Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 18:18 1 785 15

Премиерът Сунак обеща: Великобритания винаги ще подкрепя Израел

  • риши сунак-
  • великобритания-
  • израел-
  • хамас-
  • газа

Десетки хиляди демонстранти вчера излязоха по улиците на редица градове в Обединеното кралство, за покажат своята солидарност с палестинците в Газа

Премиерът Сунак обеща: Великобритания винаги ще подкрепя Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Риши Сунак обеща, че "винаги" ще подкрепя Израел на фона на все по-голямата загриженост на международната общност за съдбата на цивилните в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

ООН, както и много неправителствени правозащитни и хуманитарни организации призоваха световните лидери да се намесят, тъй като много палестинци се опитват да избягат преди началото "координираната" израелска офанзива в ивицата Газа, която ще включва въздушни, сухопътни и морски сили.

Десетки хиляди демонстранти вчера излязоха по улиците на редица градове във Великобритания, за покажат своята солидарност с палестинците в Газа.

Участниците в шествието в Лондон, които носеха знамена и сигнални ракети, скандираха пропалестински лозунги, а бившият лидер на лейбъристите Джереми Корбин се присъедини към демонстрантите, които призоваваха Израел за сдържаност, тъй като цивилното население страда от пълната обсада. Докато шествието се насочваше към "Даунинг стрийт“, много от участниците скандираха: "Риши Сунак – засрами се!“.

Днес Сунак отново осъди нападението на "Хамас“ от миналия уикенд и заяви, че Обединеното кралство ще направи "всичко възможно, за да подкрепи Израел във възстановяването на сигурността, която заслужава". "Ние сме с Израел, не само днес, не само утре, а винаги", подчерта британският премиер.

Изявлението му бе разкритикувано от правозащитната организация "Амнести интернешънъл". Организацията заяви, че е "силно обезпокояващо", че британският премиер не е споменал палестинските цивилни, убити при конфликта, нито е призовал да се спазва международното право.

Дванадесет хуманитарни агенции, сред които "Оксфам", "Действие срещу глада" и "Действие за помощ", също призоваха Сунак, както и външния министър Джеймс Клевърли да използват влиянието на Великобритания, за да помогнат за "предотвратяване на по-нататъшните страдания".

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър, който отново подчерта правото на Израел да се защитава, вчера призова всички страни в конфликта да спазват международното право и да осигурят "безопасни хуманитарни коридори в Газа за бягащите от насилието".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе м...

    14 1 Отговор
    Рошав Суек и той лорд и той подкрепя.
  • 2 Смях !

    19 0 Отговор
    Тоя циганин в Индия не го искат,ама щял да бъде с евреите винаги 😂

    Коментиран от #4

  • 3 Булпсихопатъ

    2 7 Отговор
    Еврейската общност в Индия подкрепя Израел. Всичките 258 члена на общността. А мюсюлманите там нямат думата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сатана Z

    10 0 Отговор
    От 2001 до 2004 г. е слугувал в Goldman Sachs.Какво да очакваш от еврейски лакей?
  • 6 Бай Ружди

    13 0 Отговор
    ако иде в Израел от цахал ще го объркат!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Перко Наумов

    8 0 Отговор
    това той го каза и на украинците но забрави да го каже на аборигените в Австралия защото техния парламент не ги призна като местно население
  • 9 докато Западът

    8 0 Отговор
    води такава политика, ще продължава изтребването на населението в този регион. На него не му ПУКА за хората и справедливостта при решаване на тазе проблеми. Искат по свои си причини да защитават евреите, а палестинците кучета ги яли. НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА. И такива като Сунак или както беше да знае, че и неговите деца ще пострадат от това. ВСИЧКИ в Европа и света.
  • 10 ТОДОР

    7 0 Отговор
    ИСТОРИЯТА НА ПАЛЕСТИНА Е КАТО ГЕРОЙТЕ НА ШИПКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 12345

    2 1 Отговор
    Така се подкрепят терористите. Без принципи, без значение какво прави другия се подкрепя безрезервно и винаги.
  • 13 Дааа

    5 0 Отговор
    Точно Англия е виновна за случващото се,през 1917 година Палестина е отнета от Османската империя от англичаните и тогавашния владетел на Англия казва в прав текст че тук в Палестина може да се създаде еврейска държава и оттогава само кръв и сълзи
  • 14 А бе

    3 0 Отговор
    Мангоо, а кво стана с безрезервната подкрепа за незалежная...?
  • 15 Колкото по-високо във

    1 0 Отговор
    властта, талкова по-безсрамни. Този, фон дер Лайен, наште управници, без очи за страданието на палестинците. Евреите избиват палестинци, правят на сол жилищата им, притискат ги, като животни, тези, като папагали Израел има право да се защитава. Наглост, двойни стандарти и бездушие. Съвест е останала в обикновените хора и политици, като Корбин и Походът вчера в Лондон го доказа.
Новини по държави: