Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 04:16 973 4

"Лекари без граници": Ранените в Газа са над 20 000, обсадата и бомбите на Израел ограничават грижите за тях

  • газа-
  • палестинци-
  • ранени-
  • израел-
  • хамас-
  • здравеопазване

Аржентина осъди вчерашната израелска атака срещу гъсто населен бежански лагер в анклава

"Лекари без граници": Ранените в Газа са над 20 000, обсадата и бомбите на Израел ограничават грижите за тях - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Над 20 000 ранени остават в Газа, с ограничен достъп до здравни грижи поради обсадата и постоянните бомбардировки" от страна на израелската армия"

Това съобщиха от организацията "Лекари без граници в съобщение за медиите, цитирани от БТА.

Всичките 22-ма чуждестранни служители на организацията са успели да напуснат Газа през граничния пункт "Рафах".

"На желаещите да напуснат Газа трябва да бъде позволено да го направят без по-нататъшно забавяне и без да се засяга правото им да се върнат в Газа на по-късна дата", заявиха от "Лекари без граници" и призоваха за "незабавно прекратяване на огъня".

76 ранени палестинци и 335 чужденци и граждани с двойно гражданство са успели да напуснат Газа вчера по време на първата операция по евакуация от началото на войната между Израел и "Хамас" на 7 октомври.

В същото време Аржентина осъди израелската атака срещу гъсто населен бежански лагер в ивицата Газа, извършена вчера. В тази страна живее най-голямата еврейска общност в Латинска Америка.

"Нищо не може да оправдае нарушаването на международното хуманитарно право", заявиха от МВнР на Аржентина и също така призоваха за освобождаване на заложниците, взети от палестинската групировка "Хамас".

Припомняме, че ден по-рано Боливия скъса дипломатическите си отношения с Израел заради атаките му срещу ивицата Газа, а Колумбия и Чили отзоваха посланиците си в еврейската държава.

Най-малко 195 палестинци са били убити при израелските нападения срещу бежанския лагер "Джабалия" в Газа във вторник и вчера. Това каза пресслужбата на ръководеното от "Хамас" правителство.

Около 120 души все още са в неизвестност под развалините, а най-малко 777 души са ранени, се казва в изявлението.

Израел заяви, че е взел на прицел и е убил лидери на "Хамас" в лагера в отговор на нападението на групировката от 7 октомври, когато бяха убити над 1400 души и бяха взети над 200 души за заложници.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шабан

    8 2 Отговор
    Всичко това говори за едно нещо! Безсилието и тъпотата на безмерно алчните евреи и невъзможността им да намерят разумно решение на този конфликт и отчаянието до което са докарани палестинците в концлагерите. А в международно отношение виждаме безсилието на Запада да намира хуманни решения на наболелите световни проблеми и от друга страна тиранията и отчаянието до което са докарани голяма част от човечеството, под техен контрол! Нека да видим до къде ще стигне цифровата тирания.....
  • 4 ХАХАХА

    6 2 Отговор
    Ама тази спонсорирана от сорос организация сериозно ли дава тези данни ? Явно не се е запознала с изказването на деменцията ,че данните ,които е дала Палестина за ранените и убитите не е верен ! До обяд предполагам " лекарите без граница" ще се поправят!