Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 09:25 1 836 13

Тревога в Сан Франциско! Кола се вряза в китайското консулство в града, полицията застреля шофьора

  • сан франциско-
  • китай-
  • сащ

Служителите влезли във фоайето на визовия отдел, осъществили са контакт със заподозрения, след което се е стигнало да стрелба, при която шофьорът е бил улучен смъртоносно

Тревога в Сан Франциско! Кола се вряза в китайското консулство в града, полицията застреля шофьора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кола се е врязала в китайското консулство в Сан Франциско вчера следобед (рано днес българско време), като е спряла във фоайето и е предизвикала хаос. Полицията е овлавяла ситуацията, като е стреляла по шофьора, който по-късно е починал в болница, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на властите в града в югозападния американски щат Калифорния, пише БТА.

Полицаи са пристигнали в сградата на консулството след 15:00 ч. (01:00 ч. българско време днес) по сигнал за влетял в сградата автомобил и призовали гражданите да не доближават района. Служителите влезли във фоайето на визовия отдел, осъществили са контакт със заподозрения, след което се е стигнало да стрелба, при която шофьорът е бил улучен, обясни на кратка пресконференция сержант Катрин Уинтърс.

Тя добави, че в болницата е била констатирана смъртта на заподозрения, въпреки че са били положени усилия той да бъде реанимиран.

На видеозаписи се вижда как "Хонда", тип седан, се врязва във визовия отдел.

Уинтърс каза още, че не е изяснена причината, поради която автомобилът е влетял в сградата, както и колко души са се намерили вътре по това време, но отбеляза, че няма информации за пострадали. Полицията съгласува работата си със следователи от Държавния департамент на САЩ и китайското консулство.

"Бих желала да ви дам повече подробности, но става въпрос за много сложно разследване", посочи Уинтърс.

Китайското консулство осъди инцидента.

"Следобед на 9 октомври 2023 г. местно време неидентифицирано лице подкара автомобил и се вряза свирепо в залата за обработване на документи на нещото консулство, поставяйки под сериозна заплаха персонала и хората на място и нанасяйки щети на оборудването на нашето консулство", гласи изявлението. "Нашето посолство осъжда строго тази яростна атака", пише още в текста.

Консулството допълва, че е изискало повече подробности за инцидента и е помолило той "да бъде разследван със съответстващата на закона сериозност".

Генералното консулство на Китайската народна република в Сан Франциско се намира на главна улица, от другата страна на която е Японският квартал на града.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 5 Отговор
    Почнаха провокации с Китай.
  • 2 Чарли Чаплин

    5 4 Отговор
    Щом е бил модел Хонда автомобила значи шофьора е бил японец
  • 3 тероРуZки пакт с Хамас

    6 12 Отговор
    тероРуzия е активирала всичките си агенти по целия свят. Само погледнете активността на руслямистите в България .
  • 4 дядо поп

    9 1 Отговор
    Ееее , баш сега , по време на екскурзията на сенаторите до Китай!
  • 5 краварските провокации

    3 4 Отговор
    край нямат
  • 6 Да бе

    12 1 Отговор
    Кви провокации.. онзи са го застреляли .. тука циганите мушкат с ножове полицаите

    Коментиран от #10

  • 7 Жеки Чееен

    2 0 Отговор
    Да извикат Джеки Чан. Последния път като имаше някакви галимации покрай китайското консулство, той оправи нещата. Там с карате, кунг-фу, акробатика, много беше яко
  • 8 опаа

    6 0 Отговор
    Възможно ли е колите с Автопилот да отменат управлението от водача и да го доведат до подобен случай. преди месеци хонда се блъсна с 230 км в час в права отсечка
  • 9 Мефистофел

    4 0 Отговор
    "Полицията е овлавяла ситуацията, като е стреляла по шофьора"

    Счупих се да се хиля. Бати и овладяването!

    Коментиран от #13

  • 10 Госта.

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да бе":

    Точно така се прави, защо нашите не вземат да правят това??? Всичко зависи от правосъдието у нас то е силно корумпирано.

    Коментиран от #12

  • 11 Въйй...

    0 1 Отговор
    Утепали са Джеки Чан !
  • 12 факт

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госта.":

    Защото от ЕС не разрешават.Нали видя какво сътвориха във Франция макаците,когато едно ченге застреля наркоман в крадена кола.
  • 13 може би

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мефистофел":

    предпочиташ "овладяване" по руски,
    като в Беслан например,когато по време на спасителната операция умират над 300 от заложниците