Last news in Fakti

7 Май, 2024 11:47 4 056 6

Белгия с мощна финансова инжекция в областта на военното производство

  • белгия-
  • финанси-
  • военна промишленост

Отпуска 1,8 милиарда евро на индустрията

Белгия с мощна финансова инжекция в областта на военното производство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Белгия е отпуснала 1,8 млрд. EUR за стимулиране на своята военна промишленост и научните изследвания във военните технологии, каза министърът на отбраната на страната Людивин Дедондер, говорейки на форума за военна индустрия ЕС-Украйна.

„Белгия за първи път отдели бюджет от 1,8 млрд. EUR за стимулиране на изследванията и производството в сектора на отбраната и сигурността. Целта е този сектор да увеличи научните изследвания, компетентността на персонала и да рестартира индустриалното производство“, каза тя.

Дедондер подчерта, че многобройните инвестиции в отбранителния сектор и разработването на нови военни технологии „не само ще повишат отбранителните способности на Белгия и ЕС“, но също така ще създадат нови работни места и ще стимулират белгийската икономика.

Тя призова за максимално ускоряване на въвеждането на нови технологии в разработването на нови видове оръжия, за да „осигури сигурността на Европа“, като наблегна на използването на някои белгийски системи по време на бойни операции в Украйна, по-специално подводни дронове.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    13 17 Отговор
    Браво на белгийците. Само ударно военно производство ще спаси Европа от рускии мир с крепостни

    Коментиран от #4

  • 2 Още новини от Украйна

    10 2 Отговор
    Извършен е опит за убийство на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Турският вестник Yeni Şafak пише, че сред кралската гвардия има много загинали. Самият принц е жив
    Интересно,Кой ли стои зад покушението?
  • 3 Еркюл Поаро

    7 5 Отговор
    После да няма:
    "Ти ли ме удари или сам паднах?"
    Директно си признават вина за Черноморския флот...
  • 4 пешо

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Къде е ПП и Киро и асен и брат им нннн на всичките да ...
    защо те инвестират в собствентата си индустрия , а ние купуваме консерви от САЩ?
  • 5 Бате Иво

    1 0 Отговор
    Абе знаем ги белгийците що за войници са
    То и според немците Белгия е доста по малка от Сталинград
    Има няма една две пресечки
    Ама както казваше баба ми ей че се изтепаю за паре
  • 6 иво

    2 0 Отговор
    Във ВСВ когато първите Немски дивизии пресичат Белгийската граница и влизат в града е било следобед и никой не им обърнал внимание ? ----- Мислели ,че се снима филм на другият ден към обяд официално било съобщено ,че Германските войски са намират в Белгия ( не казвали ,че са окупирали или освободили защото няма от кого а само ,че са влезели се намират ). Значи същите тези ще произвеждат супер оръжие и ще воюват . ?