Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 12:55 1 768 10

Нов инцидент! Минск обвини Варшава: Нарушавате въздушното ни пространство

  • беларус-
  • полша-
  • александър лукашенко-
  • граница

Беларус поиска задълбочено разследване и приемане на ефективни мерки за премахване на подобни случаи в бъдеще, а също така посочи принципната недопустимост на небрежното отношение към полетите в граничната зона

Нов инцидент! Минск обвини Варшава: Нарушавате въздушното ни пространство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шарже д'аферът на Полша Мартин Войчеховски беше извикан на 3 ноември в беларуското външно министерство, където му беше протестиран във връзка с нарушаването на полската държавна граница на Беларус. Това съобщи беларуското външно министерство.

"Днес в Министерството на външните работи беше извикан шарже д'аферът на Република Полша Мартин Войчеховски, срещу който беше подаден остър протест във връзка с поредното нарушение на държавната граница на Република Беларус на 2 ноември 2023 г. със самолет от Република Полша", се казва в прессъобщението.

Минск поиска задълбочено разследване на този инцидент и приемане на ефективни мерки за премахване на подобни случаи в бъдеще, а също така посочи принципната недопустимост на небрежното отношение към полетите в граничната зона.

Полски лек изтребител е нарушил границата на Беларус на 2 ноември. Това написа началникът на отдела за международно военно сътрудничество Валерий Ревенко в социалната медия X, известна преди като Twitter.

Ревенко обясни, че самолетът "неколкократно е пресичал" границата, докато е патрулирал "на дълбочина до 200 метра", добавяйки, че "от началото на септември Полша е извършила пет подобни инцидента, които могат да бъдат характеризирани като рецидив".

В същото време полското министерство на националната отбрана отрече тези твърдения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    8 11 Отговор
    И какво ще им направите 😂

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Палякините с Остра Петиция

    8 3 Отговор
    против усраинското Шлюхъи......Вземат Им Хлябът
  • 3 ТрампЛин

    6 14 Отговор
    На всички е ясно в какво психическо здраве е Лукашенко. Да се вярва на такива твърдения е лудост! Аз не мога да повярвам, че поляците ще вдигнат такава удобна топка и Лукашенко няма да я забие?!?
  • 4 Израел

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Ще хвърлят камъни и копия . Друго немогат
  • 5 Неграмотен

    7 1 Отговор
    където му беше протестиран във връзка с нарушаването на полската държавна граница - това и гугъл не може да го разбере
  • 6 Наскопосници

    12 0 Отговор
    “ полската държавна граница на Беларус”? Гугъл превода е фанрастичен! Откога Беларус полска държавна граница?
  • 7 Пъотър трътръ

    3 0 Отговор
    Пуцай куме
  • 8 Жужйе

    1 0 Отговор
    Картофелфюрера не усеща как му лапва глъъта.И не се усеща,че след главата ще трябва да глътне и топките.Важното е,че затапи Мъск и неговият Старлинк.И всичкото това с един рутер вързан за един стар Веф.Ахаххахах
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: