Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 14:42 1 700 21

До 48 часа израелските сили ще влязат в град Газа?

  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • хизбула

Снощи северните части на Газа са била обект на най-масирания ракетен обстрел от началото на войната, която Израел обяви на Хамас в отговор на бруталните терористични атаки срещу страната

До 48 часа израелските сили ще влязат в град Газа? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел обяви, че ивицата Газа е разделена на две части. Очаква се съвсем скоро израелските сили да навлязат в централния град в анклава. По данни на БиБиСи там няма интернет и мобилно покритие.

Израелските сили са разделили ивицата Газа на две части. Вече има "северна Газа и южна Газа", заяви говорителят на израелските отбранителни сили Даниел Хагари. Очаква се скоро Израелските сили за отбрана да влязат в централния град на анклава.

Масиран обстрел над Газа

Град Газа е напълно обкръжен, каза още той. Очаква се израелските сили да навлязат в града в следващите 48 часа. Според Хагари цивилните граждани все още могат да се евакуират на юг. Но той подчертава: "Това е еднопосочен коридор."

По информация на БиБиСи снощи северните части на Газа са била обект на най-масирания ракетен обстрел от началото на войната, която Израел обяви на Хамас в отговор на бруталните терористични атаки срещу страната.

Израел съобщи, че само в последното денонощие военновъздушните му сили са атакували 450 цели на територията на анклава. Те включват тунели, военни съоръжения и площадки за изстрелване на противотанкови ракети на Хамас, обявена за терористична организация от ЕС, САЩ и Израел. Според източници на британската обществена медия интернетът и мобилното покритие в Газа също са прекъснати.

Йордания доставя помощ с парашути

Според здравните власти в Газа, които са контролирани от Хамас, броят на убитите палестинци в анклава е нараснал до 9770 души. Тези данни не могат да бъдат потвърдени от независими източници, уточнява АРД.

Междувременно стана ясно, че самолет от кралските военновъздушни сили на Йордания е успял да достави с парашути лекарства в Газа. "Нашият безстрашен персонал от военновъздушните сили в полунощ хвърли от въздуха спешна медицинска помощ за йорданската полева болница в Газа. Наш дълг е да помогнем на нашите братя и сестри, ранени във войната срещу Газа", написа Абдула II в социалната мрежа X. Израел съобщи, че доставянето на помощта е било координирано между Тел Авив и Аман.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еей човек не може спокойно

    6 9 Отговор
    Спокойно да си направи и войната и клането.. все българин ще се намеши и ще пристига... в усрайна президентът ли не беше радев ли кой ли не.. в изсрайнел Денков още къде къде още има войни пращаме българина и КРАЙ ВСИЧКО СВЪРШВА ДОРИ ЧЪК НОРИС ИЗБЯГАЛ ОТ БЪЛГАРИНА

    Коментиран от #2, #20

  • 2 Там където

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Еей човек не може спокойно":

    Има война има и българин "цитат на Александър македонската наденица" 😂
  • 3 Гледал филми бат рамбо

    4 1 Отговор
    Айде да влизат че се не трае вече
    И пуканките ми намалха и бирата
  • 4 Цепят

    8 2 Отговор
    шушоните на терористите

    Коментиран от #5

  • 5 И на сестра ти

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Цепят":

    Машоните цепят и то пак терористите
  • 6 Сатана Z

    4 2 Отговор
    Мисирките са готови да броят труповете на цивилните палестинци.Нали,Анатолий?
  • 7 до 48 влязат и до

    4 3 Отговор
    49 излязат . Турция се обяви за прекратяването на избиването на палестинци . Денко Подкрепя Израел и Войната .

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Да така е затова слушай

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "до 48 влязат и до":

    НАТАНЯХУ НАСА НАТА НАСА НАТАА - НАСА НАТА НАСА НАТАНЯХУЙЙЙЙ
  • 9 М да

    9 3 Отговор
    Някой може ли да ми обясни защо им беше на арабите да нападат на 7 октомври Израел, че и да показват такова дивашко лице. Какво им беше, издържаха ги спонсори от цял свят, най-много от Европа, Израел взимаше на работа 140 000 при много прилични заплати, доставяше им безплатно ток вода, лекарства, лекуваше децата им бесплатно и тнт. ..... Та защо им беше това дивашко изстъпление на 7 октомври ???

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Е как защо

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "М да":

    Хамас е подкрепата на цяла палестина.. цяла палестина натиснаха хамас за това и хамас го стори защо ли? Защото им беше обещана държава преди повече от 75 години но така и не я получиха защото бяха в геноцид повече от 60 години.. режим на ток ограничен интернет бяха гонени изселвани от земите си сега пак се изселват и щом тръгнат на юг еврейските престъпници отново ги бомбардирват цивилните.. нито храната като храна нито водата.. дори въздуха който дишат беше на ционистите.. но накрая хамас обеща да сложи край на всичко.. и рано или късно евреите ще си го получат и всичко това е пълна измислица имам дори приятели от там българи никога неса били и няма да бъдат спонсорирани или да са получавали добро заплащане и то от евреин.. всичко е измислица

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Мен ако ме питаш

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Е как защо":

    Хамас даже много се забавиха те трябваше отдавна да ги заличат но пак ги траха говорим в порядъка на 79 години геноцид за който никой не говореше, но веднъж решили хамас да освободят държавата си то цял израел е тяхна по принцип говоря! И решиха да стане това ка па всички видяха хамас извършвал геноцид над евреите на 7 октомври.. ама евреите като са извършвали този геноцид в продължение на 100 години как па никой не го виждаше, имаше сляпа медия слепи хора глухи репортери ?
  • 12 Не е така

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Е как защо":

    Аз питах сериозно, не исках да ми отговарят с лъжливи наративи. Истината е че през 1948 арабите САМИ ОТКАЗВАТ да създадат държава защото искан ВСИЧКО в това число и тазе територия която ООН е отделил за еврейска държава. Затова и нападат защото се надяват бързо да издавят еврейте в морето. И загубват първата война. По интересно е защо в периода 1948 - 1967 г когато ГАЗА е в състава на Египет, а Западния Бряг и по-голямата част от Йерусалим са в състава на Йордания защо тогава не обявиха държава .
    А с тнр. геноцид нещата са толкова ясни: за 75 "геноцид" арабското население се е УВЕЛИЧИЛО 10 - 12 пъти.....егати геноцида. Та продължавам да питам защо им беше на арабите от газа да нападат на 7 октомври ?

    Коментиран от #14

  • 13 Мислителят в ръжта

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "М да":

    1. Кой може да организира това!(не е по силите на Хамас) 2. Кой има интерес от това? (Обикновените израелци и палестинци са губещи, както и да завърши това) Изглежда е организирано с главната цел да се направи гадост на ортодоксалните. ( Но не от други евреи, а от такива, които се преструват на приятели на евреите)
  • 14 Моля да се ограмотиш

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Не е така":

    И да прочетеш малко история.. през годините който ми ги назова когато са били пред геноцид къде са били гонени нещо като държавата йордания либия да са ти познати не намесвай египет арабите ако не са искали да си имат собствена държава нямаше дубай да съществува където е пълна с иззмети като теб ами иран ирак катар не са ли собствени държави?? Тогава къде е логиката че не са искали аз слагам всички под общ знаменател защо намесваш оон та лично то обяви Израел за военни престъпници.. ?? Евреите момко къде си чул да имат собствена държава къде коя е тяхната държава тогава защо във Ерусалим столицата има джамия.. ами отговора е прост и АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМАТ собствена държава то америка си е индианска те прокудиха индианците и ги изпоразболяха а войната която отне живота на повече от милиони индиански племена историята е същата.. евреите са юдей те са прогонени от не кой да е ами от самия бог да скитат във безлютни места тоест те са най нисшата форма на човек

    Коментиран от #16

  • 15 М Илиев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "до 48 влязат и до":

    На кой му пука за Турция . Ти само гледай , ама внимателно гледай , ще видиш кога ще излязат
  • 16 М да

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Моля да се ограмотиш":

    Приятелски съвет: не ходи на психиатър, щото веднъж отишъл ....и няма да те пуснат

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Професионална препоръка

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "М да":

    Като психолог със стаж започнах сериозно да се боя за душевното ти състояние, това твойте са най ранни симптоми на кататонна шизофрения моля да си пиеш лекарствата и не намалявай дозата на литий.. съвсем сериозно мисля че нещо не ти работи главния много много не те слуша..
  • 18 Сега немога да разбера

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "М да":

    Защо обиждаш ся та ме дразниш опитвам се най нормално и хуманно да пиша с теб за какво ся ми говориш за психиатри и обиждаш немога да разбера какво съм ти направил сега защо провокираш човек после нещо като ви се случи лошо обвинявате други
  • 19 ЗЪБ ЗА ЗЪБ

    1 0 Отговор
    Око за ЧЕНЕ....израелска поговорка......
  • 20 ШИТКАМЕ ОРЪЖИЯ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еей човек не може спокойно":

    За долари......
  • 21 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Хамас много корави...изкараха почти десет дена...ххахахах.