Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 12:52 1 362 5

Извънреден план за евакуация на чужди граждани от Израел през територията на Кипър

  • кипър-
  • евакуация-
  • израел-
  • извънредна ситуация

Република Кипър реши да активира плана си за извънредни ситуации

Извънреден план за евакуация на чужди граждани от Израел през територията на Кипър - 1
Снимкa: Shutterstock

Днес министърът на външните работи Константинос Комбос е свикал заседание на групата за управление на кризи, в която участват освен него и министрите на отбраната, на вътрешните работи и на правосъдието и обществения ред.

Република Кипър реши да активира плана си за извънредни ситуации, според който страната ще приеме и ще предостави улеснения за евакуацията на чужди граждани през територията си заради терористичното нападение на Хамас срещу Израел и продължаващите бойни действия, става ясно от съобщение на министерството на външните работи на Кипър.

Групата е решила да задейства специалния национален план ЕСТИЯ, който предвижда приемането и репатрирането на чужди граждани от кризисни региони през територията на Република Кипър.

На среща с кмета на град Ларнака министърът на транспорта на Кипър Алексис Вафеадис също потвърди готовността на Кипър да приеме чужди граждани, които искат да напуснат Израел, съобщи в електронното си издание в. "Филелефтерос"..

"Готови сме да посрещнем и в пристанищата Лимасол и Ларнака, и на летищата, всички, които се нуждаят от помощта ни, за да могат да заминат за други дестинации", каза Вафеадис и допълни: "Справяли сме се с подобна криза и по-рано с Йемен, подобрили сме още повече инфраструктурата си на основата на този опит и днес сме готови да приемем тези, които е необходимо".

Той повтори, че Кипър е "готов да предостави и медицински услуги на ранените.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    От хилядолетия хазарите са гонени навсякъде.Защо ли?

    Коментиран от #3

  • 2 Хихихи..

    0 0 Отговор
    Венецианският Търговец се спасява у Софаята през Кипрос,Мони Неуспешното Сапунче ги посреща на аерогара София..Ми хубу...
  • 3 По принцип си прав.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не забравяй обаче кой на е клaл 500 години за да си сменим вярата. За да съм абсолютно откровен, ще кажа, че по това време някои от най българомразци от турците са били дьонме(еврей приел публично исляма, но тайно изповядващ юдеизма). У нас е имало внедрени много маран(еврей, приел християнството, но тайно изповядващ юдеизма). От което следва едно:
    -Християните винаги са считани за по низши и от мюсюлманите, и от юдеите и винаги ще се стремят и борят да ни поробят.

    Коментиран от #4

  • 4 Путин получава оръжие от Иран

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "По принцип си прав.":

    а партията му, олигарсите, визшите постове из цяла РФ са 70 процента евреи. Странна ситуация.
  • 5 Кокорчо🙄

    0 2 Отговор
    Алооо мисирките, спрете да наричате палестинците терористи, те са си на своята земя и това искат. Терористите са наглите евреи и говедата които го пазят та спрете с долноп@@@@@@@@@си пропаганда