Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 11:25 3 472 37

Стратегическа среща! Антъни Блинкън ще преговаря със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман

  • антъни блинкън-
  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман-
  • хамас-
  • израел

Израелските войски продължават с подготовката си за сухопътна операция в ивицата Газа, а Иран предупреди за последствия, които ще стигнат далеч, ако Израел не престане да бомбардира палестинския анклав

Стратегическа среща! Антъни Блинкън ще преговаря със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън днес ще се срещне със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в Рияд, предаде Ройтерс, като се позова на официален американски представител.

Израелските войски продължават с подготовката си за сухопътна операция в ивицата Газа, а Иран предупреди за "последствия, които ще стигнат далеч", ако Израел не престане да бомбардира палестинския анклав.

Днес е четвъртият ден от обиколката на Блинкън в Близкия изток, която е най-голямата досега. Американският държавен секретар се опитва да предотврати ескалация на войната между Израел и "Хамас" и да помогне за освобождаването на заложниците, държани от палестинската ислямистка групировка.

В четвъртък той посети Тел Авив, където изрази подкрепата на Вашингтон за Израел във войната му с "Хамас". Последваха визити в Йордания, Катар, Бахрейн, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краят на чифутското

    34 1 Отговор
    робство се вижда

    Коментиран от #23, #27

  • 2 КОТарАК

    3 40 Отговор
    ТЕСТ за ,,русофили,,/ ЗАЩО мразя евреите и подкрепям Хамас!! А-защото ХРИСТОС е евреин /Б-защото съм неумен и неработлив , и те са в заговора да нямам пари! В-защото Митрофанова ми каза

    Коментиран от #9, #17, #35

  • 3 Майна

    29 1 Отговор
    Haaretz, най-уважаваният вестник в Израел, направо признава, че „всъщност израелското правителство е единствено отговорно за случилото се (наводнението Ал-Акса) за отричането на правата на палестинците.“
    Причината за започване на истинското клане в Газа е създаден от ( вижте кога и от кого)
    ,,Израелците са нищо, ако не са последователни. Още през 2007 г. тогавашният шеф на израелското военно разузнаване Амос Ядлин каза: „Израел ще бъде щастлив, ако Хамас превземе Газа, защото тогава IDF може да се справи с Газа като с враждебна държава.“
  • 4 БУК

    17 1 Отговор
    Пак ща ходи да моли
  • 5 да де

    28 1 Отговор
    Евреите са като в необрано лозе, ако не приключат с Хамас лошо, ако навлезнат в Газа пак лошо.
  • 6 Майна

    23 2 Отговор
    Ескобар:
    ,,Влошава се. Израелците сега се позоваха на реториката на „Пърл Харбър“. Това е толкова заплашително, колкото става. Първоначалният Пърл Харбър беше американското извинение за влизане в световна война и ядрено бомбардиране на Япония, а този „Пърл Харбър“ може да е оправданието на Тел Авив да започне геноцид в Газа.

    Части от Запада, които аплодират предстоящото етническо прочистване – включително ционистите, представящи се за „анализатори“, казващи на глас, че „преместването на населението“, започнало през 1948 г., „трябва да бъде завършено“ – вярват, че с масивно оръжие и масово медийно отразяване те могат да обърнат нещата за кратко, унищожи палестинската съпротива и остави съюзниците на Хамас като Хизбула и Иран отслабени.

    Техният проект Украйна се провали, оставяйки не само яйце върху могъщи лица, но и цели европейски икономики в разруха.,,
  • 7 Кресна

    27 1 Отговор
    Да живее Русия .Сащ далеч отвъд голямата локва и вън от Европа .
  • 8 Майна

    17 1 Отговор
    Пак от Ескобар:
    ,,Некомпетентност. Умишлена стратегия. Или и двете.
    Това ни води до цената на стартирането на тази нова „война срещу тероризма“. Пропагандата е в разгара си. За Нетаняху в Тел Авив Хамас е ISIS. За Володимир Зеленски в Киев Хамас е Русия. През един октомврийски уикенд войната в Украйна беше напълно забравена от основните западни медии. Бранденбургската врата, Айфеловата кула, Бразилският сенат вече са израелски.

    Египетското разузнаване твърди, че е предупредило Тел Авив за предстояща атака от Хамас. Израелците избраха да го игнорират, както направиха тренировките на Хамас, които наблюдаваха през седмиците преди това, самодоволни от превъзходното си знание, че палестинците никога няма да имат дързостта да започнат освободителна операция.

    Коментиран от #31

  • 9 Кресна

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Задача за атлантици ; защо обичам тези отвъд голямата локва .отговори; а) защото съм търтеи.б) защото съм джендър,в) защото през живота си съм свикнал да получавам само на готово ,г) защото образованието ми е 0.
  • 10 Раша на бунището при ссср

    2 30 Отговор
    Братския американски народ спасява света от руските терористи

    Коментиран от #16

  • 11 Българин

    23 2 Отговор
    "Последваха визити в Йордания, Катар, Бахрейн, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, припомня Ройтерс." Евреинът Блинкен обиколи за два-три дни всички възможни арабски държави около Израел, а скоро ще ходи и в Египет. За отбелязване е, че не се срещна с Махмуд Абас в Западния бряг (както традиционно прави), а в Йордания заради съображения за безопасност. Самият факт, че евреин ходи по арабските страни, за да се опита да уреди нещата (вместо те да ходят при него като представител на САЩ), показва, че в случая арабите са силната страна, защото им идва на крака.

    Коментиран от #14

  • 12 Анонимен

    7 20 Отговор
    Каква стратегическа среща, какви 5 лева бе. Досега ХАМАС трябваше вече да е ликвидирана, заличена от лицето на Земята.Тия изверги убиваха безмилостно мирни хора, изнасилваха жени, отвличаха хора и още им се кумите. Как не ви е срам. Безобразие! За нищо не ставате.Само приказвате и на чалмите им пораства самочуствието. Ами ще продължават брадатите да убиват. Те се чувстват ненаказуеми.
  • 13 Кресна

    20 3 Отговор
    Интересното което е България никой не пише е ,че само последните 48 часа според разни западни разузнавания ,части на Вагнер ,специални части на Турция и разни арабски групировки се намират на територията на Газа .Турция е струпала над 1000 танка за атака срещу Израел .Иран е провел в бойна готовност армията си .Какво ли ще се случва в Газа при влизане на евреите там? А за икономиката в света и най вече за Европа ,сякаш никой в България не мисли какво ще се случи при влизане на Иран например във войната ?

    Коментиран от #28

  • 14 Българка

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Така е, и с контролираният мигрански поток превземат от вътре ЕВРОПА. Хиляди спящи терористични ислямски клетки вече се замаскираха в сърцето на Европа-Германия.
  • 15 Калпазанин

    22 4 Отговор
    Иран и СА отрежат ли евреина блинкън, считайте че близкия изток пламна а с това и тсв. Аман от евреи. Няма исраел има Палестина

    Коментиран от #19

  • 16 Кресна

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "Раша на бунището при ссср":

    Ако чакаше братския ти американски народ да те освободи от Турция ,още щеше да ходиш с потури и чалма.
  • 17 Рошко

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    И най вече защото си разгонено махленско котенце, по лека да не си докараш инфаркт че няма да можеш да мяукаш
  • 18 Кокорчо🙄

    12 3 Отговор
    Арабите се канят че ще спират петрола, тогава ко праим ний из Европата. И дано го спрат

    Коментиран от #20

  • 19 Калпазанка

    5 14 Отговор

    До коментар #15 от "Калпазанин":

    Никога не е имало държава Палестина. Прочети историята.

    Коментиран от #22

  • 20 Кокорана

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Кокорчо🙄":

    Не вярвам да го спрат. Ама, ако го спрат по нареждане на ходжите става много лошо. Путин и той спря потоците гориво и стана хептен кофти. Все някак си ще се оправим...
  • 21 Безпристрастен

    17 1 Отговор
    Много ще стане интересно, ако при тази среща,използва същите думи,който употреби в Израел...Аз идвам тук, не като висш дипломат,а като евреин( той е с еврейски корени). Груба грешка,гаф- непростим за висш дипломат.Утре, примерно емира на СА,или който и да е от персийски залив, при посещение в щатите каже..Аз идвам тук преди всичко,като мюсюлманин!? Нагнетяват усилено обстановката,а страдат и ще страдат обикновените еврей и палестинци, а много вероятно да се включат и други мюсюлмански държави..Потърсете в тубата интервюто със уникалният геополитически анализатор от Азербайджан - Ф .Шабанов. пред украйнска ТВ.Как върхушката неусетно,тихо прониква в югоизточна Европа ( бивш соцлагер) изкупувайки планомерно,без шум, недвижима собственост,земя,бизнес.За бъдещо разселване на изралеци.У нас,процеса е с ударни темпове,но българите от лакомия,да спечелят за момента, изобщо не се замислят,че техните наследници в бъдеще,ще слугуват и работят точно за тях.

    Коментиран от #30

  • 22 Калпазанин

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Калпазанка":

    Ти си чел оная "другата" история пич. Дето я пишат победителите
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Чичо Дончо каза

    6 0 Отговор
    Блинчика .няма какво да каже,удари го на молба.
  • 25 Пешо z

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    А ти знаеш ли какво е размерна верига?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пешо z

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кресна":

    Еврейте ,чакали по подходящи метеорологични условия..Направо им .повярвах
  • 29 Блез Паскал

    18 1 Отговор
    ТоА Блинкън появи ли се някъде по света, очаквайте в тези райони големи проблеми, размирици и дори войни!
    Износ на Демокрация по Хамерикански
  • 30 Българските турци

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Безпристрастен":

    Безпристрасните по лесно и по бързо съзират горчивината на истините ! А юда обикаля близкия изток и чопли и човърка с надежда да ускори Ционистичноеванелистичния Апокалипсис !...Когато заклещят главата на някое влечуго , то започва неистово да кърши снага и се гърчи безпомощно , вепреки че има остри зъби и пълен заряд с отрова !!!...
  • 31 Египед

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    Игнорираха предупреждението на египед защото евентуално би им объркал плановете.лично смятам, че всичко е организирано от самия израел с цел поредния повод за поредния масов геноцид и заграбване на още територия. Дори и да допуснем, че не е организирана от тях-случилото се пак е за сметка на израел. Сиреч да са го проспали умишленно, което си е много рисковано. Все повече взех да симпатирам на другаря.. Х... Ер. Определено е знаел каво и защо го прави
  • 32 Анонимен

    8 1 Отговор
    С нищо не помага!
    Моли другите арабски държави да не нападат Израел.
    Защото, ФАЩ са длъжни да им помогнат. Или ще загубят доверието им или световна ВОИНА. Това е положението.
  • 33 ЗОРО

    10 1 Отговор
    ЦЕЛТА НА БЛИНКЕН Е ДА УБЕДИ АРАБСКИТЕ СТРАНИ ДА ГЛЕДАТ БЕЗУЧАСТНО, ДОКАТО ИЗРАЕЛ СРИНЕ ИВИЦАТА ГАЗА, ИЗБИЕ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НЕВИННИ ПАЛЕСТИНЦИ, А ОЦЕЛЕЛИТЕ НАПРАВИ ПОРЕДНИТЕ МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ, ПРИЮТЕНИ В ЕГИПЕТ. КАКВАТО Е И ЦЕЛТА НА МЕРОПРИЯТИЕТО!!! ТОВА СА ФАШИСТИ, НЕ СА ХОРА!!!
  • 34 Ха ха ха така така

    1 2 Отговор
    Мирни палестинци няма и никога не е имало , след като се радват на клането на Хамас , значи са си заслужили всичко ,което им се случва и ще им се случва и за напред . Тези същите псевдо мирни палестинци си избраха Хамас да ги управлява и ръководи , и за това ще си сърбат попарата до край .......
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Анонимен

    2 0 Отговор
    Там няма нация.
    Там има два етноса, които се мразят до такава степен, че са готови да жертват децата си. И двете страни са виновни, няма чуваемост.
    Там няма права страна, чиято и страна да заемеш все ще е грешно. В момента там става дума само за влиянието в региона.
    Най опасни да тези, които нямат какво да губят, нищо не може да ги спре, а Израел има много за губене.
    Имам приятели в Тел Авив, това по телевизията е една много малка част от случващото се там.
  • 37 Хахаха

    1 0 Отговор
    Тоя пак започна да обикаля да заплашва и да моли никой да не се намесва хахахахаха все едно гледам повторение със обиколката за окрайна хахахаха наистина са паднали ниско трябва лично да отиде за да гарантира че няма да има ескалация против Израел