Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 19:14 2 769 73

Израел: Операцията ще продължи до ново нареждане

  • хамас-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • израел-
  • йоав галант

Израелските военни отново призоваха палестинците да се евакуират от северната част на ивицата

Израел: Операцията ще продължи до ново нареждане - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските сили ще продължат започналите през нощта операции срещу тунели и друга инфраструктура на "Хамас" в ивицата Газа, както и срещу лидери на ислямисткото движение, заяви министърът на отбраната Йоав Галант, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Атакувахме над земята и под земята, атакувахме терористи от всякакъв ранг навсякъде. Инструкциите за силите са ясни: операцията ще продължи до ново нареждане", каза във видеообръщение Галант. Междувременно израелските военни отново призоваха палестинците да се евакуират от северната част на ивицата Газа преди предстояща израелска операция.

Израел, който твърди, че групировката "Хамас" е разположила свои оръжия и сили сред цивилното население, призовава жителите на Газа да се преместят на юг за собствена безопасност.

"Това е спешна военна препоръка. За тяхна непосредствена безопасност призоваваме всички жители на северната част на ивицата Газа и град Газа временно да се преместят на юг", заяви говорителят на военните Даниел Хагари в социалната мрежа "Екс", цитиран от Ройтерс. "Предстоящата операция на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) има за цел да неутрализира заплахата от страна на Хамас прецизно и интензивно", допълни Хагари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    44 15 Отговор
    Фашистите от Израел избиват цивилни

    Коментиран от #5, #62

  • 2 Реалист

    22 17 Отговор
    Руснаците вдигнаха на постоянно бойно дежурство Миг 31 зареден с Кинжали точно за да фасне говдарите в Средиземно море.

    Коментиран от #30, #31, #41

  • 3 Иисус

    39 12 Отговор
    Истински фашизоиди убиват деца и цивилни в Газа за да, се разширяват.

    Коментиран от #63

  • 4 Майна

    24 6 Отговор
    С какво правят САЩ- пълна подкрепа и както заяви Байдън, няма да се ,,бъракат,, в плана на операцията( клането)
    Та..САЩ разположиха два самолетоносача, над 15 бойни кораба, над 200 бойни самолета и 2000 душиот спец -,части..
    ,,САЩ разполагаха с над 30 000 войници в региона. Това включва 13 000 в Катар, 7 000 в Бахрейн, поне по 3 000 в Саудитска Арабия, Йордания и Кувейт, 2 500 в Ирак и 2 500 в Турция.

    Въздушната база I ncirlik в Турция също е дом на 50 американски ядрени бомби B61.

    Освен това, около 2000 американски морски пехотинци с 26-та морска експедиционна единица току-що бяха пристигнали в Кувейт за учение, когато се случи атаката на Хамас в Израел. ( Daily Mail , акцентът е добавен)

    Та ,за какво мислите е всичко това?

    Коментиран от #10, #55

  • 5 ха ха

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Не, просто са отворили машината за правене на мъченици. Всеки пожелал да стане такъв остава в северната част на Газа. Алла е добър - така казаха от Хамас.

    Коментиран от #40

  • 6 Тото

    36 7 Отговор
    Израел трябва да спре да избива цивилни и невинни граждани ,не е оправдано по никакъв начин за да хванат 5 терориста около тях да убиват 100 невинни!!!!! Типично краварски поведение ,скоро ще гризнат най големият рязан морков който са виждали!!!
  • 7 Сатана Z

    39 7 Отговор
    В момента върви кърваво етническо прочистване на ивицата Газа ,където евреите ще избият 2-3 милиона палестинци за кеф на останалите .

    Коментиран от #59

  • 8 Фридман

    38 9 Отговор
    Демократичния и цивилизован запад подържа ДЕТЕУБИЙЦИТЕ от ИЗРАЕЛ

    Коментиран от #61, #64

  • 9 А вЪксинираните ни бройлери

    9 4 Отговор
    Хвърлиха У Краинското байраче
    и след поредната бустерна
    и надянаха еврейски кипи
  • 10 Реалист

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Иранската армия знае къде са краварите и ще ги удари с ракети СКЪД П17, говдарите този път много ще страдат Руската армия е с Техеран също и Китай!
  • 11 КГБ

    14 19 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 10 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света

    Коментиран от #21, #56

  • 12 Майна

    19 5 Отговор
    Учудвате се защо ,,арабската лига,, все още не..действа..
    Защото това ще е Трета световна..
    ,,И така, коя страна ще започне Трета световна война, САЩ, които изпращат не един, а два самолетоносача, настръхнали от щурмови самолети и войници, в района на Израел или Иран, който в момента не изпраща нищо значимо в същия регион?

    Очевидно тревожната военна ескалация на САЩ има за цел да започне война, а не да я предотврати, а Оруелският език на статията в Daily Mail се вписва добре в стандартната техника на ЦРУ за обвиняване на враговете на Вашингтон за „това, което той сам иска да направи“.
  • 13 путлераста е пълзящо влечуго

    6 15 Отговор
    По теорията на путлераста. Украйнците сами си били докарали тая мъка. А тия не

    Коментиран от #15

  • 14 ха ха

    4 8 Отговор
    Абе, що украинската армия прави евакуация като наближи битка за населено място? У Ивицата Газа израелската армия я прави? Някой ще ми обясни ли?
  • 15 Украйна умре 🇺🇦

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "путлераста е пълзящо влечуго":

    Руснаците триумвират отново над фашизма!

    Коментиран от #65

  • 16 Бесен-_ Язовец

    20 6 Отговор
    Не е операция, а е геноцида на Израел в Газа. Руснаците провеждат СВО по денацификация на окраинските фашисти в Покрайнините и жертвите между цивилните са минимални.

    Коментиран от #20, #60

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Само да питам

    13 7 Отговор
    Операция по геноцид ли да разбираме убийството на 300 деца в болницата в Газа?

    Коментиран от #23

  • 20 Анонимен

    12 9 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен-_ Язовец":

    Това са глупости. Кой тръгна на 7 октомври пръв да напада другата страна? ХАМАС нали? Ся що ревете? Израел е в правото си да защити народа си.

    Коментиран от #29

  • 21 готин

    12 7 Отговор

    До коментар #11 от "КГБ":

    Виждаш това, което искаш да видиш. Защо трябва да има двойни стандарти - едни са човеци, а други са по-човеци. ... Прочее, световната преса медии отбелязват ФАКТА, че днес се извършва етническо прочистване на Газа! Световните медии отбелязват факта, че в Газа се извършва ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ! .... Да си припомниш в периода 1997 - 1999 г. в какво беше обвинен Милошевич, президента на Сърбия?! А така - обвинението беше в етническо прочистване на Косово. ЕНД?! Какво направи световната общност ООН - осъди Милошевич в Хага, така ли беше?! Не е хубаво разделението в стандартите към човеците на Планетата, и за едните винаги да има >антисемитизъм< , а за другите може и другояче, не е хубаво, човешко, да знаеш.

    Коментиран от #26

  • 22 Кошмар

    13 3 Отговор
    Ще става все по-зле, ужасът предстои.

    Коментиран от #34

  • 23 Анонимен

    11 9 Отговор

    До коментар #19 от "Само да питам":

    А убийството на 1400 мирни граждани отишле на концерт, това какво е? Я се скрий.
  • 24 съдия Дред

    4 6 Отговор
    четете: "Израел... в Украйна: еврейската държава може да се „премести“ на бреговете на Днепър!"

    "…Еврейската музика се чува навсякъде и навсякъде се чува иврит. Рекламните табели и обяви са на един и същи език. Кошер магазините канят клиенти. От време на време от тълпата излизат брадати хасиди в черни фракове. Къде в Израел се намира това място? .............. Всъщност съвсем не е Израел. Описаната картина е взета от ДРЕВНИЯ УКРАИНСКИ ГРАД УМАН, Черкаска област. ............. Евреите отдавна са избрали Уман, тук са древни светилища и гробът на цадика (в юдаизма това е благочестив и благочестив човек) Нахман, основателят на хасидизма. Сега в тези места се е излял истински поток от пришълци. През септември в града се проведоха масови тържества за Нова година според еврейския календар - Рош Хашана. Повече от 33 хиляди хасидски поклонници от Израел, САЩ и Европа пристигнаха в Уман – град с население от 80 хиляди души!! .... и още ...
  • 25 Тинкофф

    11 5 Отговор
    Палестинската общественост в момента разпространява видеоклип на еврейски деца, затворени в клетки за животни. И това също е абсолютно пресметнат ход, предназначен да предизвика атака на напълно неконтролируема ярост. Тези сили, които стоят зад Хамас, искат максимално ниво на взаимна жестокост. Те умишлено подтикват Израел да извърши "килимни" бомбардировки над Газа. След това да мобилизира стотици милиони мюсюлмани по света. Стратегията за „изхвърлянето на Израел в морето“ не е изчезнала от 1949 г. Промениха се само тактиките. Следвоенен Израел, създаден от оцелели от Холокоста, беше готов за тотална война, води тотална война и я спечели през 1973 г. Войната "Йом Кипур" беше спечелена от децата на първото поколение заселници, които превзеха Палестина със сила и я обявиха за своя. Но след 2023 г. не е останало нищо от този бивш "твърдоглав" Израел. Днес той слаб и разглезен, защото в него са се заселили стотици хиляди страхливци, които не искат и няма да се бият. Радикалният ислям търпеливо чакаше Израел да се превърне в близкоизточна версия на някаква безлична Холандия, за да атакува. Според тази логика, в Близкия изток ще бъде възможно в близко бъдеще да се нанесе историческо поражение на целия Западен свят, който със сигурност ще мине на страната на Израел. Но нито Западът, нито Израел са готови за война на пълно унищожение. Но врагът им е вече . . .готов !

    Коментиран от #50

  • 26 КГБ

    8 8 Отговор

    До коментар #21 от "готин":

    Кой нападна пръв и отвлече 224 мирни граждани?
  • 27 Насъф Шукри

    6 8 Отговор
    Браво на Израел така се прави, Куче и Ром само със тояга се възпитават
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Реалист

    6 7 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимен":

    Окупирани палестински земи не са чужда държава палестинците са си били във вкъщи!
  • 30 Израел

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    След Палестина идва ред ма москва

    Коментиран от #32

  • 31 Южният Патладжан

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Вдигнаха на майкатиумрялатадъртапут..ка
  • 32 Русия

    6 8 Отговор

    До коментар #30 от "Израел":

    Само дето Русия не е Палестина и евреите този път ше го си го получиат окончателно!
  • 33 КГБ

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен-_ Язовец":

    Кой започна пръв войната? Що мълчиш....а?

    Коментиран от #35

  • 34 Анонимен

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Кошмар":

    Така е, след като ХАМАСките терористи на 7 октомври нападнаха Израел и безмилостно избиха маса Народ.
  • 35 Професора

    10 7 Отговор

    До коментар #33 от "КГБ":

    Евреите я почнаха миналия век след като почнаха да окупират защо мълчиш за окупацията на Палестина?

    Коментиран от #36, #38, #44

  • 36 Знаещ

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Професора":

    Държавата Израел е създадена от СССР през 1948г., по указание на другаря Йосиф Висарионович Сталин. Дори Англия е била против , а САЩ си трайкали. През 1948 г, СССР в Обществото на Народите ,днес ООН пръв обявява държавата Израел за независима държава.

    Коментиран от #37, #39

  • 37 малиЙЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Знаещ":

    Как се извъртяха нещата ....а?
  • 38 Мдааа

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Професора":

    Другарю Професор, какво ще кажете по казаното от "Знаещия"? Нещо гледам мълчите, а уж сте учен човек...
  • 39 Хахаха хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "Знаещ":

    Сталин ги бил създал Израел обаче говедарите им подариха 90 атомни бомби хахаха соросн.ята сте много смешни!

    Коментиран от #43

  • 40 Киро КокорБойков

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    Ха ха!?!??? Наистина ли този кървав чувал на снимката ти е смешен???!??

