трябваше да се скрият заради ракетни нападения от Газа.

Снощи армията даде указания на жителите на две населени места в пограничния район да не напускат домовете си "заради ситуацията със сигурността".

"Намираме се в разгара на война", каза говорителят. Израелските военновъздушни цели са в пълна готовност да атакуват цели в ивицата Газа, добави той.

За последните няколко часа над 50 изтребителя са унищожили около 120 цели на движението Хамас, което е обявено за терористична организация от ЕС, САЩ и Израел, според изявлението.

"Хамас докара голямо бедствие на ивицата Газа", заяви говорителят и добави, че групировката е отговорна за стотици жертви. "Десетки" вражески бойци са заловени, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор
    Какви коментари????????В момента израел избива араби,и няма да спре скоро.Вероятно след седмица ако останат 100 хиляди в газа ще е успех за иранската дипломация......Никой не се интересува от заложниците.....това е политика и разчистване на територия....Гори и суха трева ,гори и мокро........Който разбрал ,разбрал,който не разбрал да си направи екскурзия в азербайджан.........
  • 5 Хахол

    3 1 Отговор
    не забравяйте да смените украинските знамена с еврейски израелски