Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 13:39 1 608 8

Турция и Азербайджан демонстрират военна мощ

  • азербайджан-
  • турция-
  • учение-
  • мустафа кемал ататюрк-
  • армения

В учението участват три хиляди военнослужещи

Турция и Азербайджан демонстрират военна мощ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Азербайджан започна съвместното учение на турските и азербайджанските въоръжени сили "Мустафа Кемал Ататюрк 2023“, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

В изявление на азербайджанското министерство на отбраната е посочено, че учението, което се провежда по случай 100-годишнината от основаването на Република Турция, е започнало в Баку, Нахичеван и още няколко райони. В съобщението се отбелязва, че в учението участват три хиляди служители, 130 танка и бронирани машини, около 100 артилерийски и ракетни системи и 20 самолети и хеликоптери.

По време на учението ракетните и артилерийските части, самолетите и хеликоптерите ще изпълняват задачи с помощта на съвременни бойни методи, ще бъдат изградени понтонни мостове за преминаване през реки и ще бъдат извършени десанти. Учението, което има за цел да повиши сътрудничеството и координацията между турските и азербайджанските армии, ще продължи до 25 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 10 Отговор
    Офанзивата в ивицата Газа започва.Сега е моментът Китай да си вземат Тайван а Турция Кипър.

    Коментиран от #3, #4, #5, #6

  • 2 ще видим, ще видим

    2 1 Отговор
    има още раздавания...
  • 3 Ммммм

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Арабите бесни: Западът e безумен, счита ударите на Израел за законни, а действията на Русия в Украйна за «военно престъпление»
    23.10.2023 08:00
    Лидери и политици от различни страни се събраха на среща на върха в Кайро, за да се договорят за намаляване на напрежението в Близкия изток, пише The New York Times.
  • 4 Анджо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе много си гаден.
  • 5 Коко Н

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И България ,Беломорието!
  • 6 А на теб

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ресторанта?
  • 7 Доста гювен, душмана коркунч

    3 1 Отговор
    Няма кой да им излезе на турците в региона.

    Коментиран от #8

  • 8 Българските турци

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Доста гювен, душмана коркунч":

    В Турция в наборната армия се служи 6 месеца , задължително без изключение ...войнишки дълг.Учат ги на елементарна военна дисциплина , тактика и техника и ги уволняват. Тия които желаят да станат професионални войници, след стриктни медицински и психотестове, одобрените продължават още шест месеца ...вече и със заплащане.След този преходен период ,през който след яка гонка и вече професионално военно обучение и след селекция и заключително учение пред комисия от браншови военни експерти, издържалите придобиват правото да служат на заплата в истинския професионален Аскер в бранша за който е одобрен ! Турската армия е милионен професионален Аскер с всички браншове на модерната военна стратегия !!! Горко на всеки който му се изпречи! "Сигурност и доверие за приятели , страх и паника за врага !"