    Коментиран от #54

  • 41 мхм

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    да му пожелаем успех. Ще му трябва.
  • 42 Возрожденец

    2 3 Отговор
    Не знам какво. На нас ни казаха да викаме за Хамас и ще ни правят в зелено.
  • 43 Генерал

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хахаха хахаха":

    Това са свободни съчинения. По това време течеше процеса на студената война и надпревара по въоръжаването и създаването на ядрени оръжия. После се създават блоковете НАТО и Варшавският договор. Ми чети историята бе човек, ограмоти се.
  • 44 мхм

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Професора":

    Кога е създадена държавата Палестина? 1988 година. Преди това е била географска област. Като Сибир. Можеш ли да ми изредиш 3-4 палестински царе от древността? Защото аз мога да ти кажа такива юдейски.

    Коментиран от #45, #46, #53

  • 45 Генерал

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "мхм":

    Няма такава държава. Това са измислици. Направи справка.

    Коментиран от #47

  • 46 Генерал

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "мхм":

    Апропо, палестинците са араби, нещо като нашите роми, като никоя арабска държава не ги иска и ги пъди. Виж ЕГИПЕТ, ТЯ НЕ ИСКА И НЕ ПУСКА ПАЛЕСТИНСКИТЕ АРАБИ НА ЕГИПЕТСКА ТЕРИТОРИЯ.

    Коментиран от #48

  • 47 интересното е

    1 5 Отговор

    До коментар #45 от "Генерал":

    че в Уикипедия пише "Палестина е обявена 1988 година от Ясер Арафат и ПРЕТЕНДИРА за територии на Израел." Кое сега е кокошката и кое е яйцето? Аз се обърках.

    Коментиран от #49

  • 48 Хммм

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Генерал":

    Причините са съвсем други, а не тези които споменаваш
  • 49 Генерал

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "интересното е":

    Той нека си претендира. И до тук! Такава държава няма. Не е прпизната и от ООН.
  • 50 Без име

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Тинкофф":

    Много са хитри в манипулациите си палестинците-снимки,ред сълзи,сополи,бременни...Много ми приличат на нашите мургавелки,същия манталитет!Те на това разчитат,да им съчувстват!

    Коментиран от #51

  • 51 Анонимен

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Без име":

    Така е. Като нашите роми, никоя арабска държава не ги иска.
  • 52 Антисемит

    6 2 Отговор
    Дано да иznykaт ционистките кучета. Толкова палестинци избиха, чиито единствен грях е, че живеят у дома си.
  • 53 Библия

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "мхм":

    Държавата Израел никога не имало дори в древноста.
  • 54 ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Киро КокорБойков":

    Не, гордост ме обладава за поредния мъченик на Хамас. Като се замисля и радост, че ми се е разминало. Щото и нашите комунета можеше да ни опекат в името на великата си кауза.
  • 55 Фалшива Майна

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    /Та ,за какво мислите е всичко това?/ По-интересно е,какво искаш да кажеш ти - Русия няма никаква вина че палестинците развявяха ликът на Путин,при ликуването на зверствата над безащитни хора.Сега всеки комуноид скърби за ислямските терористи,но нищо ново за българските русофили.Взривихте най-голямата Българска църква заради Русия,сега ревете за Гръцката такава.

    Коментиран от #58

  • 56 копи пейст

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "КГБ":

    "......Нeмcкaтa икoнoмикa бивa рaзбитa и oпуcтoшeнa oт бaнкeри…, дo приcтигaнeтo нa Хитлeр. Cлeд кaтo бивa избрaн, Хитлeр oткaзвa дa игрae пo cвиркaтa нa Рoкфeлeр/Рoтшилд и eднo oт първитe нeщa, кoитo прaви e дa oпрaви кoрумпирaнaтa, бaзирaнa нa дългoвe финaнcoвa cиcтeмa. Тoвa cтaнaлo, чрeз eмитирaнe нa coбcтвeни пaри. Нoвитe пaри нe били oбeзпeчeни cъc злaтo или другa чуждa вaлутa, тъй кaтo вcичкo тoвa билo в ръцeтe нa cвeтoвнитe бaнкeри, a били oбeзпeчeни c трудa нa caмитe нeмци. Прaвитeлcтвoтo плaщaлo нa рaбoтницитe cъc ceртификaти, a c тях рaбoтницитe плaщaли зa другитe cтoки и уcлуги, кaтo пo тoзи нaчин ce cъздaвaли и дoпълнитeлни рaбoтни мecтa. В oтгoвoр нa нoвaтa бaнкoвa cиcтeмa нa Гeрмaния, eврeйcкoтo cвeтoвнo гocпoдcтвo oбявявa вoйнa нa Гeрмaния чрeз бoйкoт нa гeрмaнcки cтoки. Зa двe гoдини бeзрaбoтицaтa в Гeрмaния изчeзвa, a зa пeт гoдини oт нaй-бeднaтa cтрaнa, Гeрмaния cтaвa нaй-бoгaтa cтрaнa в Eврoпa..."
  • 57 ТИЯ(.........)мъченици С ЧЕХЛИ ОТ ФИГ.1☝

    0 0 Отговор
    УТРЕ НА ФИГ.2 ще са салто мортале😑
  • 58 Грух

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Фалшива Майна":

    Човече, защо говориш така.. Явно много жлъч и злоба си насъбрал в живота.. И си го изкарваш на Русия и русофилите.. Отпусни се.. Пийни една водичка.. И давай пак, щом те разпуска - лоооша Русия, лллоши русофили, лоооша Русия, лоооши русофили.. Сееега дълбоко вдииишваме.. Издииишваме.. Ръцете горе.. Лоша Русия.. Дай сега следващото ниво... Лоши извънземни.. Добри рептилоиди... Лоши извънземни... Дииишаме... Стига за днес, може да не издишаш. Хайде, утре продължаваме. С... Планината е плоска, защото Земята е куха..
  • 59 😂🤣😁🤭

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Нямам нищо против да бъдат избите 2-3 милиона палестински терористи
  • 60 Аз ъм си спокоен

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен-_ Язовец":

    Не е СВО, а геноцида на Русия в Украйна. Израелците провеждат операция по денацификация на палестинските фашисти (Хамас) в Газа и жертвите между цивилните са минимални.
  • 61 Истинския Фридман

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фридман":

    ДЕТЕУБИЙЦИТЕ са в Русия и Иран!
  • 62 георги стоянов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Фашистите от Хамас (и русия) избиват цивилни
  • 63 🇮🇱🇪🇺🇱🇷🇧🇬

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иисус":

    Иисус е ЕВРЕИН !!!
  • 64 Истинския Фридман

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фридман":

    Недемократичният и нецивилизован изток поддържа ДЕТЕУБИЙЦИТЕ от ХАМАС
  • 65 Русия умре 🇷🇺

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Украйна умре 🇺🇦":

    Украинците триумвират над руския фашизъм!
  • 66 🇮🇱🇪🇺🇱🇷🇧🇬🇺🇦

    1 0 Отговор
    Израел прави това което трябва - помага на света да се защити и отърве от ислямофашистката чума и сатанизъм!
  • 67 🇮🇱🇪🇺🇱🇷🇧🇬🇺🇦

    1 0 Отговор
    Натанияху прави това което трябва - защитава света от ислямофашистките терористи които от 1 400 години извършват геноцид срещу човечеството!
  • 68 Време е

    1 0 Отговор
    Байдън да пуска атома в Москва и веднага след това в Техеран! Само така може да се оправи скапания човешки свят!
  • 69 Българин

    1 0 Отговор
    Това че руснаците и палестинците са терористи си го знаехме отдавна!
  • 70 Българолюб

    1 0 Отговор
    Воят на палестинските терористи е музика за ушите ми
  • 71 Копейкин

    1 0 Отговор
    Хамас е терористична организация ислямисти подкрепяни от руските агресори и китайските капиталисти !!!
  • 72 Антифашист

    2 1 Отговор
    Подкрепящите фашизма на Хамас също са фашисти!
  • 73 Реалист

    1 1 Отговор
    Това е краят на Хамас, след него и Иран!