Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 04:14 4 020 1

Бурята "Киърън" не подмина и Италия, жертвите в Тоскана са най-малко три

  • була-
  • киърън-
  • жертви-
  • тоскана

Очаква се силният вятър да поеме към южните части на страната

Бурята „Киърън“, която вчера вилня в няколко страни от Западна Европа, пося смърт и в Италия. Стихията отне живота на поне трима души в централната област Тоскана, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА и БТА.

Двама души са загинали в община Монтемурло, на около 25 километра северозападно от Флоренция, където е преляла река. Трети човек загина в Розиняно на тосканското крайбрежие, заявиха местните власти, подчертавайки, че такова количество дъжд за толкова кратък период е нещо невиждано в региона.

От националната служба за гражданска защита очакват посоката на силните ветровете и дъждът да поеме към южните части на страната.

В североизточната част на страната е в сила червен код – най-високото ниво на предупреждение в, докато в останалата част от Апенините са в сила по-ниски нива – жълт и оранжев код, включително в цяла Тоскана.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тино

    0 4 Отговор
    Бурята трябваше да мине от там когато цизията Марта Вачкова и харпуна Владо Петенев се лендзиха от там това лято.
Новини по държави: