Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Ноември, 2023 07:00 21 316 148

САЩ имат едно условие, за да продължат помощта към Украйна. Зеленски трудно ще го изпълни

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • джо байдън-
  • републиканци-
  • володомир зеленски-
  • владимир путин-
  • майк гарсия

Зеленски заяви, че войната ще приключи, когато на украинска територия няма повече руски войници

САЩ имат едно условие, за да продължат помощта към Украйна. Зеленски трудно ще го изпълни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Конгресменът-републиканец Майк Гарсия и колегите му изпратиха писмо до президента на САЩ Джо Байдън относно помощта за Украйна. Те призоваха допълнителното финансиране за Израел да бъде отделено от пакета средства за Киев. Те поставят и условия за по-нататъшна подкрепа на страната в борбата срещу руската агресия.

Според изявлението за конгресмените е ясно, че Израел и Украйна трябва да спечелят. Те обаче са загрижени, че американските данъкоплатци са „уморени от финансирането на безкрайната безизходица в Украйна без визия за победа“, което забавя „критично“ финансиране за най-големия съюзник на САЩ, Израел, предаде агенция УНИАН.

Още новини от Украйна

Според Гарсия трябва да бъдат изпълнени условия, преди да бъде изпратен „и един долар“ повече в Украйна. По-специално те искат Байдън и президентът Володимир Зеленски да предоставят на Конгреса на САЩ „фактическа стратегия за победа“, която включва ясна картина за това как Украйна ще спечели и колко време ще отнеме, за да реализира крайната цел.

Това обаче е почти невъзможно да се прогнозира. Володимир Зеленски заяви, че войната ще приключи, когато на украинска територия няма повече руски войници. Това означава и освобождаване на Крим. Настоящата украинска контраофанзива обаче показа, че на бойното поле нещата са изключително трудни и непредвидими, особено като бързина, защото руските войски се отбраняват добре.

Освен това републиканците призоваха за „приблизителна цена“ на предстоящата победа. Те отбелязват, че Байдън и шефът на Пентагона Лойд Остин трябва „ясно да информират“ американците за състоянието на войната в Украйна, особено за напредъка на Украйна, причините за „текущата безизходица“ и да предоставят актуална информация за контранастъплението.

Условието на републиканците е трудно за изпълнение и по друга причина. Военното командване на Украйна само взима решенията къде да атакува и съсредоточи атаките си срещу руските окупационни войски. Това означава, че Киев едва ли ще разкрие пред Вашингтон своите стратегически решения, защото винаги има и риск от изтичане на тази информация.

Друго условие е президентът и шефът на Пентагона да обяснят какво би се случило, ако американската помощ за Украйна спре и отговори ще се откажат ли страните от ЕС и НАТО от усилията си, както и дали Украйна ще може да оцелее и да победи без американската помощ. Конгресмените призоваха за обяснение дали целите в окупирания Крим са съгласувани между САЩ и Украйна и дали Съединените щати смятат желанието на Киев да върне полуострова за реалистично. Според конгресмените САЩ не трябва да забравят другите си стратегически съюзници в лицето на Израел и Тайван, както и собствените си въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1001

    328 36 Отговор
    Кой вярва, че Украйна може да спечели тази война?

    Коментиран от #27, #36, #100, #134

  • 2 няма да има голям сраел

    158 15 Отговор
    на черно море, даже и малкият е вече под въпрос
  • 3 Виж сега

    238 32 Отговор
    Украйна загуби.
  • 4 СТИГА БЕ

    230 14 Отговор
    САЩ печели милиарди от оръжията в Украйна...такова Елдорадо не е за изпускане....колкото е по дълга войната, толкова по добре за САЩ.

    Коментиран от #29, #120, #139, #140

  • 5 Зеленски е

    252 20 Отговор
    Употребен и изхвърлен-стара и позната западна схема....Язък че унищожава обикновенните хора ....

    Коментиран от #8

  • 6 НАТО си тества оръжията

    194 30 Отговор
    В Украйна, лее се руска кръв под ударите на натовско оръжие....а печалбите отиват на Запад
  • 7 Ники

    247 26 Отговор
    Лека-полека взеха да обръщат палачинката. Очаквам Украйна да бъде изоставена от САЩ , по подобие на Афганистан. Очаквам влошаване на отношенията САЩ-Украйна.

    Коментиран от #9, #46

  • 8 ЧЕ ЗА ПУТИН

    15 97 Отговор

    До коментар #5 от "Зеленски е":

    Не е ли същото
  • 9 ЗЛАТНА КОКОШКА

    90 10 Отговор

    До коментар #7 от "Ники":

    Не се изпуска....

    Коментиран от #26

  • 10 Джамбaза

    214 20 Отговор
    Така съм се смял, ама така съм се смял...
    "Военното командване на Украйна само взима решенията къде да атакува и съсредоточи атаките си"

    Коментиран от #18

  • 11 Мдаа

    155 21 Отговор
    Значи конгресмените искат да дадат помощ на евреите за да убиват жени и деца,абе вие ще си получите белята ама да видим от кои
  • 12 Сомалийския пират

    25 170 Отговор
    Пич няма да е трудно, всеки ден ВСУ напредва ,орките са на края на силите си,догодина по това време ще са в Крим, руснаците започнаха да се изтеглят от там.

    Коментиран от #86

  • 13 Геро

    130 13 Отговор
    МНОГО МАЛОУМНИ АМЕРИКАНЦИ
    МРАВКА ДА БИЕ СЛОН
  • 14 Бай Лисан

    145 11 Отговор
    Парадоксът на бай Лисан:
    Вариант 1 - ФАЩ помагат на Украйна, оръжието се оказва в Хамас, срещу Израел.
    Вариант 2 - ФАЩ помагат на Израел, там половината са руски евреи, всичките тайни моментално се предават в Русия, бонус кравичките са на нож с всички мюсюлмани (1.9 милиарда) и нефт йок.
    Ами сега, кого да подкрепи краварката в долния ляв ъгъл?
  • 15 Алфа херинга

    150 14 Отговор
    Украйна е приключила вече, въпрос на време е да бъде осъзнато от всички. САЩ превключиха на друг конфликт, където уж може и да спечелят. Цял свят осъжда това, което Израел правят ама реакция от т.н. демократични структури - ЕС, САЩ няма. Те даже подкрепят Израел. Нашите опуспуми също мълчат гузно.
  • 16 Аз съм от ссср

    137 13 Отговор
    Вие си правите сметки без кръчмар.Щом не сте говорили със Русия значи само си четете езиците,самозабравилата се империя САЩ скоро ще падне,така са падали всички империи.

    Коментиран от #19

  • 17 ВОЙНАТА В УКРАЙНА

    30 56 Отговор
    Ще продължи колкото каже САЩ.....другото е демагогия....

    Коментиран от #138

  • 18 Бай Лисан

    110 13 Отговор

    До коментар #10 от "Джамбaза":

    То пък едни атаки от украинците...
    Мъка, мъка....
    Напредват назаде..

    Коментиран от #20

  • 19 СТИГА БРЕ

    21 91 Отговор

    До коментар #16 от "Аз съм от ссср":

    То САЩ падат от 250 години, ама май СССР се сгромоляса....
  • 20 ЧЕ КОЙ ТОГАВА ТРЕПЕ

    18 64 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Лисан":

    Пулчищата путинови.....

    Коментиран от #31

  • 21 ВСУ ПРЕД ДОНЕЦК

    14 59 Отговор
    За кво спиране на войната ми говорят.....
  • 22 Путин днес е най голямотоЗло наПланетата

    23 113 Отговор
    Поддръжници на Републиканската партия в САЩ които са загрижени за американските данъкоплатци че са „уморени от финансирането на безкрайната безизходица в Украйна ,само Ако знаят какво им мисли и какви намерения и планове има Путин за Америка ако победи в Украйна, така бързо ще се събудят от сладкия си американски сън в който са изпаднали, че веднага ще започнат да подкрепят и да искат отпускането на още по големи помощи за Киев...!!!

    Коментиран от #25

  • 23 НАБЛЮДАТЕЛ

    98 11 Отговор
    Добре че са забранените субстанции, иначе зеления ще е в дълбока депресия като гледа как го пускат по пързалката. С такива приятели така става.
  • 24 Краварският балон се спука!

    93 10 Отговор
    Друга песен запяха, чак сега им загря реотана, че наливат пари в пясък!? И в Израел ще е същото, и там ще им светне червеното.

    Коментиран от #107

  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    66 8 Отговор

    До коментар #22 от "Путин днес е най голямотоЗло наПланетата":

    😀😀😀😀😀
    Добре е, че ти знаеш какво мисли Путин
    😀😀😀😀😀

    Коментиран от #65

  • 26 факуса

    44 4 Отговор

    До коментар #9 от "ЗЛАТНА КОКОШКА":

    ама от много експлоатация може да умре кокошката
  • 27 Петър

    105 14 Отговор

    До коментар #1 от "1001":

    В това, че Украйна може да спечели тази война, вярват само хора с психически проблеми и такива които нямат критично мислене.

    Коментиран от #30

  • 28 Има нещо

    85 7 Отговор
    доста "хитро" от страна на републиканците! Начи, тези условия, които поставят за предоставяне на "помощите", са практически неизпълними! Зеленикавия не "трудно", а изобщо не може да изпълни. което означава, че с тези условия американците, по-точно републиканците, практически отписват Украйна и съвсем скоро ще изпадне във фактически фалит ... А Европа не е в състояние да помага пълноценно, щото парите свършиха и сега се молят държавите членки на ЕС да увеличат вноските в общия бюджет... Действията на сащисаните са както обикновено - отиват някъде, разбъркват "шоколада", а когато нещата се запекат "айде чао, оправяйте се сами, ние бяхме до тук..."
  • 29 Пешо

    72 6 Отговор

    До коментар #4 от "СТИГА БЕ":

    Това щеше да е вярно ако Украйна си плащаше. За сега обаче парите са от американския данъкоплатец и едни малко на брой печелят бесни кинти, но другите започват да опъват шия. В Европа е същото, затова качват вноските на страните членки в ЕС.

    Коментиран от #40

  • 30 А пък ние вярвахме в

    10 51 Отговор

    До коментар #27 от "Петър":

    Киев за три дни.

    Коментиран от #38, #54

  • 31 факуса

    34 7 Отговор

    До коментар #20 от "ЧЕ КОЙ ТОГАВА ТРЕПЕ":

    ами никой,опитват се укрото ама само фира,чакаме натовския балон да се включи,за да се види кой кой е
  • 32 Гай Турий

    93 8 Отговор
    Най-голямото безумие на американците е, че са си повярвали, че на тях Господ е поверил адвокатската и военна грижа за целия свят и именно те трябва да управляват проблемите по тая грижа. Че са събития на другия край на света, че хората изобщо не ги искат да ги видят там, поради безобразното им вмешателство като външни субекти, това за тях е без значение. Ама кой ви е канил да ходите и се разпореждате, какъв въздух да дишат в Източна Европа, от хилядолетия исконно български и руски земи?! Каква работа имат тия негодници тук?! Защо се месят в проблемите между араби и израелци, изкуствени юдеи???! Китай, Русия и БРИКС изобщо ще им покажат червения картон, да си обират крушите и се занимават с тяхната си Мексиканска граница и масовото джендърство в Сан Франциско.
  • 33 Урюрвкос

    17 44 Отговор
    Украйна може да оцелее и да победи без американската помощ ако използва ядрено оръжие. На мюнхенската среща по безопастност 19 фев 2022 Зеленски каза че ако не му помогнат да си възстанови суверенитета над Крим то той ще вкара Украйна в клуба на ядрените държави. Технологии има и от 2008г. този въпрос е актуален. След това изказване Путин мисли 3 дена и нападна на 24фев 2022 като първо завзе Чернобил и Запорожската атомна централа. Зеленски извива ръцете на Щатите защото ако спре помоща той ще направи така че нито на вас нито на Путин сиреч пустиня.
  • 34 СТРАТЕГ

    65 8 Отговор
    САЩ загубиха и тази война.

    Коментиран от #42

  • 35 ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН СЪМ !

    66 7 Отговор
    Спукана ми е работата , ако Краварите ме изоставят ...... !!!!!!! Къде ще бягам сега ???? Никои не ме иска .......а тук ще ме линчуват ката колегата МАСОЛИНИ !!!!!!! Дрогата която ми дава Хънтър е виновна !!!!!!

    Коментиран от #114

  • 36 Оги

    64 5 Отговор

    До коментар #1 от "1001":

    И да не вярваш, като натовец си задължен да вярваш. И да даряваш заплати, както казва Кирчо.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Петър

    67 5 Отговор

    До коментар #30 от "А пък ние вярвахме в":

    Киев можеше и може да бъде превзет за три дни, но с цената на много цививилни жертви, а да не забравяме, че в Киев живеят около
    1 000 000 руснаци.

    Коментиран от #48

  • 39 фен

    78 5 Отговор
    Тагарев казва, че вярва в успеха на Украйна. Ама аз не вярвам, че вярва. Просто така са му казали да казва от ПосолствоТО...

    Коментиран от #51

  • 40 НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО НА ТОЯ СВЯТ

    7 24 Отговор

    До коментар #29 от "Пешо":

    Мантрата от соца отдавна е умряла.....като самия соц
  • 41 САМО САЩ МОГАТ ДА СПРАТ

    29 5 Отговор
    Войната в Украйна.....ама златното Елдорадо не е за изпускане....
  • 42 БАШ СТРАТЕГ

    6 22 Отговор

    До коментар #34 от "СТРАТЕГ":

    Както загубиха и СТУДЕНАТА ли ?????
  • 43 ХАХАХА

    46 3 Отговор
    "Срещу руската агресия " ? "Човеколюбивата "война на юдея срещу палестинците няма проблеми да се финансира ,каква агресия? ,те са толкова хуманни ! Малиий какви мерзавци!
  • 44 САЩ КОМАНДВАТ ПАРАДА

    10 30 Отговор
    В Украйна. Ще продължат войната колкото си искат и не виждам кой ша ги спре

    Коментиран от #79

  • 45 нннн

    48 4 Отговор
    Тия какво питат? Бай Дън ясно каза: До последния украинец. Като свършат украинците, ще свърши и войната.
  • 46 Оптимист

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ники":

    Аз пък очаквам шестица от тотото.
  • 47 Механик

    53 4 Отговор
    " „уморени от финансирането на безкрайната безизходица в Украйна без визия за победа“
    Ша са спукам от смях.
    Ти махни, ами и продължава : "Настоящата украинска контраофанзива обаче показа, че на бойното поле нещата са изключително трудни и непредвидими.."
    Казано с две думи "Украйна бе използвана като ...... и бе захвърлена"
  • 48 аааа

    5 26 Отговор

    До коментар #38 от "Петър":

    Колко много? До момента в тази война жертвите от двете страни, плюс цивилните са над два милиона. Краят и изобщо не се вижда и тепърва ще става още по-кръвопролитна. Вероятно ще надминат десет милиона.
  • 49 Накрая Зеленски ще е виновен

    54 5 Отговор
    След като загубят вочйната и съсипаха Украйна, НАТЮ ще каже, Зелен ние ти дадохме пари и оръжия а ти се провали. Тогава натовските инструктори ще избягат(позорно но сигурно) както в Афганистан. И сега(но не се пише) много украинци търсят защита от Русия и се предават
  • 50 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    37 5 Отговор
    Май на Зеленков ще му секнат парите,
    ще му остане само дрогата... и едно сапунисано въже...
  • 51 Молодец, так держать!

    3 15 Отговор

    До коментар #39 от "фен":

    Точно както съм го написала.
    посоль РФ
  • 52 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 3 Отговор
    🤔🤔🤔🤔🤔
    ЕС произвежда до 500 000 артилерийски снаряда
    годишно.

    Украйна изстрелва по 600 000 на месеця
    🤔🤔🤔🤔🤔
  • 53 "Контранаступа" не върви, идва Калния

    34 6 Отговор
    сезон и до там!! Авдеевка е в Клещи и въпрос на време е Котела да се затвори!!Републиканците в Едната Камара, на Конгреса не са на мнение да се отпускат повече пари на Украйна!! Ще поживееме и ще видиме!!

    Коментиран от #57

  • 54 КовидманЯк

    21 4 Отговор

    До коментар #30 от "А пък ние вярвахме в":

    Соросоидни опорки.😂
  • 55 Абе...

    34 5 Отговор
    ...с две думи Путин пердаши наркоманът яко и безплатната дрога свърши! Няма вече и био маса за тестване на новите оръжия.
  • 56 данукоплатец

    34 2 Отговор
    А какво общо има САЩ с Украйна, че ги финансира така мощно??

    Коментиран от #60, #63

  • 57 ВСУ ПРЕД ДОНЕЦК.....от Контрата

    5 14 Отговор

    До коментар #53 от ""Контранаступа" не върви, идва Калния":

    То пък СВО то много върви...изпадна в конструктивен запек.....
  • 58 факт

    38 5 Отговор
    Посмях се малко на твърдението, че Украйна сама си решавала къде да атакува. Всъщност в Украйна е пълно с американски генерали, които провеждат военната стратегия. Всички видяхме как ги вадиха от подземията на Азовстал. Кой би повярвал, че САЩ ще дават милиарди за тази война и ще оставят залюханите укри да си вземат решенията сами?

    Коментиран от #64

  • 59 Глей сига

    31 5 Отговор
    АМИ ВРЕМЕ Е УКРАИНЦИТЕ ДА ПРОЧЕТАТ ТОВА

    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ САЩ ПРЕДАВА СЪЮЗНИЦИТЕ СИ

    Коментиран от #61

  • 60 ЩАТСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ

    7 11 Отговор

    До коментар #56 от "данукоплатец":

    САЩ печелят милиарди.....кой изпуска такава златна кокошка....

    Коментиран от #69

  • 61 И КАК ГИ ПРЕДАВА

    5 19 Отговор

    До коментар #59 от "Глей сига":

    Че нещо не се разбра....като вкарва в Украйна оръжия и трепе пълчищата путинови ли????
  • 62 Хаха

    28 2 Отговор
    Споко, Тагарев ще иде и сам ще победи Русия. Само с думи и вирната брадичка
  • 63 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 5 Отговор

    До коментар #56 от "данукоплатец":

    САЩ не, но фамилия БайПън и МОНсанто да собственици на половин US. райна ❗
    А jaнките се интересуват от всички съседи на Русия, като вратички към Голямата бензиностанция с ракети ❗

    Коментиран от #80

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Путин днес е най голямотоЗло наПланетата

    8 24 Отговор

    До коментар #25 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не аз , А Путин каза какво мисли за бъдещето на САЩ : - "Времето на силата и световната хегемония на САЩ приключи и Светът повече няма да се съобразява с могъществото на САЩ и установения сега световен ред, основаващ се на американското господство на стабилност, демокрация и глобализация и глобалната търговия с долари ще приключи , а ще има нов многополюсен световен ред" - на световен хаос, безредици и регионални войни за надмощие ....!!!

    Коментиран от #76

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ивелин Михайлов

    19 6 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, сащ вече се чудят как да спрат белото на зеления наркоман 😆😅🤣😂😁

    Коментиран от #70

  • 68 Забелязах!

    16 1 Отговор
    Ха-ха-ха! Това е обикновен, политически театър за масите от хора извън кухнята ... Украйна ще получи абсолютно всичко което иска... Никой в тази война не разкрива плановете си на всеослушание, а даже точно обратното. Трябва да си много зле с логиката и дедукцията за да си помислиш, това в публикацията е реалната истина...
  • 69 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 12 Отговор

    До коментар #60 от "ЩАТСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ":

    С(р)АЩ не печели засега нищо❗ Никой не им плаща за унищоженото и изгубено в US.райна оръжие и боеприпаси❗С(р)АЩ искат да стъпят на руската граница, искат да изтощят руската икономика и ВПК ❗
    Справка - САЩ не спечелиха от евтиния петрол в заверата със СА , събориха СССР и печалбите дойдоха после ❗

    Коментиран от #72, #78

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Стоян Манев

    34 11 Отговор
    Тези безумци ще съсипят света! За всеки нормален човек е ясно, че Украйна не може да спечели срещу Русия. Много американски военни и общественици го казаха отдавна. И не съм фен на Русия, нито пък на Путин, нито на Украйна, нито на Зеленски, нито на САЩ, Байдън, Тръмп и т.н. Фен съм на Бийтълс, Ролинг Стоунс и пр. Старая се да съм обективен.
    Ей, много прости и много лоши хора има по тоя свят!
  • 72 Да бе

    5 11 Отговор

    До коментар #69 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ти май се радваш на скъпия петрол ? Няма да те обиждам ,сам си избери как да се наречеш .

    Коментиран от #81

  • 73 Шерлок Холмс

    10 32 Отговор
    За всеки човек с достатъчно мозък в главата си е ясно,че Украйна ще прогони агресора Русия от цялата си територия. Неизбежно е...

    Коментиран от #109

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    30 8 Отговор

    До коментар #65 от "Путин днес е най голямотоЗло наПланетата":

    Тук няма нито дума за това какво мисли ЗА държавата САЩ❗
    Тук ясно изразява, че Светът вече не приема САЩ в ролята на Световен хегемон, полицай и крадец❗
    Светът вече не е съгласен с американската ПСЕВДОдемокрация и с американската фалшива валута без покритие ❗
  • 77 наблюдател

    32 2 Отговор
    "войната ще приключи, когато на украинска територия няма повече руски войници"
    Ами това е елементарно. Просто трябва да се предефинира украинската територия
  • 78 ВЕРВАМ ТИ....

    3 6 Отговор

    До коментар #69 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Че САЩ не печели......

    Коментиран от #85

  • 79 Мдаа

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "САЩ КОМАНДВАТ ПАРАДА":

    Ще ги спре не някой друг, а данъкоплатеца...

    Коментиран от #82

  • 80 ЩО ЛИ ПУТИН

    5 9 Отговор

    До коментар #63 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не е " собственик " на Украйна....

    Коментиран от #91

  • 81 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор

    До коментар #72 от "Да бе":

    Не бе , ти явно пак имаш нужда от разяснение ❗
    При 140$ и при 70$ за барел у нас бензинът все бе 2.50 лв за литър ❗
    А с примера показвам, че САЩ умишлено срината петрола не за да спечелят от това, а с цел техните загуби да са по-малки от загубите на СССР ! Което и стана ❗
  • 82 КОЛКОТО ДАНЪКОПЛАТЕЦА

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Мдаа":

    Спря и Путин.....
  • 83 Добър ден!

    10 27 Отговор
    Четете "Изкуството на войната" - от Сун Дзъ, русофили! Тогава ще ви стане ясно защо политиците говорят едно, а всъщност става друго... Украйна ще получи всичко необходимо за да постигне целта си.

    Коментиран от #90, #95, #97

  • 84 САЩ НЯМАТ УСЛОВИЯ

    17 2 Отговор
    Към Зеленски....Важно е войната да върви и печалбите да растат.....другото е демагогия....
  • 85 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 5 Отговор

    До коментар #78 от "ВЕРВАМ ТИ....":

    Аз не ти казвам в какво да вярваш,
    а какво се случва ❗
    Ти вярвай и в Дядо Коледа щом искаш, той скоро ще дойде 😉
  • 86 Пешо

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сомалийския пират":

    Я си отивай в сомалия и се скрий някъде
  • 87 чисто

    22 3 Отговор
    бизнес, каквото всъщност е отношението на САЩ към Украйна.
    В момента, тези въпроси напомнят повече на изискване за представяне на бизнес план, който да позволи на конгреса да реши дали си заслужава да се разхищават средства за защита на извършените вече американски инвестиции.
    Украйна няма да е първата територия, в която американците инвестират, после разбитат, че това е бездънна яма и бягат.
    Наблюдаваме първите стъпки на отказ на САЩ да защитава "демократичните ценности", защото този наратив е знамето за всяка американска намеса по света, нищо че след това бизнес интереса лъсва и не остават заблудени относно истинските намерения на американците.
    Общо взето, лакеят в Киев ще плати цената, че изпрати украинците да умират за американските интереси.

    Коментиран от #96, #126

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Някой си

    11 16 Отговор
    Американците си играят театъра и ще дават все повече долари и оръжие на Украйна. Да му мисли оня дребния във фризера!

    Коментиран от #92

  • 90 Джо Дайбън

    14 4 Отговор

    До коментар #83 от "Добър ден!":

    Ще,ще,ще,ще.В английския се казва,бъдеще пожелателно ,неосъществимо.
  • 91 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 4 Отговор

    До коментар #80 от "ЩО ЛИ ПУТИН":

    А ти що не четеш история ❗❓

    Коментиран от #110

  • 92 А бре

    5 4 Отговор

    До коментар #89 от "Някой си":

    Гладна кокошка просо сънува.
  • 93 Шеф Ангелов

    17 10 Отговор
    Айде козяшкия тролляк-жълтопаветници на закуска да се подсилите,че тежък ден ви чака.Укрите ги бахмутят яко при Авдеевка и вие трябва да компенсирате на информационния фронт.Изнасям кофите,гассссс!
  • 94 Реалист

    13 15 Отговор
    Какво мечтаете и сънувате русофили е нещо коренно различно от това което ще се случи. Театърът в конгреса на САЩ е едно, а това какво става всъщност е съвсем друго. Украйна нали нямаше ракети ATACMS, а в Бердянск изгоряха сумати хеликоптери...

    Коментиран от #98, #103

  • 95 нещо си се объркал

    24 10 Отговор

    До коментар #83 от "Добър ден!":

    Добро да бъде американофилче,

    Вероятно, Украйна ще получи нещо, може би дори много, но бъркаш, ако мислиш, че то ще бъде насочено, за да може тя да постигне целите си. Украйна няма цели - от две години, тази държава продължава да съществува, за да служи и изпълнява целите на САЩ. Ако още не си го разбрал, то има много да учиш.
    Украйна вече никога няма да бъде независима и суверенна държава. Имаха шанс след 1992 и го пропиляха. Кръста на Украйна беше сложен с идването на Порошенко. Сега се решава, чий протекторат ще остане - американски или руски.
    Аз залагам на руски - просто бог високо, САЩ далече, а руската безопасност и интерес на границата. Е, Русия едва ли ще остави въпросите на националната си сигурност на съдбата (както между впрочем, и САЩ не биха оставили).
    Резултата е ясен, остава да видим колко време ще отнеме и кой, каква цена ще плати докато се случи неизбежносто.
    Айде, лек ти ден!
  • 96 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 6 Отговор

    До коментар #87 от "чисто":

    ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА❗
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Онзи

    6 6 Отговор

    До коментар #94 от "Реалист":

    Май ми ьвучиш познато?Не беше ли любопитния който киризеше отвън през ключалката?
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Гертруд

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "1001":

    Един скандинавски дух от български произход с изцъклен поглед вярва и в Задгробния живот....
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Някой

    17 1 Отговор
    И защо да е ясно, че Израел и Украйна трябвало да спечелят? Може би трябва да стане обратно?
    Или да разбирам, че САЩ поддържат тероризма? Е, въпросът ми е реторичен.
  • 103 мечтател

    21 10 Отговор

    До коментар #94 от "Реалист":

    проява на особена наивност е да се смята, че САЩ и НАТО ще застрашат собственото си съществуване, предоставяйки въоръжение на Украйна, което може да се възприеме като преминаване на червена линия за руснаците. Късмета на САЩ и НАТО е, че руснаците са като повечето славяни - търпят много и могат да понесат доста страдание преди да изригнат истински.
    Въпреки тази особеност на руския характер, както се вижда САЩ и НАТО доста колебливо предприемат своите ходове по вдигане на мизата. Затова, преди да предоставят каквото и да е, твоите кумири проучват потенциала на руската реакция. Бъди убеден, Украйна няма да получи и "едно пени", ако това е равносилно на размяна на ядрени удари.
    Само наивниците си мислят, че Русия е слабия в тая ситуация.
  • 104 Същият

    10 16 Отговор
    С писане на глупости и лъжи по форумите и социалните мрежи Украйна не може да бъде победена русофили. Стягайте багажа и се записвайте в ордите на дребния от фризера. От дивана няма как да сломите украинците.

    Коментиран от #106

  • 105 Смях !

    15 10 Отговор
    Кога някой победи атомна сила,да дойдат да ми се обадят 😂

    Коментиран от #108

  • 106 не е нужно

    14 10 Отговор

    До коментар #104 от "Същият":

    украинците сами бягат или се предават.
    По-скоро ти стягай багаже, че нещо не останаха мъже в Украйна
  • 107 не е вярно

    12 9 Отговор

    До коментар #24 от "Краварският балон се спука!":

    те много донре знаят каде отиват парите им !!! тива че ги дават за “войната в окрайна” е параван за източването на правителствени пари за чисто ционистки цели прикрити под някакво “благородно” дело да спасят нещо си някой си и най-вече личните сметки на хънтър издънчов
  • 108 ПОБЕДИХА СССР

    4 11 Отговор

    До коментар #105 от "Смях !":

    Без много запада да се напиня.....

    Коментиран от #111

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 УСЛОВИЕТО Е

    3 4 Отговор

    До коментар #91 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Войната да продължи по дълго.....и запада да става по богат......
  • 111 джендърите се напсхте вече

    9 3 Отговор

    До коментар #108 от "ПОБЕДИХА СССР":

    наближи ли 10ч и започвате да си изливате бълвочите тук подготвени ви предварително от правителствените агенти на пропагандата …

    Коментиран от #125

  • 112 Иван

    5 2 Отговор
    Кой първи ще представи фактическа стратегия- Джо Байден или Еленски?
  • 113 Като се

    14 1 Отговор
    Отворят три фронта, Китай-Тайван, Израел- Палестина и Украйна - Русия, Байдън ще престане да дава първо на Украйна. Защото колкото и да пуска принтера ще го закъса яко. А в другите войни се очаква да се включат и Хизбулла и Персите иракчани. И става страшничко. Арабите са много нахъсани. Турците също не се знае какво ще направят и Байдън ще се прецака защото изпразни наличностите
    Щом взема патрони от Израелските складове за Украйна и после ги върна. Не случайно Зеленски се насочва към юга, но там го отсвириха.да се моли Байдън да останат само два фронта, на толкова ще се справи.

    Коментиран от #135

  • 114 Така де

    6 12 Отговор

    До коментар #35 от "ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН СЪМ !":

    Ти, русоробе, и без дрога си замаян! Тъй ли не ви дадоха някоя друга опорка.
  • 115 ИНЖ

    7 17 Отговор
    Не е добре и ние европейците, и американците, да се стискаме за някой лев повече. Украйна воюва за оцеляването си като държава и народ. Заслужават си десетократно подкрепата.

    Коментиран от #117

  • 116 стоян георгиев

    2 6 Отговор
    От както дойде тръмп в републиканската партия сащ изпадат постоянно в политически провали в чужбина.сега пак играят някакъв евтин цирк .
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Клъц

    12 3 Отговор
    С голямата ножица. Зелето да развява бели гащи
  • 120 Човек с очи

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "СТИГА БЕ":

    Не САЩ печели, а "правилните" хора в САЩ печелят. Останалите граждани на САЩ са също толкова прецакани, колкото и всички други пешки на "правилните" по света.

    Коментиран от #124

  • 121 Бахахахаха

    8 3 Отговор
    По-добре да питат Минчо Празников за прогноза,кога,как,по кое време ще спечелят.
  • 122 Анджело

    9 2 Отговор
    Ас като спецялис работил на високо ниво виждам едно. Онкраина е бизнес план на определени Еврейски среди в САЩ очакващи определени парични потоцис определена доходност. Разширяването на самото НАТО е също в същината си бизнес проект. Основните стоки са оръжие и икономическо влияние винаги продължаващо в политическо
  • 123 америка няма бъдеще

    11 6 Отговор
    америка не е нито панацея за световните проблеми, нито световен полицай. Да не се вживяват много в ролята на светата инквизиция, да не стане така да се обърне палачинката…
  • 124 Я ПЪ ТИ

    1 7 Отговор

    До коментар #120 от "Човек с очи":

    Кои са тия правилни хора, които печелят, чене се разбра....
  • 125 ТВА Е ИСТИНА

    1 4 Отговор

    До коментар #111 от "джендърите се напсхте вече":

    Не е пропаганда......
  • 126 СТИГА БЕ

    6 15 Отговор

    До коментар #87 от "чисто":

    Русия нападна Украйна....нема да цепат басма на агресора я....
  • 127 Перо

    10 2 Отговор
    Зеленски каза плащането да не спира, а на конгресмените да се обяснява “Имал дал”! При ционистките режими и мафията няма такъв филм за едностранно излизане от играта!
  • 128 Ивелин Михайлов

    2 2 Отговор

    До коментар #70 от "Че от кога Опозицията е.."САЩ", бе":

    Явно си албански реотан 😏
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 мдам

    8 2 Отговор
    утече у канала Украйната
  • 134 Чезаре Гадолини

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "1001":

    Ас вервам!
  • 135 Елисавета

    11 1 Отговор

    До коментар #113 от "Като се":

    Турците може да решат да си вземат Кърджали и Разград като анклав. Но добрата новина е че война няма да има. Няма кой да воюва с турците.

    Коментиран от #145

  • 136 пенко

    8 2 Отговор
    ЗАТЪНАЛАТА В ДЪЛГОВЕ САЩ - ОЩЕ ЦИОНИСТКИ СЕ ПУПИ КЪМ СВЕТА !?!?!?!?!?
  • 137 СТИГА БЕ

    3 1 Отговор
    Просто центърът на тежеста се измести из друга точка и няма толкова реурси за Окраина
  • 138 Нееееер

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "ВОЙНАТА В УКРАЙНА":

    Колкото каже Русия,Путин не бърза .Е,стига да не е умрял де ,вече го погребахте няколко пъти.Няма по- умен политик от него ,колкото и да не ви харесва. Иде зима и тя ще е люта.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Уса

    2 1 Отговор
    Нокой в сащ не вярва,че Украйна,нато и сащ могат заедно да победят Русия,какво остава за Украйна сама да победи без помоща на сащ това е абсурдно.С помощ Украйна може само да стигне по-бързо до последния украинец и да приключи на фронтовата линия.После Русия ще реши,какви условия да поставя на запада и ще я има ли Украйна като независима буферна държава
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Да свири на пиано

    2 0 Отговор
    Пак без ръце сигурно искат.
  • 144 Вова

    2 0 Отговор
    Коя беше Украйна?
  • 145 Дунде, къде живееш,

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Елисавета":

    тези градове отдавна са анклави на Турция. Ще стане кофти, ако и София стане такъв, натам отиват нещата, ДПС и там вече си вее байрака.
  • 146 Симо

    0 0 Отговор
    Хората искат бизнес план! Гледат на убийствата като на бизнес. Изживяват се като инвеститори на които трябва да се обещае печалба. Да, бизнес спекулантите това и правят. Обещават имагинерна печалба. А после какво ще стане, само времето ще покаже.
  • 147 Мдааа даааа

    1 0 Отговор
    Амчи то в 0крайна няма руски войски... нооо има укри на новата руска земя добита с всенароден референдум и за да има мир укрите трябва да я напуснат!!!
  • 148 А можеше всичко да е минало

    4 0 Отговор
    Ами представяте ли си АКО в специалната операция вместо руснаци бяха американци, (а руснаците имат средства, но не искат) тогава Окрайна щеше за три дни да е лунен пейзаж както до сега тея миротворци нашите нови братя янки, употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!