Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 14:33 1 266 32

Париж: Прекалено много цивилни загиват при ударите в ивицата Газа

  • катрин колона-
  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • палестина

Училищата, болниците, хуманитарните работници и журналистите трябва да бъдат защитени, призова френската министърка

Париж: Прекалено много цивилни загиват при ударите в ивицата Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Прекалено много цивилни загиват при ударите в ивицата Газа, заяви днес в катарската столица Доха френската външна министърка Катрин Колона, цитирана от Ройтерс, пише БТА.

Колона каза това на съвместна пресконференция с катарския външен министър Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, който е и премиер на Катар.

Училищата, болниците, хуманитарните работници и журналистите трябва да бъдат защитени, призова френската министърка.

На 7 октомври бойци на палестинското ислямистко движение "Хамас" извършиха безпрецедентна атака срещу Израел - атака, която доведе до ответна реакция на еврейската държава, изразяваща се в предприемането на военни действия срещу "Хамас" в ивицата Газа.

Израел твърди, че "Хамас" използва палестинските цивилни в Газа като живи щитове.

Колона отбеляза, че на международната конференция по хуманитарните въпроси, на която Франция ще е домакин на 9 ноември, ще бъдат обсъдени въпросите за спазването на международното право и за покриването на основните нужди на цивилните в Газа, като например необходимостта от достъп до здравна грижа, вода, електроенергия, гориво и храна.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    18 1 Отговор
    да де така е ,ама ви франсетата си мълчите нали? или като булонка само прилайвате тихичко не смеете да се скарате на краварите и израелците ха ха ха треперите от страх нали? великата френска армия, е потъналата в страх

    Коментиран от #17

  • 2 да де

    14 2 Отговор
    Не че нещо, ама ей тъй на око колко горе, долу трябва да загиват та франсето да е доволно?
  • 3 Тото

    17 3 Отговор
    Че те вече загинаха хиляди ,сега ли разбраха във Париж че загиват невинни жени и деца!!!!!! Лицемери от най висок клас!!!!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    7 15 Отговор
    Не трябва ли от Хамас да осигурят нужните за живот на палестнинците услуги ,храни и лекарства. В Хамас почти всяко палестинско семейство има участник. Нали Хамас са вождовете на палестинците? Защо Израел , светът трябва да издържа палестинците, а те да си дават доходите за тероризъм. Това е масовата картина. Истински мирните палестинци са малцинство. Видяхме мнозинството как ликуваше за избитите израелски цивилни. А сега рИват и искат помощи......

    Коментиран от #6, #9

  • 6 да де

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Хайде да се поограмотиш малко и да попрочетеш кой, кога и защо създаде Хамас и после да пишеш глупости.

    Коментиран от #10, #11, #21

  • 7 Да вкараме малко яснота

    5 10 Отговор
    Полеви командири, маскирани като ранени и превозвани в линейки са легитимна военна цел и не следва да разчитат на съжаление. Това не е практика на Хамас от последните дни, а е от последните години. Нормалните хора отдавна са напуснали града и са в южната зона.
  • 8 Е...

    6 6 Отговор
    Араби дал господ около 450 милиона са , няколко хиляди повече или по-малко...бълха ги ухапала

    Коментиран от #25

  • 9 друг

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Според лидерите на Хамас за цивилното население трябва да се грижи ООН. Задачата на Хамас е да паразитира върху това население.
  • 10 Ццц

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "да де":

    И кой го създаде....този който ти визиращ НЕ ГО СЪЗДАДЕ а само го ИЗПОЛЗВА....това са все пак различни неща ....така че наистина се ограмотявай
  • 11 друг

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "да де":

    Хамас е създадена през 1987 година като палестинско крило на египетските Мюсюлмански братя. Получават военно образование в руските военни училища. Неслучайнои командирите свободно говорят руски. Финансово Хамас се поддържа от Русия, Иран, Катар и Алжир.

    Коментиран от #24

  • 12 Кретени Атлантически

    8 1 Отговор
    Париж: Прекалено много цивилни загиват .....
    А колко са Прекалено малко ?....
  • 13 Нещо като съд в Хага няма ли

    6 0 Отговор
    Няма

    Коментиран от #20

  • 14 Майна

    2 1 Отговор
    ,,Докладът на КучиничThe Kucinich Report

    Subscribe
    Абонирай се
    Впиши сеSign in

    Споделено от Sayer Ji
    Следете тяхното четене в приложението
    Отворете приложението
    Математиката на убийствотоThe Math of Murder
    Покоряването и унищожаването на невинни цивилни, бомбардирани в прахта на „съпътстващи щети“, не подкрепя претенциите на Америка, Израел или Запада за високо морално положение и път към мир.The subjugation and annihilation of innocent civilians, bombed into the dust of "collateral damage," does not support America, Israel or the Wests claim for moral high ground and a path to peace.

