Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 09:40 3 012 34

ОАЕ: Това е сериозна и тежка ескалация

  • израел-
  • хамас-
  • оае-
  • ивицата газа

Гражданите и от двете страни трябва винаги да имат пълна защита, обявиха ОАЕ

ОАЕ: Това е сериозна и тежка ескалация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обединените арабски емирства описаха нападенията, извършени от палестинската ислямистка групировка Хамас срещу градове в Израел, като "сериозна и тежка ескалация", предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Министерството на външните работи на ОАЕ каза още в изявление, че е "ужасено" от информацията за израелски жители, взети за заложници от домовете им. "Гражданите и от двете страни трябва винаги да имат пълна защита в съответствие с международното хуманитарно право и никога не трябва да стават мишена на конфликта", допълни министерството.

ОАЕ станаха през 2020 г. първата държава от Персийския залив, която нормализира отношенията си с Израел след десетилетия на регионална политика, насочена към палестинската кауза, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    26 9 Отговор
    Още не са се сетили, че Путин е Виновен! Бухахах
  • 2 Последния Софиянец

    17 10 Отговор
    Хазарите избиха индианците, сега са затворили палестинците в резерват и ще ги избият.

    Коментиран от #5, #31

  • 3 Чудех се

    25 11 Отговор
    Как ще свърши войната с Украйна, след като Зеленски загуби и Запада иска да го разкара...
    С нова война!!!
  • 4 КОТарАК

    16 22 Отговор
    падне ли Израел , пада Европа!

    Коментиран от #11, #30

  • 5 Пеци

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Също и последния софЕАнец
  • 6 КОТарАК

    15 23 Отговор
    путинофи лите стигнаха дотам , да подържат озверели арабели, избили стотици християни на ФЕСТа

    Коментиран от #9, #10, #14, #15, #17

  • 7 стоян георгиев

    17 5 Отговор
    Зеленски спешно призова Палестина да седне на масата за преговори и да не отвлича вниманието от Украйна.
  • 8 Факт

    18 8 Отговор
    16 години ДВА МИЛИОНА ПАЛЕСТИНЦИ измираха в блокада и всички си мълчаха. Наистина ли има изненадани?
  • 9 Хахол

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Защо решавате вместо нас кого да подкрепяме? Какво ви пука за нас! Имаме ли свобода на словото или трябва да мислим като вас? Или сам си се назначил за съдия? Кой си ти?
  • 10 Хахол

    15 8 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Вие също сте християнин, вие помагате да се убиват православни руснаци, като доставяте оръжия на еврейския нацист Зеленски. Виж себе си…. Иддииоот
  • 11 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Иска ми се да беше по-бързо… случи се….

    Коментиран от #21

  • 12 Аре стига толкова нацизъм бре

    10 7 Отговор
    Света достатъчно търпя Нацизма, Геноцида и Апартейда осъществяван от Израел над палестинците и е време най после морал, разум и сила срещу Израел да прояви. Не може вечно да се подминава факта че Израел са Окупатори осъществяващи Геноцид ! Точно Геноцид и престъпление срещу човечеството.....
  • 13 Пич

    10 3 Отговор
    Израелците са умни хора ! Арабите също са умни хора ! Но точно по отношение на този проблем , проявяват удивителна , и устойчива тъпотия !!! Така и не успяха да седнат , и да поговорят за мирно решение ! Приличат на недоучилите дечурлига , с полюсните коментари тук ! Търсене , на кой е виновен ! Когато видиш бомба със запален фитил , режеш фитила , за да не те взриви , а не кършиш пръсти , кои е донесъл , и запалил бомбата ! И двете страни са еднакво виновни , а за недоучилите - конфликта е много по стар , от войната в Украйна !!!
  • 14 Христо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    "християни"
  • 15 Кой кого подкрепя, въшлив

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Хамас благодари на Киев, че им е продал оръжия на НАТО, за да атакуват Израел
    08.10.2023 г. 00:25 ч
    Палестинското ислямистко движение и политическа партия, управляваща в ивицата Газа, Хамас, благодари на режима на украинския лидер Владимир Зеленски , че им е продал оръжия от НАТО.
    Видео с благодарност от бойците вече се появи в интернет.
    „Повечето РПГ, използвани в операцията по наводнението в Ал-Акса, са доставени от украинци“, се казва по-специално в публикации от близкоизточните телеграм канали.
    Националистът Зеленски дори не се интересува от родителите си, които сега живеят в Израел, коментира бившият народен депутат от Върховната рада на Украйна Иля Кива в своя акаунт в месинджър.
    Припомнят също, че „Железният купол” на Израел днес се оказа безсилен – градовете горят след удари от 150 ракети на Хамас.
  • 16 Така е !

    5 0 Отговор
    "Гражданите и от двете страни трябва винаги да имат пълна защита в съответствие с международното хуманитарно право и никога не трябва да стават мишена на конфликта",.......но ООН и Съвета за сигурност никакви ги няма... и дори белите каски изчезнаха яко дим...
  • 17 Мдааа....

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    То такива от джендърлъка вие удобно все Путин да е виновен.Ама истината е,че един ден като нахлуят тия от шериата,ще търсите пак помощ не от кой да е ами от руснака.

    Коментиран от #23

  • 18 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    Палестина хакна цялата система за сигурност на Израел. И куполът се оказа пълен с дупки, и наземната защита се оказа цялата в зейнали дупки.
  • 19 Аре стига толкова нацизъм бре

    2 2 Отговор
    Нали ви е ясно хора че само от разработването с чуждестранна помощ на находищата на газ в прилежащите териториални води на Газа, палестинците само за 5 години могат да станат с по висок стандарт от Израел ? Но тези териториални води на Газа, също са окупирани от крадливите евреи..... Я погледнете на картата къде е Ивицата Газа и къде са огромните газови находища и сами преценете на кой са реално и дали са на Израел действително ? По абсолютно всички международни стандарти и актове ако имат самостоятелна държава ще са на Палестинците нали ? Нали ? Териториални води на Газа не само са окупирани от крадливите евреи, но и риболов даже не могат палестинците да осъществяват на повече от 300 м. от брега !!! Стрелят ги, ъхъъ .... А Израел като бонус и периодично екологични кризи им създава и ги залива с петролопродукти.
  • 20 Мхм

    3 4 Отговор
    Какви христяни са еусняците бе в Библията е казано обичай ближния а те трепат украинци
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КОТарАК

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Мдааа....":

    направо от Кадиров ще търсим

    Коментиран от #25

  • 24 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Палестинската операция показа, че организацията за отбрана и сигурност на Израел се е провалила, меко казано. Никога не е имало толкова страшен удар.
  • 25 Хахол

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "КОТарАК":

    Кадиров е великият син на велика Русия!!! Долу ръцете от нашия любим Кадиров!!! Иди да целунеш дупето на евреина Зеленски!
  • 26 Гласът и разума на България

    3 0 Отговор
    Отделна независима палестинска държава веднага ! Израел са окупатори и нацисти извършващи апартейд и геноцид над палестинският народ . Борбата на палестинците е справедлива и на всеки разумен българин това е ясно....Независима палестинска държава веднага и слагане край на еврейската окупация
  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    САЩ потвърдиха, че властите в Киев могат да въоръжат Хамас
    08.10.2023 г. 20:07 ч
    Възможна е доставка на американско оръжие на палестинското политическо движение Хамас от Украйна за използване срещу Израел.

    Това каза американската конгресменка Марджъри Тейлър Грийн , като отбеляза, че оръжията също идват там от Афганистан.

    "Американските оръжия, използвани от Хамас срещу Израел. Дойдоха ли от Афганистан? Дойдоха ли от Украйна? Много вероятно и двете", пише Грийн в социалните медии.

    Според нея сега е необходимо да се проследят всички серийни номера на оръжия от САЩ, използвани от движението Хамас.

    По всяка вероятност в Украйна избухва пореден политически скандал.
  • 28 Гласът и разума на България

    2 0 Отговор
    Да подкрепяш окупатор като Израел
    Категорично не е морално. Независима Палестинска Държава отдавна трябваше да бъде призната от ООН с граници от преди окупацията която извърши Израел. Да подкрепяш окупатор като Израел е срамно и гнусно и хората подкрепящи Украйна срещу Русия сериозно трябва да се замислят за двойният си морал и шизофренно поведение.
  • 29 Израел нямат нито един

    5 0 Отговор
    Правен или Морален аргумент с който да предизвикат каквото и да е съчувствие от нормалните хора по света. Те са окупатор осъществяващ Геноцид и Апартейд над палестинците и това е световно известен факт. Няма какво да се лъжем и заблуждаваме. Израел е терористична държава в която още важат военновременни закони и в нея не съществува нито Демокрация, нито пък е Светска държава на практика ..... Точка !
  • 30 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Европа падна през 1944 и след това евреите не са спирали да е унищожават чрез мигранти и всякакви начини до ден днешен бе ка-пу-т смо-тан ! Израел е изкуствена окупаторска земя . Земите са на Палестина
  • 31 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Горките най ми е тъжно за индианците .Виж как са натъпкани в резервати ,гори на малки племена в най лоши примитивни условия. Така по този начин дори не може да си каже мъката на света като африканците какво е било ,не говоря за права защото и едните и другите я нямат само политочески заблуди.Сега и с палестинците!Съобщава се само от едната страна колко са жертвите на другите май...а им ?
  • 32 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    Хамас благодари на Киев, че им е продал оръжия на НАТО, за да атакуват Израел
    08.10.2023 г. 00:25 ч
    Палестинското ислямистко движение и политическа партия, управляваща в ивицата Газа, Хамас, благодари на режима на украинския лидер Владимир Зеленски , че им е продал оръжия от НАТО.
    Видео с благодарност от бойците вече се появи в интернет.
    „Повечето РПГ, използвани в операцията по наводнението в Ал-Акса, са доставени от украинци“, се казва по-специално в публикации от близкоизточните телеграм канали.
    Националистът Зеленски дори не се интересува от родителите си, които сега живеят в Израел, коментира бившият народен депутат от Върховната рада на Украйна Иля Кива в своя акаунт в месинджър.
    Припомнят също, че „Железният купол” на Израел днес се оказа безсилен – градовете горят след удари от 150 ракети на Хамас.

    Коментиран от #34

  • 33 Хвърчилото от село

    1 0 Отговор
    Косово се справи по-добре със сръбските терористи, отколкото Израел с иранските терористи! Всичко беше координирано от Кремъл!
  • 34 НАГЛИ РУСКИ ЛЪЖИ

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    2 ракети пропуснати от Железния купол! За разлика от руското ПВО което е пълна скръб!