Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Октомври, 2023 07:19 3 872 115

ISW: Руската армия е в позиционна безизходица в Авдеевка

  • русия-
  • украйна-
  • авдеевка-
  • донецк-
  • крим

Говорителят на украинската Таврийска група сили полковник Олександър Щупун заяви, че руските военни прехвърлят личен състав от руска територия директно в направление Авдеевка, за да заместят загубите на личен състав

ISW: Руската армия е в позиционна безизходица в Авдеевка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Свързан с Кремъл военен блогър обсъди трудностите, които може да са допринесли за "позиционната безизходица" за руските настъпателни операции по посока на Авдеевка от 22 октомври.

Това се посочва в дневния анализ за ситуацията на фронта в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

Блогърът твърди, че е трудно да се води маневрена война на статична фронтова линия с голям брой личен състав и укрепени райони от двете страни. Военният блогър отбеляза, че украинските безпилотни самолети и други прецизни оръжия са направили бронираните машини все по-уязвими и са затруднили наземните атаки.

Военният блогър отбеляза също така, че руските сили срещат трудности при преодоляването на украинските минни полета край Авдеевка и не са в състояние да унищожат напълно украинската логистика, което позволява на украинското командване бързо да прехвърля личния състав в критичните райони. Руски източници по-рано твърдяха, че украинските отбранителни укрепления представляват значително предизвикателство за руския напредък в района на Авдеевка.

Тези предизвикателства са много сходни с предизвикателствата, пред които са изправени украинските сили в Южна Украйна през първите седмици на продължаващата украинска контраофанзива през юни 2023 г. Все пак предстои да се види дали руските сили разполагат с възможности и гъвкавост да се адаптират по някакъв начин, както украинските сили направиха след първите неуспехи през юни 2023 г.

Руските сили насочват допълнителни сили към фронта в Авдеевка въпреки продължаващите предизвикателства с фронталните механизирани атаки и неуспеха на подновения напор на 19-20 октомври. Няколко руски военни блогъри твърдят, че на 22 октомври не е имало значителни промени по фронта в посока Авдеевка.

Руските сили вероятно отново правят пауза след неуспешния голям напор, при който са претърпели тежки загуби. Известен руски военен блогър твърди, че украинските сили "неочаквано" са контраатакували в посока Писки (на 8 км югозападно от град Донецк) и са изтласкали руските сили от позициите в района. Друг военен блогър заяви, че твърденията за украински настъпления в района на Писки и Опитне (на 4 км южно от Авдеевка) са неверни.

Друг руски източник, за когото се твърди, че служи в направление Авдеевка, заяви, че украинските сили не са провеждали контраатаки в неговия неуточнен сектор на фронта.

Публикуваните на 21 октомври геолокационни кадри показват, че руските сили наскоро са направили незначителни настъпления югоизточно от Первомайске (11 км югозападно от Авдеевка).

Руски военен блогър твърди, че руските сили не са прочистили напълно района на сметището в Авдеевка и че в момента районът е оспорвана "сива зона".

Украински източници заявиха, че руските сили продължават да прехвърлят личен състав в посока Авдеевка, за да подкрепят настъплението въпреки тежките загуби.

Говорителят на украинската Таврийска група сили полковник Олександър Щупун заяви, че руските военни прехвърлят личен състав от руска територия директно в направление Авдийвка, за да заместят загубите на личен състав.

Украинският военен наблюдател Костянтин Машовец заяви, че руското военно командване наскоро е прехвърлило няколко руски полка, съставени от мобилизиран личен състав, в направление Авдеевка, което показва, че Русия вероятно не планира да се откаже от операциите в това направление.

Машовец отбеляза, че руските военни са прехвърлили и елементи от 57-и мотострелкови полк (6-а мотострелкова дивизия, 3-и армейски корпус, Западен военен окръг) в района на Спартак-Яколивка-Минерал-Кащаново (на 4 км южно до 5 км югоизточно от Авдеевка).

На 22 октомври украинските сили продължиха контраофанзивни операции край Бахмут и в западната част на Запорожка област. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските войски продължават настъпателните действия южно от Бахмут и в посока Мелитопол (Западна Запорожка област).

Говорителят на украинската Таврическа група войски полковник Олександър Щупун отбеляза, че украинските сили поддържат офанзивен натиск в Западна Запорожка област въпреки активните руски военни действия в посока Авдеевка.

Идеологическата и риторична кампания на починалия финансист на "Вагнер Груп" Евгений Пригожин срещу руското Министерство на отбраната (МО) до голяма степен се е откъснала от въпроса за "Вагнер Груп" и изглежда е надживяла самия Пригожин.

Руският адвокат Кирил Качур, на когото руският Следствен комитет повдигна задочно обвинение за присвояване и подкуп през 2022 г., заяви на 22 октомври, че Пригожин е подал заявления до руския Следствен комитет за образуване на наказателно дело срещу руския министър на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб армейски генерал Валерий Герасимов за "геноцида над руския народ, убийството на десетки хиляди руски граждани и предаването на руски територии на врага" преди въоръженото въстание на Вагнер на 24 юни.

Качур се обръща към ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин с призив публично да разгледа какво се е случило с тези заявления след смъртта на Пригожин и заключава, че руснаците, които подкрепят Пригожин и неговото послание, трябва да се обединят около идеологическите принципи, които Пригожин е поддържал, и да настояват за възстановяване на справедливостта в руското общество.

Позоваването на Качур на идеологическата опозиция на Пригожин срещу руското МО предполага, че силната неприязън и неодобрение към МО са надживели Пригожин, дори когато Групата "Вагнер" се е разпаднала като централизирана структура. Избраният лагер в руското информационно пространство, който се присъединява към хипернационалистическата провоенна идеология на Пригожин, но против МО, вероятно ще продължи да отправя информационни критики към МО и руското военно командване, докато войната продължава.

На 22 октомври руските сили нанесоха серия от ракетни и безпилотни удари срещу Украйна. Украински военни съобщават, че руските сили са изстреляли осем ракети С-300, една ракета Х-59, три безпилотни летателни апарата Шахед-131/136 и два безпилотни летателни апарата от неуточнен тип по цели в Украйна и че украинската противовъздушна отбрана е унищожила трите безпилотни летателни апарата Шахед и ракетата Х-59.

Украински официални лица съобщиха, че руските сили са нанесли удари с ракети С-300 по терминала "Нова Поща" край град Харков, както и по Костянтиновка, Донецка област.

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Ихнат уточни, че съобщенията за безпилотни летателни апарати от неуточнен тип се отнасят до самоделни руски безпилотни летателни апарати, конструирани от прости материали, които включват двигатели, придобити от AliExpress.

Националистическото про-военно руско информационно пространство се съобразява с възможността за голям демографски спад, като използва антимигрантска реторика. На 20 октомври Федералната държавна статистическа служба на Русия (Росстат) публикува нова демографска прогноза за Руската федерация, в която се предвижда, че до 1 януари 2046 г. населението на Русия ще намалее до 138,77 млн. души.

Според изчисленията на Росстат темпът на естественото намаляване на населението ще надхвърли 600 000 души годишно в периода 2024-2032 г., но ще се забави до 400 000 души годишно в периода 2032-2046 г.

Няколко руски коментатори се възползваха от тези статистически данни и предупредиха, че те предвещават "демографска катастрофа", ако не бъдат предприети незабавни възстановителни мерки.

Един от руските източници обвини мигрантите за намаляващото население на Русия и призова етническите руснаци незабавно да увеличат националната раждаемост, както и да автоматизират много производствени системи, за да заменят труда на мигрантите.

ISW и преди е съобщавала за случаи, в които гласовити руски националистически анклави в рамките на провоенистическото информационно пространство засилват антимигрантската реторика, за да обяснят и да се опитат да поправят съобщенията за руските демографски промени.

Подобна реторика заслужава особено внимание, тъй като руският апарат за генериране на сила все повече използва мигрантските и други етнически малцинства като мобилизационен ресурс, което ISW описва в раздела за генериране на сила в днешната актуализация.

Виден руски блогър и фронтови командир разкритикува руските кампании за цензура отгоре надолу. Командирът на руския батальон "Восток" Александър Ходаковски заяви на 22 октомври, че много руснаци са недоволни от официалните доклади и обобщения за войната в Украйна, и призова руските официални лица да докладват честно за фронтовата линия, за да получат по-широка обществена подкрепа.

Ходаковски, който постоянно се оплаква от проблеми, засягащи руските бойни операции, заяви, че всички негови изявления се "проверяват с повишено внимание" предвид официалния му статут.

Ходаковски твърди, че човек може да "инсталира филтри в централните медии", но не може да накара хората да мислят по определен начин.

Ходаковски твърди, че неуточнени действащи лица, които са "смутени" от изявленията му, подтикват Росгвардия да предприеме действия срещу него заради критиките му.

Ходаковски е назначен за заместник-началник на Главното управление на Росгвардия в окупираната Донецка област през февруари 2023 г. и командва специалните части за бързо реагиране и полицията за борба с безредиците (ОМОН и СОБР) на Росгвардия в окупираната Донецка област.

Твърдението на Ходаковски, ако е вярно, показва, че някои действащи лица може да се опитват да използват вероятната загриженост на Росгвардия за потенциалните последици от все по-ярките критики на Ходаковски, които стават все по-видими, тъй като други руски милиблогъри се занимават с по-голяма автоцензура поради опасения да не попаднат под ударите на руските власти.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къню

    33 66 Отговор
    Е, тя цялата страна е в безизходица...
  • 2 И ПУТИН

    30 64 Отговор
    В безизходица........
  • 3 Един

    28 66 Отговор
    Изходът е само един - назад.

    Коментиран от #36

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чао

    28 60 Отговор
    русия!
  • 6 2 дневна операцийка

    35 64 Отговор
    Путя е най-умният таксиджия на планетата

    Коментиран от #8

  • 7 Бачо

    27 64 Отговор
    Има ли друга страна на света с Президент таксиметров шофьор.

    Коментиран от #32

  • 8 Най-подлият!

    20 54 Отговор

    До коментар #6 от "2 дневна операцийка":

    И смотан.
  • 9 Петър

    56 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сомалийския пират":

    Мисля, че си чел някоя приказка на братя Грим и си объркал приказката със събитията в Украйна.
  • 10 Нннннн

    72 8 Отговор
    Интересно позовават се руски военен блогър. Този има ли си име. Щом е блогър всичко е публично. И тогава излиза един въпрос: защо не се споменава името му?

    Коментиран от #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 "Свързан с Кремъл военен блогър"

    52 6 Отговор
    В позиционна безизходица съм!

    Благодаря поне на Мозъчния Тръст, че ми прикрива резила и блога с анонимност!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гошо

    68 6 Отговор
    ,"Свързан с Кремъл военен блогър обсъди…Това се посочва в дневния анализ за ситуацията на фронта в Украйна на Института за изследване на войната (ISW)."
    Анализи базирани на е такива източници направени от институт -най ми допадат
  • 15 Ванга

    18 54 Отговор
    Русия ке падне
  • 16 Логика

    47 8 Отговор
    Ето един малък пример за логика на фона на десетки такива и дори по-големи.
    Онзи ден с часове се мъдреше "новината" как руските войници се друсали от скука, после пак ни се обяснява какви жестоки сражения има и за поредната украинска офанзива!
    Тази псевдо-информация ще продължава да ни залива, докато средностатистическия гражданин спре да вярва , че в Украйна има война! Не няма! Не мислите, че съм прав? Все пак е успех, че за миг се опитахте да ползвате мозъците си!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Зеленски

    25 45 Отговор
    Всички убити руснаци в Украйна си го заслужават..Кадрите от разгрома на руските пълчища са впечатляващи.
  • 19 ХАН ЮВИГИ

    22 46 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #29

  • 20 хахаха

    52 19 Отговор
    Те на руснаците от миналата година все им свършват ракетите, нямат оръжие, в безизходица са, и ахаааа да загубят войната.... пък в същото време кравите отпускат милиарди след милиарди на уйкрайне, и още нищо не са постигнали?
  • 21 Хммм

    40 11 Отговор
    На пропагандните глупости на украинците няма защо да им обръщаме внимание. Зеленото човече търси начин пак да влезе под светлината на прожекторите.
  • 22 покен

    4 4 Отговор
    фукна
  • 23 Валерко

    39 6 Отговор
    Хайде малко по-сериозно със статиите! Не мога да разбера кой последно напада и кой се защитава...
  • 24 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    30 5 Отговор
    Единият какво казал, другият какво казал, пък третият какво...
    Сега чакаме мнението на продавача на тикви на пазара в Люлин...
  • 25 "факти" и факти

    36 7 Отговор

    До коментар #10 от "Нннннн":

    ISW са създадени под егидата на Дейвид Петреъс, бивш шеф на ЦРУ и настоящ шеф на НОВА.
    Генералът е с изразен афинитет към медийните аспекти на разузнаването и контраразузнаването, и към прелюбодеянията.
  • 26 Зелен русофоб

    21 38 Отговор
    Да направим една груба сметка какво постигна cлабoyмното, дърто и късо джyдже с войната срещу Украйна! Тотална, международна изолация, безпрецедентни санкции, ежедневни загуби на пари от порядъка на 1 милиард долара, повече от 280 хиляди убити и ранени руснаци, погубено бъдеще на поколения руски граждани, разруха в икономиката, обезценена рубла и денонощна параноя в бункера. Някой русофил да ме опровергае, ако може с реални факти, че съм написал нещо невярно!

    Коментиран от #35, #37, #42, #48, #99

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 човек

    32 9 Отговор
    Кой е автора на тази статия ?Пише Украйна отдолу и нещата са ясни.За всички е разбрахме ,че нато загуби и войната отива в трета глуха .САЩ колко време ще могат да финансират две войни и как Слипи Джо ще оправдае милиардите, харчени за тези безсмислици?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ццц

    32 7 Отговор
    Според украински блогър прехвърлянето на личен състав от други места в Авдеевка вероятно е възможно да е свързано с огромните жертви на руснаците и почти сигурно няма нищо общо с украински жертви. Според блогър от Зимбабве е почти сигурно, че се е свързал с блогър от Папуа Нова Гвинея и той му е казал, че вероятно руснаците са в голяма безизходица, защото се оказало, че командването е изпратило по грешка хаосни патрони и украинците, макар уплашени от гърмежите, все пак успявали да напредват незначително. Блогър от Симитли обаче твърди, че напредъка е свързан с ужасна воня, която вероятно се дължи именно на гърмежите с хаосни патрони. И това най-вече благодарение на обучението от натовски инструктори, които изкусно да предали на украинците това изкуство. Що за мозъци работят в тоя тръст? Чукнат по фейсбуците на някои диванни запалянковци и доклада готов???

    Коментиран от #84

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 И КГБ

    7 15 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо":

    Идиот за глава на Църквата .
  • 33 Швейк

    13 18 Отговор
    Русия трябва да изпрати на фронта и Петка и Чапаев и зайчето от "Ну погоди ! " и тогава вече ще спечели тази война !

    Коментиран от #60

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ццц

    22 17 Отговор

    До коментар #26 от "Зелен русофоб":

    Навсякъде, където си написал "руснаци" и "рубла" ги смени с американци и долар. И всичко ще ти е вярно.

    Коментиран от #70

  • 36 факуса

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    ами те назад отиват укрото,видно и от все по вялата подкрепа от колективния запад
  • 37 Ццц

    6 9 Отговор

    До коментар #26 от "Зелен русофоб":

    А и "джудже" с "фосил".
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ДZверцов

    19 4 Отговор
    А, украинската армия в информационен напредък.
  • 41 артишок

    22 5 Отговор
    Тоя ISW е в пълен амок. Егати института щом се позовава на безименни блогъри. Абе Факти, ако няма какво да напишете по-добре не пишете тинтири.-минтири...защото това е абсолютен показател, че бандерите ядат здрав пердах.
  • 42 факуса

    13 5 Отговор

    До коментар #26 от "Зелен русофоб":

    ако направиш и сметка на наложилите санкциите ама реална не пропагандна ще се изненадаш,видно е от изборите на гражданите на западните страни
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 артишок

    9 12 Отговор
    Зеленски унищожи втарая за няма и две години!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 АРЕС

    9 15 Отговор
    Няма по пропаднало, продажно и подло от ватника и гладната съдрана копейка

    Коментиран от #57

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Антитрол

    20 4 Отговор
    "продължаващата украинска контраофанзива"

    Че тя продължава ли още "контраофанзивата" - обаче според същите "руските сили срещат трудности при преодоляването на украинските минни полета край Авдеевка" - значи хем контраатакуваш хем слагаш минни полета обаче руснаците ужким били в "позиционна безизходица" пък срещали трудности да преодоляват украинските минни полета.

    Пропаганда за плоскоглави соросоиди...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 любопитен

    15 3 Отговор
    А нещо за укро контранаступа?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Мишел

    10 5 Отговор
    ISW по принцип коментира новини от преди 5 - 7 дни. Днешното положение на фронта ще бъде обсъждано през уикенда.
    В момента украинската армия е гроги, но руснаците започнаха да бързат, за да изпреварят дъждовете, което води до увеличаване на руските жертви.
  • 55 арпаджик

    15 3 Отговор

    До коментар #46 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ела при нас, откак се записах при "Америка за България" вече ми подхвърлят по някой цент и спрях да ровя по кофите. Дори за дюнер и кофичка кисело мляко на ден изкарвам. Мани ги тия копейки!

    Ама и бач си трябва по форумите!
  • 56 Слъцепек ТОС А2

    10 5 Отговор
    Предлага на САЩисаните току що препечени бандери от Адеевка за закуска.../вижте телеграм/
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Артилерист

    17 5 Отговор
    Дълго компилативно съчинение, на основата на източници от рода на "ЕЖК"(Една жена каза), което цели да ни овъртоли така, че накрая да си помислим, че укроармията има инициативата и глупавите руснаци гинат в упорството си да настъпват. Истината е, че Авдеевка е многогодишно подготвен опорен район, вкл. и с подземни-на 2-3 етажа надолу-убежища за личен састав, хранителни и бойни припаси, и проходи за движение към едно или друго направление. По-тежките оръжия се изтикват от укритията, стрелят по разузнати вече цели и отново се скриват. На руските войски не им е лесно, но те засипват обекта със снаряди, обкръжават го с цел прекъсване на всякаква външна логистика и най-вероятно няма да го атакуват фронтално, а ще изчакат укрозащитниците да изпълзят с вдигнати бели парцали, както от Азовстал. Руските войски атакуват на няколко участъка от фронта, което ограничава възможностите на укронацистите да пренасочват и без това ограничените си сили, от едно на друго направление...
  • 60 Да изселим

    9 7 Отговор

    До коментар #33 от "Швейк":

    Купейкин от България!

    Коментиран от #71

  • 61 Каубой 🤠

    11 11 Отговор
    Ой ! Ушанките ядат голям бой !
    Втората дава отбой !
    ВСУ и АЗОВ са бойци от сой !

    Коментиран от #67

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Оле тази втора остана без хора

    7 13 Отговор
    Даже нема и в затвора
    Уж била мечка 🐻
    То излезе буболечка

    Коментиран от #66

  • 64 Свързан с Киев военен блогър

    16 7 Отговор
    Там край Авдеевка 44000 украйнски войници са в безизходица,защото руснаците ги затвориха в котел и пържат в котлето укропските задници.

    Коментиран от #65

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Мишел

    8 8 Отговор

    До коментар #63 от "Оле тази втора остана без хора":

    Пълни клошари са били винаги ватите, само копейките са по съдрани от тях.

    Коментиран от #77

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Даа бе

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ццц":

    Пак започваш а фантазиите.Слез на земята.
  • 71 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Да изселим":

    и крадеф и остналите рашподложки
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Иво

    9 6 Отговор
    Руската армия е в безисходица , а Украйна практически вече не съществува !! Еднополюсния свят се срути и идва ред и на подръжниците му !!!

    Коментиран от #82

  • 76 А бре

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ти на чужд гроб нидей рива ,че не знаеш къде му е главата,къде х.я.Гледай си Qeнеффа.
  • 77 Шеф Ангелов

    8 4 Отговор

    До коментар #66 от "Мишел":

    Няма по долни и пропаднали от козяшкоукрофилташките жълтопаветници.Омитат от кофите всичко,даже и това което не става за ядене.

    Коментиран от #95, #100

  • 78 Първият Селянин

    6 0 Отговор

    До коментар #67 от "Последния Софиянец":

    Абе селски те и теб не пускат в кръчмата, защото след първата ракия налиташ на катъра на бай Стамат. Ама споко на никой няма да кажа.

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 СтаМат Мага Рето

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Първият Селянин":

    Налита ,но пък аз си го плюЩя редовно.
  • 81 Реджеб Ердуан

    8 3 Отговор
    Гюле,гюле 00крайна ,мичка ви пайна.
  • 82 ТаУмВзе

    4 5 Отговор

    До коментар #75 от "Иво":

    Да, а копейките са опят на бунището и стенат за матушката гнила и чакате подаяние!

    Коментиран от #87, #92

  • 83 разбирам

    8 2 Отговор
    желанието да се представят нещата в по-благоприятна за украинците светлина, но всичко следва да има мярка. Подигравателното отношение към "невероятно подготвената" ВСУ вече е факт, но трябва ли да имаме същото отношение и към ISW?
    Припомнете ми, тия кога се превърнаха във фабрика за опорки?
  • 84 Блогър от Коста Рика

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ццц":

    Колега, да се беше свързАл с мене, да ти кажа истината.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Механик

    8 5 Отговор
    от втарая остана само леш и скрап, а копейките стенат на бунището гладни

    Коментиран от #88

  • 87 реру

    2 5 Отговор

    До коментар #82 от "ТаУмВзе":

    Мрррриии, БокЛук.

    Коментиран от #89

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ТаУмВзе

    6 2 Отговор

    До коментар #87 от "реру":

    копейка, как се разпозна веднага, ще гниете пак по канавките и вие като ватата

    Коментиран от #91

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 реру

    2 2 Отговор

    До коментар #89 от "ТаУмВзе":

    Мррррийй ,БокЛук!
  • 92 Последния софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "ТаУмВзе":

    Гнила е на же наати Шун дафферата.Знам ,че си падаш по помията.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Правоверен Евроатлантик

    7 5 Отговор
    2 км на север от Авдеевка са превзели руснаците. На юг срещат по-силна съпротива. Освен с ФАБ-1500 са пуснали модифициран тежък огнемет Тосочка с подобрени характеристики, с който засипват терена с термобарични ракети. 18 ракети (един залп) покриват 6 хектара площ и я правят лунен пейзаж. Особено ефективни се оказват срещу сгради и бункери.
    Та след Мариупол и Артьомовск дойде време и Авдиевка да бъде освободена от украинско присъствие, а Донецк спасен от постоянен ракетен обстрел започнал още 2014 година...
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Кристалната топка

    5 4 Отговор
    Цялата руска кочина е в безизходица. Браво на бездарното диктаторче, историята ще те запомни.

    Коментиран от #98

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ОПА

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Зелен русофоб":

    От бг русороб логика и разумни разсъждения не очаквай, със затихващи мозъчни и социални умения са. И те както и русия скоро ще изчезнат.

    Коментиран от #103

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Кънчо

    4 0 Отговор
    Стига глупости, бе ЕИЙ...........
  • 103 Хопа

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "ОПА":

    САЩисаният май караш тежък предменструален синдром, моите съболезнования.
  • 104 Чайковски Забранен

    0 0 Отговор
    Противникът търпи големи загуби . Според блогъри.
    Както в Бахмут , Соледар и Мариупол .
  • 105 Смех в блатото

    4 1 Отговор
    А бункерния в Кремлин още не е съобщил на руснаците за последиците от удара с АТАКАМС.

    Небето над Украйна се прочиства.

    Коментиран от #106

  • 106 падналия ангел

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Смех в блатото":

    Е не е " АТАКАМС" а е ATACMS, много ти идват А-тата!
  • 107 Ксаниба

    2 1 Отговор
    Руски канали съобщават, че украинските сили са унищожили повече от 73 окупатори с прецизен ракетен удар. Също така 6 руски офицери са ликвидирани. Била е ударена сграда, където са били настанени руски нашественици в Донецка обраст.
    Руските блогъри предполагат ,че е била използвана ракета ATACMS с голям заряд.

    Коментиран от #109, #110

  • 108 777

    0 0 Отговор
    Хахах,смятай ако човек ви чете новините луд да стане,миналата седмица руснаците бяха загубили 250к жертви днеска 150-190 ,вчера Украйна ги смазвала на фронта ама днеска не,дроновете на Руснаците скапани ама ефективни.Путин вчера инфаркт днеска интервю дава.Зеленски руските загуби невиждани пък Украйна няма нищо.Руската армия в безизходица ама само в бг новините по западните медии напредват айде поне си сверете часовниците.
  • 109 7777

    0 1 Отговор

    До коментар #107 от "Ксаниба":

    И утре генералите интервюта дават,хаххаха те Украинците на филми са най добрите

    Коментиран от #111

  • 110 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Ксаниба":

    Браво, казах ви, че Золужни унищожава наличната вата в Украина, малко остава на ботокса да трепери в мазето, скоро ще го карат за Хага да си почине малко, от стреса и новичока му окапа косата!
  • 111 ТаУмВзе

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "7777":

    То и крайцера беше филм, щаба, моста, подводницата, 300 000 чувала също, още 700 000 чакат в колички насипно протезиране, само филми, а ботокса реве на умрело!

    Коментиран от #112, #113

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ЯМБОЛИЯ

    2 0 Отговор
    УКРАЙНА ще победи.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: