Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 04:38 1 859 6

Отмениха срещата на върха в йорданската столица Аман

  • йордания-
  • среща-
  • джо байдън-
  • болница-
  • война-
  • газа

Участие в нея трябваше да вземат американският президент Джо Байдън и египетските и палестинските лидери, за да се обсъди ситуацията в Газа

Срещата на върха в йорданската столица Аман се отменя, тъй като "сега няма смисъл да се говори за нищо друго освен за спиране на войната", заяви пред телевизия "Ал Джазира" йорданският външен министър Айман Сафади, цитиран от Ройтерс и БТА.

Йордания отмени срещата на високо равнище, която трябваше да се състои днес в Аман с участието на американския президент Джо Байдън и египетските и палестинските лидери, за да се обсъди ситуацията в Газа, каза Сафади.

Служител на Белия дом каза, че след взрива в болница в Газа, при който загинаха около 500 палестинци, Байдън е отменил планираната след предстоящото му посещение в Израел спирка в Йордания.

"След консултация с краля на Йордания Абдула Втори и предвид дните на траур, обявени от президента на Палестинската автономия Абас, президентът Байдън ще отложи пътуването си до Йордания и планираната среща с тези двама лидери и с президента на Египет Ас Сиси", обясни служителят. "Президентът очаква скоро да разговаря лично с тези лидери и се договори да поддържа редовен и пряк контакт с всеки от тях през следващите дни", допълни той.

На път за Израел президентът Байдън изрази съболезнования за загиналите при експлозията в болница в Газа, съобщи Белият дом.

"Президентът изказва най-дълбоки съболезнования за невинните жертви, загинали при експлозията в болница в Газа, и пожелава бързо възстановяване на ранените", заяви служител на президентството.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3456

    5 0 Отговор
    Че колко бойци има Хамас за да се нарича война ....ако съседните държави са изпратили в Газа свои военни части , това вече е война.
  • 2 Какъв лицемер!

    22 2 Отговор
    Байдън е най-големият военнопрестъпник на 21-век. Затри Украйна, сега наред е Израел. Разпалва и тази война... Така постъпва с "приятелите" си!
  • 3 Д. Димитров

    20 1 Отговор
    Ето това е тероризъм и военно престъпление! Да убиеш 500 човека в болница, жени, деца, старци.... Защо сега не си сложите палестинското знаме на профилите, подлогии западни? Щото веднага ще ви спрат грантовете, нали... Като взимаш пари от убиици, ти ставаш съучастник! Това което се случва в Газа е покъртително, като в концентрационен лагер, само дето евреите убиват палестинците по бързо (щото са по хуманни, нищо чудно някоя слуга и това да напише). Живеем в абсурдни времена, където правото важи за едни "богопомазани" и не важи за онеправданите. Тази неправда, това мълчание и оправдаване на престъпленията от западните лидери е покъртително, вижда се колко са зависими, спонсорирани или държани с компромати или може би и двете. Представям си, опитайте се и вие да си представите, ако Русия беше извършила това, какво щеше да стане? Медиите който сега нахвърлят 2-3 реда за атаката в болницата какво щяха да правят и пишат.... извънредни новини, извънредни предавания, извънредни статии, но не, мисирките кротуват, за да не изгубят някой грант от господарите на парите! Срамно е хора, срамно е.... Палестинските деца, украинските деца, сирийските деца, иракските деца и всички деца по света са еднакви и НЕВИННИ! До кога?

    Коментиран от #6

  • 4 Рошав таралеж

    0 1 Отговор
    Президентът изказва най-дълбоки съболезнования за невинните жертви, загинали при експлозията в болница в Газа, и пожелава бързо възстановяване на ранените", заяви служител на президентството.

    И ся, кво? Пак ли някой е пушил дет не треа?
  • 5 Без име

    1 0 Отговор
    Всичко следва логично-нападат Израел,преди подписване на споразумение със саудитците-провалят го.Сега боцман избухва в болница-осуетена е среща на високо ниво.Не се ли вижда,че някой от арабския свят не желае мир?!!!!
  • 6 Без име

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Д. Димитров":

    Защото това е провокация от арабска страна!