    ДЕНИС КУЧИНИЧDENNIS KUCINICH
    2.11.2023 Г.2.11.2023 Г.
    224224
    104104

    Ранени палестинци пристигат в болница ал-Шифа след израелски въздушни удари срещу град Газа, централната ивица Газа, понеделник, 16 октомври 2023 г. (AP Photo/Abed Khaled)Wounded Palestinians arrive to al-Shifa hospital, following Israeli airstrikes on Gaza City, central Gaza Strip, Monday, Oct. 16, 2023. (AP Photo/Abed Khaled)
    Във вторник, 31 октомври 2023 г., правителството на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху бомбардира палестински бежански лагер със 100 000 жители, създавайки адска картина от жертви, 50 загинали, 150 ранени, със срутени сгради в периферията на огромен бомбен кратер. Заявеното публично намерение беше да се убие един командир на Хамас.On Tuesday, October 31, 2023, the government of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu bombed a Palestinian refugee c

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Майна

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Дал съм ви път за информация
  • 16 Ааа...

    2 0 Отговор
    У Люлин праиме бомби от сичко!
  • 17 Мхм

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Ти кажи къде са аятоласите не смеят да гъкнат а ми хисбула
  • 18 Цивилните

    2 2 Отговор
    жертви тежат на съвестта на хамас. О, забравих, хамас нямат съвест, следователно са невинни.
  • 19 Имаш ли

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    представ, какво се намира около командир на хамас? Ако нямаш, опитай се да разбереш и тогава пиши.
  • 20 Има,

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Нещо като съд в Хага няма ли":

    за путелр и хания.
  • 21 Ти се

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "да де":

    ограмоти или твоят идол сталин се е грижел за гермацирте в Берлин? Как мислиш, руснаците дали са причинявали цивилни жертви
  • 22 1234456

    4 0 Отговор
    Страхотно заглавие на статията.

    Ако загиналите бяха много няма проблеми
    но сега вече били ПРЕКАЛЕНО МНОГО...
  • 23 Хммм

    4 0 Отговор
    Ето го резултата от мигрантските, ислямски вълни придошли и акостирали в САЩ, Англия и държавите от ЕС. Хващайте и изучавайте Корана. Мюсюлмизирането на свободният свят е факт. Купувайте чалми, фереджета, бурки, шалвари, и прочие. аксесоари. Ще ви дотрябват. Урсула да започне да изучава Исляма Това е.
  • 24 да де

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "друг":

    Единствено вярното в коментара ти е годината на създаване на Хамас явно четеш само едни източници които не казват цялата истина.

    Коментиран от #27

  • 25 ракетата на главния бензинаджия

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е...":

    Така е, само дето един ционистки режим се е разбързал да стане това, което сам Господ е рекъл в Светото писание..
    Езекиил 7:
    2 А ти, сине човешки, слушай, Така казва Господ Иеова към Израилевата земя: Край! краят дойде На четирите краища на страната.
    3 Сега е дошъл краят върху тебе; Защото ще изпратя гнева Си върху тебе, Ще те съдя според постъпките ти, И ще възвърна върху тебе всичките ти мерзости.
    4 Окото ми не ще те пощади, Нито ще ти покажа милост; Но ще възвърна върху тебе постъпките ти, И въздаянията ти за твоите мерзости ще бъдат всред тебе; И ще познаете, че Аз съм Господ.
  • 26 Прекалено

    1 0 Отговор
    много,а колко е приемливо да бъдат,1400 ,колкото в Израел може би,или 7-те милиона убити цивилни германци по време на втората световна война,убити от победителите над нацизма на които сега се възхищаваме!Защо тогава те на спряха на границите на Германия,а унищожиха кафявата чума до край но и покрай нея толкова невинни цивилни.И сега е така.
  • 27 друг

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "да де":

    Можеш да го прочетеш дори в руската Википедия. Още не са се сетили да ъпдейтнат информацията съобразно новите руски геополитически мераци.

    Коментиран от #29

  • 28 въпрос

    7 1 Отговор
    Няма ли кой да обясни на френските лицемери, че приемлив брой цивилни жертви НЯМА. Особено когато половината от избитите цивилна са ДЕЦА. Колко са убитите деца в Израел и колко в Газа? Защо Израел бомбардира болници и бежански лагери? Защо Израел ползва фосфорни бомби? Защо Израел провежда геноцид над жителите на Газа от няколко десетилетия, а лицемерният Запад изобщо не забелязва това? Също както не забелязваше геноцида, който Украйна провеждаше над етническите руснаци в Донецк и Луганск. Как едните жертви се виждат и оплакват, а за другите Запада е със широко затворени очи и не просто не вижда и мълчи, а активно подпомога агресора с пари и оръжие. Хънтингтън беше предсказал падението на Западната цивилизация и сега тя рухва пред очите ни.
  • 29 да де

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "друг":

    Намери и прочети какво е казал Ицках Рабин за Хамас тогава може и да ти светне лампата.

    Коментиран от #31

  • 30 цивилен сиханин

    0 1 Отговор
    няма!всичкото е легитимна цел!
  • 31 Казуар

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "да де":

    Каквото и да е казал Рабин, Хамас са се обърнали на 180 градуса. А малко преди да бъдат нападнати еврейските кибуци, Хамас са подписали споразумение 100 хиляди палестинци от Газа да работят в Израел.
  • 32 Дядя

    1 0 Отговор
    Какво според ООН е "прекалено много цивилни умират"? Един, трима, пет? До 4000 може, 4001 вече е прекалено?