Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 12:32 1 936 27

Египет: Няма да пропуснем чуждестранни граждани от Газа, ако няма споразумение

  • египет-
  • хамас-
  • израел-
  • газа

Свидетели информират, че чуждестранни граждани са чакали няколко часа на граничния пункт без реакция от страна на египетските власти

Египет: Няма да пропуснем чуждестранни граждани от Газа, ако няма споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Египет отказва преминаването на чуждестранни граждани, които пребивават в Ивицата Газа през граничния пункт Рафах, ако не се постигне споразумение за хуманитарна помощ за намиращия се под блокада анклав, съобщи в. "Ал Ахрам", цитиран от БТА.

Според информирани източници Кайро настоява за одобрено от Тел Авив спиране на огъня за доставяне на помощ, преди да пропусне хора с чуждо или двойно гражданство. Свидетели информират, че чуждестранни граждани са чакали няколко часа на граничния пункт без реакция от страна на египетските власти.

Египет определи летището Ал Ариш, което се намира на около 50 километра от Рафах, за център за доставка на хуманитарни пратки за Газа. Самолети от Йордания и Турция, както и на Световната здравна организация (СЗО) вече пристигнаха с помощ за цивилните палестинци.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    24 10 Отговор
    АБЕ КАКВО СТАНА С ПРОСЛОВУТАТА АРАБСКА СОЛИДАРНОСТ .........ПАЛЕСТИНЧЕТАТА НИКЪДЕ НЕ ГИ ИСКАТ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #6, #8, #10, #14

  • 2 Майна

    10 8 Отговор
    Исторически евреите бяха изгонени от Египет..
    Сигурно е имало защо..
    ,,Бог се е отказал от тях след, като се е пробвал да ги вкарва в правия път цели 40 години. След това им е забранил да имат държава. Освен това не си е мръднал пръста след избиването им в Мароко, Южна Франция и Германия. В Етиопия им се е разминало, ‘щото израелските евреи са натоварили, като добитък на транспортни самолети и са ги закарали в Израел. В момента живеят в нещо, като гета ( голяма ирония 🙂 ) и са нещо, като еврейски цигани, без никакъв шанс за „интегриране“ в израелското общество! Хахахахахахах! ☺☺☺

    Най-срамното е, че поне 90% от „евреите“ са ашканази, които са наследници на приелите през 9 в. н. е. фарисейския юдаизъм хазари.

    Коментиран от #7

  • 3 Мнение

    12 5 Отговор
    Тоя "неочакван" 11 септември за най-доброто разузнаване в света е всъщност много добре обмислено прочистване на ивицата Газа и поредно териториално разширение на Израел.
  • 4 Майна

    12 7 Отговор
    Няма етнос евреи..
    Това е религиозна принадлежност..
    Те служат на...?
    Човечеството ги мрази..
    И има защо..
  • 5 Наско

    9 4 Отговор
    Напишете и за египтяни как носят на гръб туби с вода и храна на палестинците. Това да те оставят и без вода е хуманно и геройски . Човещината няма да се затрие, а до интересите на политиците е ясно. Пари , пари и само пари, независимо как ще ги придобият.

    Коментиран от #18

  • 6 Българин

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "АУУУУУ":

    Не че не ги искат никъде, а не искат евреите да изгонят палестинците от Газа и да завладеят земята им.
  • 7 Реплика

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Исторически или според Библията,по - точно в Стария завет?Дали изобщо евреите са били в Древен Египет или под робство там е съмнително,след като робството е привнесено по тези земи в по - късен исторически период.
  • 8 Боклук

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "АУУУУУ":

    В тубата има много клипове,на които се вижда как хиляди хора от Египет предимно мъже носят на гърбовете си раници с вода ходейки през каманяка на пустинята към ивицата Газа за да помогнат на своите братя.Гледката е потресаваща.
  • 9 бобо

    9 9 Отговор
    Ха, какви стана с Египтените.Нали носеха вода на гръб на палестинците.Сега пък не ги искат в тяхната държава
  • 10 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "АУУУУУ":

    Личи си, че си от умните. Става въпрос за американци, които искат да се евакуират
  • 11 Майна

    4 4 Отговор
    Та ,,юдеите,, откраднаха и..Библията..
    Както и Каббала
    Тяхна е Талмуда..
    Който е запознат с нея е наясно с нейната ,,хуманност,,
    И друго- Христос е говорил на арамейски ..( това пак не е тяхният език..)
    И него откраднаха за да обявите ,,иврит,, създаден през 19 в.

    Коментиран от #16

  • 12 Тея нали много се подкрепяха

    5 5 Отговор
    Какво стана с мюсюлманското братство?
  • 13 Аз съм веган

    9 8 Отговор
    Никой не иска палестинци в държавата си. Циганите на арабския свят.
  • 14 Минувач

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "АУУУУУ":

    Ти май въобще не разбираш, за какво иде реч, а? Не виждаш ли стремежа на Израел да изсели палестинците под дулата на 300 хил си армия, която е обкръжила газа? Израел искат да използват възможността и оправданието за ответната им реакция да изселят населението, което после няма да се върне в по-голямата си част. Израел иска да разсели палестинците в другите държави, а по-малко палестинци означава по-малки проблеми и палестински претенции за независима държава и територии. Израел иска да ги принуди сега да напуснат, после да навлезе и установи пълен контрол, след който ще допускат само определена бройка палестинци да се завърнат под един или друг предлог. Така под предлога за Хамас, те обезлюдяват палестинските територии. Ненапразно тази принудителна депортация под дулата беше ОСЪДЕНА ОТ ООН, които заявиха, че това е недопустимо!!!!!!!!!! А Египет и другите нагласени приемнички на палестинците виждат този стремеж на Израел и затова не ги пускат, за да не се разселят, а с това и да загубят и неголемите си шансове за държава там.

    Коментиран от #17, #20

  • 15 оня с коня

    4 3 Отговор
    Управляващите Кръгове в Палестина и ИРАН преследвайки Лични Икономически и полит. Цели използват Наивността и Религиозната Дисциплина на обикновения палестинец за да предизвикат Конфликта .Ясно е че Иран стои Финансово и военно зад Сирийски и Ливански обстрели спрямо Израел,идеята е Тестване на Решителността на Евреите и да се провери КОЛКО ПЛЪТНО Америка стои зад Тях.Затова и ако Хамаз не бъде Тотално заличен ,дори и да има Примирие то ще бъде Временно,след което ОТНОВО ще има Нападение към Израел този път с "Актуализирани" Знания" относно Слабите места в Отбраната му.
  • 16 Ризата

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Те юдеите ти откраднаха мозъка така че се няреждай в неделя кога самолетите пръскат за мозък
  • 17 АУУУУУ

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Минувач":

    АКО ХАМАС НЕ БЯХА ИЗБИЛИ ТОЛКОВА МНОГО ИЗРАЕЛСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА , СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА ВОЙНА .......МНОГО УДОБНО ЗАБРАВИХТЕ ЗАЩО СТАНА ТОВА И КОЙ ПЪРВИ ЗАПОЧНА ДА УБИВА 🤬🤬🤬🤬

    Коментиран от #22

  • 18 Руси

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Наско":

    Че да бяха си направили тръбопроводи със Египет и да взимат от там вода всяка година от цял свят им отпускат пари еми да бяха си ги използвали за вода и електроцентрали

    Коментиран от #26

  • 19 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, той е евреин, подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани!
  • 20 Значи

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Минувач":

    Я кажи защо точно сега решиха да ги изселват а не преди 5 10 20 години кво стана че ще ги изселват
  • 21 Анонимен

    12 3 Отговор
    Че, защо бе? Виж ги ти, отказват приют на братя по език и вероизповедание. Ами ниЙ от Европа как приемаме мигранти с ислямско вероизповедание? Така са се сдушили тия ходжи, че изобщо не им пука за дереджето на палестинските деца и майки.
  • 22 Анонимен

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "АУУУУУ":

    Така е, ХАМАС трябва да бъде заличена от лицето на Земята.Това са изверги-убийци изнасилващи жени и отвличане на невинни хора.
  • 23 Ха ха ха така така

    8 5 Отговор
    Мирни палестинци няма и никога не е имало , след като се радват на клането на Хамас , значи са си заслужили всичко ,което им се случва и ще им се случва и за напред . Тези същите псевдо мирни палестинци си избраха Хамас да ги управлява и ръководи , и за това ще си сърбат попарата до край .......
  • 24 Анекдот

    0 3 Отговор
    На мобилизираните липсват гащи и храна! Събират се от доброволци!
    - Какво друго можете да очаквате от „крепостна“ Русия? Държавата не може да снабдява армията си.
    - Но това е в Израел!
    - Трудно е да си напълно подготвен за събития от такъв мащаб. Ето за какво помага гражданското общество!
  • 25 6544

    2 0 Отговор
    Реално погледнато и ние сме в положението на палестина. Закриват ни енергетиката, фалираха ни водните дружества, спряха ни доставките на петрол, чужди инвестиционни фондове ни изкупиха земята, разграбиха ни болниците, назначиха евроатлантици в парламента...
  • 26 Наско

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Руси":

    Не са се сетили да те питат теб. Не си им дал акъл навреме. Ето със случаят с Перник си се ограмотил и вече си на ясно с нещата. Щеше и езеро Ариана да им спретнеш.
  • 27 що бе

    1 1 Отговор
    що не искате да ги приберете. И те са чалми като вас. Вие ги подкрепяте. Или просто се сговорихте с Хамас да могат да ги ползват като жив щит. Аре бе... вЕрно ли искате да помогнете на хората или на някой друг там...