Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 20:01 2 053 37

Израел: Вече и убежищата в Газа не са безопасно място

  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • саудитска арабия-
  • война-
  • хамас

Районът на град Газа се превърна в арена на бойни действия, обяви Израел

Израел: Вече и убежищата в Газа не са безопасно място - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелската армия предупреди днес, че вече смята град Газа и околния регион за бойно поле и нареди на жителите да „напуснат незабавно“ и да се насочат на юг, предаде Франс прес, съобщи БТА.

"Районът на град Газа се превърна в арена на бойни действия. Укритията и целият регион не са безопасни", пише в листовки, които израелската армия твърди, че е пуснала на палестинската територия. „Трябва да тръгнете незабавно към районите на юг от Уади Газа“, реката, която пресича територията от изток на запад, се казва още в листовките, посочва АФП.

Министерството на външните работи на Саудитска Арабия публикува изявление, в което осъжда всички сухопътни операции на израелските сили, които могат да застрашат живота на палестинските граждани, предаде Ройтерс.

"Кралството осъжда и заклеймява сухопътните операции, провеждани от израелската армия в ивицата Газа, и предупреждава за опасността от продължаване на извършването на тези груби и неоправдани нарушения на международното право срещу нашия братски палестински народ", се казва в изявлението.

По-рано днес израелските военни съобщиха, че през нощта са навлезли в северната част на ивицата Газа и са разширили военните си операции на нейна територия, тъй като засилват нападението си срещу палестинската групировка "Хамас", отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    17 9 Отговор
    Направо в Египет или в морето да ходят. Там е безопасно.
  • 2 След Костинброд 2 и България не е

    6 5 Отговор
    безопасно място. Това установи и небезизвестната Николета Л.
    Две хакнати или изхакани машини-мадуровки сключиха граждански и църковен брак с близката до бг футбола светска хищница Николета Л, съобщи регионалното издание "Костинбродски хрущялки".
    Церемонията се състоя с подкрепата на кумове от ДАНС и сватовници от средите на бивши журналисти, занимаващи се с политика.
    Малко след церемонията обаче Николета установила, че се е излъгала в очакванията си за младоженците. Тя ги мислела за банкомати, а те се оказали съвсем други машини.
    Когато утихнал Менделсоновият марш, Николета решила да консумира брака си и с ужас установила, че машините, с които току-що сключила брак, вместо да пускат пари, бълват някакви бюлетини с оди за Костинброд и елегии за двойното дъно на баничарките.
    "Ей сега ще направя адски скандал! - рекла Николета Л.

    Коментиран от #6

  • 3 Крайно време е

    16 9 Отговор
    плъховете да изпълзят от тунелите и да бъдат унищожени.
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор
    Стита Войни насилия смърт
  • 5 Майна

    21 12 Отговор
    И в АлДжазир нямат информация, от сателит казват , че ГАЗА се вижда като голямо огнено кълбо и ..кратери...
    След като ООН вчера взе решение( с огромно мнозинство) за спиране натова изтребление, ционистите показват пълно незачитане на ЧОВЕШКИТЕ споразумения...
    Е, някой неразбрал...?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Русофил

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Споко бе. Всички са тунелите невредими.

    Коментиран от #17

  • 9 Сталин

    8 10 Отговор
    Мохамед Бин Салам,да не говори глупости,а направо да въвежда петролни ембарго за тези ционистки кучета и техните западни мародери
  • 10 Без име

    14 9 Отговор
    Войната е ужасно нещо,,но откакто свят светува,единственият начин да се защитиш,когато те нападнат е да отвърнеш!Подкрепа за Израел!
  • 11 🇧🇬🇮🇱🇺🇸

    9 9 Отговор
    Израел ще намери последния джихадист и накрсй света ✌🏻

    Коментиран от #36

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 КГБ

    12 12 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 10 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света

    Коментиран от #18, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Незабавно

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Незабавно да им пуснат газ , както правеше Башар Асад.
  • 18 Русофил

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "КГБ":

    Точно обратното трябва да направят. Евреите са малко и си съхраняват хората.
    Не са като руснаците да заливат врага със собствените трупове. Титална блокада
    и нон стоп удари от въздуха. След 6 месеца Хамас ще са бръмнали.
  • 19 Израел извършват геноцид !!!!

    10 4 Отговор
    Свидетели сме хора на повторение на
    ГЕНОЦИДЪТ В РУАНДА с над 1 000 000 жертви
    При геноцидът в Руанда, за период от 100 дни, са избити над 937 000 души......свидетели сме и на повторение на Геноцидът в Дарфур който е едно от най-тежките престъпления, извършени срещу човечеството през 21 век, принуждавайки приблизително една трета от населението на територията да напусне домовете си и да живее в бежански лагери. Повече от 100 000 души са загинали в Дарфур от началото на конфликта. Повече от 1,8 милиона са напуснали домовете си, за да избягат. 200 хиляди от тях избягаха в съседен Чад. ........Свидетели сме точно на това : Израелски геноцид и терор и ООН го обяви в резолюция.
  • 20 Израел извършват геноцид !!!!

    12 5 Отговор
    И това трябва да се повтаря и повтаря. Изтриване на Палестина.......
    Това, което се случва в Палестина, вече не може да бъде описано като геноцид или дори етническо прочистване. Това е отвъд масовото изтребление – то е пълно изтриване. 
  • 21 Израел извършват геноцид !!!!

    10 4 Отговор
    Нищо не остана от Газа хорааа... Утре шефът на агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA), Филип Лазарини, официално ще го обяви..... Израел извършиха престъплението на века
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мдаа

    12 4 Отговор
    Ердоган днес каза на евреите че ще дойде ден пак турците ще ги спасят както османската империя ги е спасила от запада цели 600 години,султана ги е спасил от изтребление но ето как се отплащат

    Коментиран от #25, #30

  • 24 КГБ

    9 5 Отговор
    Израел са нацисти и терористи. Затова ги пратихме евреите на времето в Биробиджан. Четете история бре.
  • 25 Ердоган

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Мдаа":

    Нарита и изгони цялото израелско посолство още преди три-четири дена. Натовари ги на самолета и аре..... И ние трябва същото да направим.

    Коментиран от #26

  • 26 Анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ердоган":

    Остави тези глупости, ами Реджеб Ердоган да вземе да прати чартъри и всички палестински араби да прибере в Турция. Европа как прибра няколко милиона мигранти от Близкият Изток...а? Барабар със спящите ислямски клетки! Стига приказки, а покажете дела.
  • 27 Израелците

    10 5 Отговор
    Следващите 50 години поне, не вярвам от Израел да излязат повече и света спокойно да си обикалят... Въобще не ми се вярва да ви кажа. Сами ще се самоизолира от страх и параноя. Дали още, сметка за това си дават нямам представа, но навсякъде по света мисля че няма в сигурност да се чувстват. Кой обикалял, обикалял. Няма вече Европа, няма Дубай и ОАЕ, няма България и Гърция.....така мисля

    Коментиран от #32

  • 28 Ъхъъъъъ

    9 2 Отговор
    нареди на жителите да „напуснат незабавно“........... И къде да отидат ? И кои са тези жители ? Те ги избиха.

    Коментиран от #31

  • 29 Има няма 8-9 милиона израелци

    9 5 Отговор
    Направиха на луд света. Много вредни се оказаха верно. ООН пише ли пише резолюции и на тези нацисти всич не им пука.
  • 30 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мдаа":

    Остави какво казал на евреите, стига глупости, ами Реджеб Ердоган да вземе да прати чартъри и всички палестински араби да прибере в Турция. Европа как прибра няколко милиона мигранти от Близкият Изток...а? Барабар със спящите ислямски клетки! Стига приказки, а покажете дела. Обаче не ги искате нали? Гнусите се от палестинците. Само Лозунги.

    Коментиран от #33

  • 31 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ъхъъъъъ":

    В Египет, да отидат бе, че е най близко. Мигрантите от Близкият Изток как дойдоха в Европа....а?
  • 32 Израилтянин

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Израелците":

    В Дубай и ОАЕ може би НЕ. Но в Европа, България която ни спаси на времето и Гърция ДА. Не пиши глупости.
  • 33 Мдаа

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    А защо да ги прибере те там са в собствената си земя и само смъртта може да ги раздели оттам,ти кво искаш палестинците да бягат и евреите да анексират земята им
  • 34 Дааа

    6 4 Отговор
    Евреите са почнали да бягат от Израел в Европа и Америка,казвали че вече не са в сирност нито на юг нито на север ракетите на Хамас ги достига навсякъде паниката в Израел е голяма и народа почва да се събужда и пита Нетаняху за кво беше тази касапница
  • 35 Дааа

    6 3 Отговор
    При посещението на Нетаняху в една военна база един войник му викна ,заради теб умряха моите приятели ти си виновен за случващото се,друг военен пробутваше тоя дето вика да млъкне
  • 36 Шъ ми намери

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬🇮🇱🇺🇸":

    ДедовиятЪ.....твойто НасрЪел
  • 37 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 1 Отговор
    Нацисти!