Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 08:44 1 308 10

Срещу заплахите от Пхенян! Южна Корея, Япония и САЩ ще проведат първите съвместни въздушни учения

  • южна корея-
  • северна корея-
  • япония-
  • корейски полуостров-
  • ким чен-ун

Ученията най-вероятно ще се проведат в неделя и в тях ще вземат участие американски стратегически бомбардировач В-52, както и изтребители от три страни

Срещу заплахите от Пхенян! Южна Корея, Япония и САЩ ще проведат първите съвместни въздушни учения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южна Корея, САЩ и Япония ще проведат съвместни въздушни учения близо до Корейския полуостров. Тези учения ще бъдат първите, когато три държави провеждат подобни учения, съобщи агенция "Ройтерс".

Трите държави най-вероятно ще проведат учения в неделя и ще се споразумеят за местата, съобщи южнокорейски вестник, позовавайки се на правителствен източник.

Ученията най-вероятно ще се проведат в неделя и в тях ще вземат участие американски стратегически бомбардировач В-52, както и изтребители от три страни.

Говорител на южнокорейското министерство на отбраната отказа да потвърди или коментира подробности за въздушните учения.

Но тези три страни "разширяват" тристранните съвместни военни учения въз основа на споразумение, постигнато от техните лидери през август на срещата на върха в Кемп Дейвид, за да засилят сътрудничеството в борбата срещу заплахите от Северна Корея, заяви официалният представител.

Съобщава се, че ученията ще бъдат последните в поредица от стъпки на трите страни за укрепване на връзките в период на нарастващо напрежение със Северна Корея и влиянието на Китай в региона.

Северна Корея заплашва да нанесе ядрен удар по самолетоносач на САЩ край бреговете на Южна Корея. Това изявление е направено в отговор на пристигането на американския самолетоносач "Роналд Рейгън" в пристанището на Пусан на 12 октомври.

В КНДР отбелязват, че САЩ настойчиво въвеждат различни ядрени стратегически средства на Корейския полуостров, където съществува вероятност от постоянни военни сблъсъци и опасност от избухване на ядрена война. Министерството на отбраната на Северна Корея нарича това "неприкрита военна провокация, която довежда ситуацията до безвъзвратни катастрофални обстоятелства".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    2 0 Отговор
    Климатичните промени ще влошат вкуса на бирата
  • 2 Вовата съм

    15 2 Отговор
    Ей гнусни кравари бе. Запалиха целия свят, сега и около кореите се навъртат
  • 3 Така така

    11 1 Отговор
    Робите на сащ в действие да бяхте взели и Тайланд и те са като япония и южна корея
  • 4 Те и

    8 1 Отговор
    И трите държави не могат да се мерят и справят с Китай ! Затова да си налягат парцалите и да кротуват !!!
  • 5 Мдаа

    4 1 Отговор
    Кой хвърли атомната бомба?
    В американската детска енциклопедия за ВСВ (предговор на Бил Клинтън и Джон Маккейн) пише: “8 август 1945 г. – СССР обявява война на Япония. 9 август 1945 г. – “Над Нагасаки пада (!) атомна бомба”. И как тъй е паднала таз бомба? По невнимание ? Не пише. И за Хирошима не пише.
    Съвременната политкоректна интерпретация гласи: “Съюзниците хвърлиха атомна бомба над Хирошима”. Кои съюзници? Кой по-точно от съюзниците? Американските деца знаят – “Русия хвърли атомната бомба”.
    В Япония официалните лица зъб не обелват, не споменават САЩ дори с половин уста.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 След огромната по брой

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    на жертвите битка за Окинава американците пресмятат, че ще се дадат милиони жертви и от двете страни до победата над Япония. Избират по-малкото зло. Освен това само те са имали ЯО - мислиш ли, че Хитлер над Москва или Сталин над Берлин нямаше да го използват ако го имаха? Между другото спасяват живота на поне 500 000 съветски войници защото почти милионната Квантунгска армия се предава след бомбите над Хирошима и Нагазаки и само някои фанатизирани дивизии не се предават доброволно, има 12 000 руски жертви.

    Коментиран от #7

  • 7 Това

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "След огромната по брой":

    в университета на Шорош ли го научи?Лъжат те !Бадева баща ти е плащал!
  • 8 Урюрвкос

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    има дисертация на японски учен който доказва че ако не са били ядрените удари по Япония то тя щяло да бъде разделена на две както ФРГ и ГДР и мизерия и глад. Трябва да кажем "аригато" на Щатите че са ни освободили от японския фашизъм и комунистическото бъдеще.
  • 9 БСП за България и Радев

    0 0 Отговор
    И цялата Азия да се обедини, Китай ще завладее Тайван за 3 дена, а цяла Азия за едва 3 месеца. По-добре да не се закачат с непобедимата китайска армия
  • 10 Ха ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор
    Заплахи ?
    Отново краварски манипулации ,но хората отдавна знаят кой е световният агресор и узурпатор на суверенни държави !
    Дойде времето фащ да си учат уроците по трудният начин.
Новини по държави: