Last news in Fakti

2 Декември, 2013 12:26 781 0

Атентат с камион-бомба уби 4-ма в Афганистан

  • афганистан-
  • атентат-
  • загинали

Най-малко 17 други са ранени при нападението

Атентат с камион-бомба уби 4-ма в Афганистан - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Най-малко четирима афганистански полицаи бяха убити, когато атентатор-самоубиец се вряза с камион пълен с експлозиви в полицейска база, твърдят служители, цитирани от Би Би Си.

Инцидентът е станал в провинция Вардак, югозападно от столицата Кабул.

Още седемнадесет души са били ранени, някои от които са откарани в болница в критично състояние.

Инцидентът е станал когато поклонници се събрали в джамията на полицейската база за сутрешна молитва.

Отговорността за нападението веднага е била поета от талибаните.

Кореспондентът на Би Би Си в Кабул Джафар Хаанд обясни, че квартал Наркх, където е извършена атаката, е една от най-несигурните зони на Вардак.

Много от селските райони в областта са под контрола на талибаните, но бунтовниците от Хизб-е-Ислами също са активни там.

Членове на афганистанските сили за сигурност често са набелязвани като мишени от екстремистите.Те ще поемат все повече отговорности относно сигурността в страната, тъй като НАТО и американските войски се готвят да се изтегли от Афганистан до края на 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: