Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 12:09 2 591 16

Кризисно заседание за тероризма във Великобритания

  • кризисно-
  • заседание-
  • великобритания-
  • тероризъм-
  • хамас-
  • израел-
  • война-
  • конфликт-
  • антисемитизъм-
  • ислямофобия

Случаите на антисемитизъм и ислямофобия в Обединеното кралство зачестиха

Кризисно заседание за тероризма във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Британското правителство ще проведе спешно заседание на Комитета за декомунизация за реагиране при кризи днес, за да обсъди опасността за страната от конфликт между Израел и радикалното палестинско движение Хамас, цитирана от БТА.

Случаите на антисемитизъм и ислямофобия в Обединеното кралство зачестиха след нахлуването на бойците на "Хамас" в Израел на 7 октомври - изненадващо смъртоносно нападение, последвано от непрестанни израелски атаки в ивицата Газа. Мащабни пропалестински демонстрации бяха проведени в Лондон и останалите големи британски градове, а групи от еврейската общност организираха бдения за заложниците, взети от ислямистката групировка, контролираща Газа.

Британското контраразузнаване МИ5 понастоящем оценява заплахата от тероризъм за страната като "реална", което означава, че нападение е вероятно, посочва Ройтерс, като уточнява, че по-високите степени са две - "сериозна", тоест, нападение е много вероятно, и "критична" - нападение е много вероятно в близко бъдеще.

"Трябва да се уверим, че британската система за сигурност е устойчива на заплахата от тероризъм, както винаги е правило правителството", заяви за радио "Таймс" държавният министър на висшето образование Робърт Халфън, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драги ми англичани

    22 5 Отговор
    който се ветрове,жъни бури.

    Коментиран от #3, #5, #11

  • 2 Асан Василев

    5 1 Отговор
    България е в криЗАААА...
  • 3 Езиковед

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "драги ми англичани":

    Правилно се изписва ингилизи
  • 4 Решението

    17 0 Отговор
    на повечето сегашни световни проблеми е едно - всеки да си знае държавата и който е в чужбина да се върне от където е дошъл. Това може да стане доброволно или насила от засегнатите от емиграцията държави, най-вече тия от ЕС. Не може социален закон написан за германци да облагодетелства афганистанци, сомалийци и други пришълци-готованковци.

    Коментиран от #9

  • 5 А бре

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "драги ми англичани":

    Не драги ми пишещ не ти ли минава през главата,че ти също сееш бури!Внимавай да не пожънеш по вече от бури!
  • 6 Наблюдател

    14 11 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 7 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Наблюдател

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Решението":

    Правилно! Чартърни полети и обратно там откъдето са дошли. В противен случай на Урсула и комисарите от ЕС, ще се наложи да изучат арабският език и се запознаят със Законите на Шерията.

    Коментиран от #10

  • 10 Това го пиша от 2015г.

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 анализатор

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "драги ми англичани":

    В Англия, Франция е голям сбиротак от различни индивиди, така че няма управия !
  • 12 Наблюдател

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Това го пиша от 2015г.":

    Ако Урсула и комисарите от ЕС държат един ден внуците им да нахлуят шалвари и сложат бурки на главите си, нека продължат да нехаят, Лошото е, че на европейците ще им се наложи също да изучат Корана и нахлуят шалвариге. Това е реалността, Другото е оправдания и приказки.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Продължение":

    Така трябва.

    Коментиран от #15

  • 15 Благодаря за

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    оценката. . Бях го написал 2015г. по повод поканата от Меркел донякъде на майтап използвайки думите "окончателно решение" измислени не от мен. В друг пост някой беше писал, че е много скъпо моето предложение, един куршум струвал $1. Ето какво му отговорих: Прекалено хуманно е с куршума. Да си отиде там откъдето е дошъл, да огладнее, да няма пиячка и наркотици, бардаци с бели жени, социални лелки да го настаняват в жилище, кредитни карти с редовно постъпващи средства, социални кухни, безплатно медицинско обслужване... Да се научи да работи защото иначе глад и мизерия, а ако не иска - да мре.

    Коментиран от #16

  • 16 Наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Благодаря за":

    Съгласен. Това е напълно хуманно решение. Комисарите от ЕС е време да се събудят и видят обективно надвисналата над Европа ислямска опасност. Стотиците ислямски клетки притихнали сега, не се знае, кога могат да бъдат активирани. Не ми се мисли до какво ще доведе това.
Новини по държави: