Last news in Fakti

21 Октомври, 2023 09:27 2 138 9

Арест за румънски лекар, който не ходел на работа, но получавал заплата от 4700 лв.

  • румъния-
  • лекар-
  • заплата-
  • работа

По същото дело са разследвани също директорът на институцията и медицински сътрудник, които са били запознати със случая

Арест за румънски лекар, който не ходел на работа, но получавал заплата от 4700 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Лекар в Румъния е арестуван по обвинение в съучастие в злоупотреба със служебно положение, тъй като не ходел на работа, но получавал месечна заплата от около 12 000 леи (около 4700 лв.), разкри телевизия ''Диджи 24'', цитирана от БТА.

Съдът в град Роман (Североизточна Румъния) постанови тази седмица предварителен 30-дневен арест за лекаря-специалист Еуджен-Леонард К. от Центъра за грижи в Бозиени, който е на подчинение на Генералната дирекция за социална помощ и закрила на детето. Лекарят е обвинен, че в периода 1 април 2023 г. – 21 юли 2023 г. е ходел на работа спорадично - в някои дни е работил максимум два часа, а в други не ходел изобщо, и не е извършвал дейността, за която е имал сключен трудов договор и е получавал заплата.

По същото дело са разследвани също директорът на институцията и медицински сътрудник, които са били запознати със случая.

Лекарят е получавал месечно брутна заплата от 12 082 леи (4750 лв.), към които има добавка за специфични условия на труд 6645 леи (2612 лв.) и добавка за храна от 347 леи (136 лв.). Той е бил арестуван за 24 часа, а впоследствие съдът е приел искането на прокуратурата за налагане на мярка 30-дневен предварителен арест.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колко напреднала валута имаме

    8 4 Отговор
    вече и в румъния се плаща в лева !!!
  • 2 лесно е

    10 2 Отговор
    Сигурно е бил толкова кадърен, че е било по-добре да не идва на работа.
  • 3 незнайко

    11 2 Отговор
    Това само от БЪЛГАРИЯ го е научил и го е приложил !
  • 4 Дупничанин

    12 2 Отговор
    Гледал е от наще, и тука си имаме такива. Па некои са и доценти, професори, академици...
  • 5 Урюрвкос

    11 1 Отговор
    някой наши в политиката нямат нито един ден трудов стаж но се хранят седем пъти на ден. Традицията говори който не работи няма да яде.
  • 6 Венци,защо снимката

    10 4 Отговор
    Не е актуална,а илюстративна.Вместо тази безсмислена статия,можеше да ни кажеш до къде стигна разследването за пожара в Креведия-50 обгорени пожарникари.Имаше интересни подробности-незаконното газохранилище е собственост на кметския син.А тате първи приятел с американския секретар
  • 7 Пурко

    5 3 Отговор
    Защо арест!Медал му дайте на човека!Прецакал е системата
  • 8 Смех

    14 3 Отговор
    По тая логика трябва да арестуваме над половината български лекари

    Коментиран от #9

  • 9 един

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Смех":

    По твоята логика и половината български пациенти са за арест.
Новини по държави: