Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 12:35 1 052 16

Израел: "Хамас" държи 224 заложници

  • израел-
  • заложници-
  • хамас-
  • газа-
  • война-
  • конфликт-
  • палестинци

На 25 октомври 2023 г. на площад "Дизенгоф" в Тел Авив, Израел, са изложени плюшени мечета с имената и снимките на израелските деца

Израел: "Хамас" държи 224 заложници - 1
Снимкa: БГНЕС

Израел преразгледа броя на заложниците и съобщи, че в Газа се държат 224 заложници, включително чужденци, обяви Скай нюз.

По данни на Израелските сили за отбрана (IDF) на 25 октомври 2023 г. на площад "Дизенгоф" в Тел Авив, Израел, са изложени плюшени мечета с имената и снимките на израелските деца, държани като заложници от Хамас в Газа.

От 7 октомври насам са освободени четирима заложници.

Двама заложници бяха освободени в края на 21 октомври, а други двама - на 23 октомври.

Във видеото може да се види моментът, в който "Хамас" освобождава две жени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    11 0 Отговор
    Групата за защита на правата на палестинските затворници Addameer описва израелската затворническа система като “комплекс от чудовищни машини с форма, закони, процедури и политики, предназначени за ликвидиране и убиване”.
    Днес броят на палестинците, които се намират зад израелските решетки, е 5200, от които 33 жени и 170 деца. Ако бъдат съдени, това се случва във военни съдилища.
  • 2 жоро

    16 0 Отговор
    Интересно масираните бомбардировки на Израел над Газа никой не ги осьжда ,това че загиват мирни жители и деца без вода и храна не касае израел те са миротворци!!!Това ако не са двойни стандарти
  • 3 Ало НПТО та

    9 0 Отговор
    В Палестина има 1264 души, задържани по административен ред, което означава, че те са арестувани за неопределено време, без да бъдат съдени или да им бъдат повдигнати обвинения. Тази практика, останала от епохата на т. нар. Британски мандат, може да бъде удължена за неопределено време въз основа на “тайни доказателства”, което означава, че задържаният може да прекара месеци, а дори и години в затвора, без да му бъдат повдигнати обвинения.
  • 4 може да е фалшива

    5 0 Отговор
    новина . Това са доста хора . Е роднини на Бенямин , Джо , няма . Държат ги в тунела отдолу . Бенямин ходи вчера на север да ги търси с танкове . И да са били там са ги преместили . Добре се отнасят с тях . хранене, къпане, тв, ако искат и ласки . Така могат да изкарат години . Е сигурно няма да им сменят вярата и да ги оженят за правоверни . Ще ги освободят срещу затворници и мир .
  • 5 Ами

    10 0 Отговор
    Най-често срещаното обвинение е хвърляне на камъни, което се наказва с максимум 20 години. Децата често са подлагани на физически и психологически изтезания. Те са разпитвани без присъствието на родител или адвокат, казват правозащитните групи. И обвиняват Израел, че използва задържането им, за да ги превърне в информатори и да изнудва семействата им финансово, като ги принуждава да плащат огромни глоби.
    ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 6 САМО СПРАВКА

    5 0 Отговор
    Военна заповед 1726 гласи, че децата могат да бъдат задържани превантивно в продължение на 15 дни, преди да им бъде повдигнато обвинение, и че военният съд може да удължава това задържане с по 10 дни, но не повече от 40 пъти. Във военна заповед 1745 се посочва, че разпитите на деца трябва да се записват аудио-визуално на език, разбираем за тях, но се изключват децата, арестувани под предлог за сигурност, което се отнася за всички палестински деца, задържани под стража.
  • 7 Кое е общото между Хамас и

    1 6 Отговор
    путинистите - те са привърженици на ислямският тероризъм!
  • 8 Да бе , да. ! 😜

    5 0 Отговор
    Ами евреите държите два милиона в Газа палестинци за заложници . Без електричество , внос на храни и лекарства ! Така че ... Два милиона срещу двеста . Недейте рева !
  • 9 Ясен

    0 4 Отговор
    Гледам че единия гад държи автовмат Калашников. Оръжието на атентарорите и отнемащите невинни животи. Проклет да бъде създателя на това оръжие!!!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Всъщност

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ясен":

    Това е предпочитаното трофейно оръжие на всеки натовец , ако успее да се снабди . Наистина е "без аналог" !
  • 11 Явор

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ясен":

    а друг държи АР--15 прокрет да е създателя на това оръжие!
  • 12 да си ги държат

    1 1 Отговор
    вчера даваха тристранката - хамас, ислямски джихад, хизбула . наговориха се . сега пускат заложник след 7-8 дневни преговори чрез - Турция, Русия, Иран , Сирия . Няма как в един ден 220 да ги заведат на границата . Едни от тях са от Мосад, други са офицери от армията . Явно хамас не са терористи, защото не убиха никой заложник .
  • 13 Бен Гурион

    0 0 Отговор
    Генсека на ООН на практика каза, че ООН одобрява действията на Хамас, защото те "не са се случили във вакуум".
  • 14 Дано

    2 0 Отговор
    Тези 224 да станат 2240.Мръсни ционисти такива.А колко невинни деца умират на ден бе ?Колко хора са държани зад решетки в еврейските затвори?
  • 15 Гай Турий

    1 1 Отговор
    Не ви ли е срам бе?! Държали 224 заложника?! Че Изродел държи в Газа два милиона и половина заложници - палестинци. Цинизмът ви е неизмерим!
  • 16 Заложник

    0 0 Отговор
    Ударили сме го на як секс. За 20 дни от 170 станахме 220.