Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 22:24 1 629 10

Ивицата Газа: каква е разликата между прекратяване на огъня и хуманитарна пауза

  • ивицата газа-
  • хамас-
  • газа-
  • израел-
  • хуманитарна пауза-
  • война

Израел обяви, че всеки ден ще има "пауза на огъня от 4 часа"

Ивицата Газа: каква е разликата между прекратяване на огъня и хуманитарна пауза - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няколко държави, както и ООН, призоваха за прекратяване на огъня в конфликта между Израел и Хамас в ивицата Газа.

Но Обединеното кралство, САЩ и ЕС са сред онези, които не зоват за прекратяване на огъня, заявявайки, че това би било в полза на Хамас, която е определена като терористична организация от САЩ и няколко западни правителства.

Малко по-рано САЩ заявиха, че Израел вместо това ще започне ежедневни четиричасови паузи в боевете в северната част на ивицата Газа. Световните лидери, включително президентът на САЩ Джо Байдън, призовават за хуманитарна пауза от дни - но каква е разликата между това и прекратяването на огъня?

В сравнение с официалното прекратяване на огъня, хуманитарните паузи обикновено продължават за по-кратки периоди от време, понякога само няколко часа, пише Би Би Си.

Те обикновено се прилагат единствено с цел предоставяне на хуманитарна подкрепа, за разлика от постигането на дългосрочни политически решения, според ООН.

Междувременно прекратяването на огъня е предназначено да бъде дългосрочно и често има за цел да позволи на страните да участват в диалог, включително възможността за постигане на трайно политическо споразумение. На практика решението на Израел да обяви паузи от по 4 часа дневно означава, че войната е далеч от приключила.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъ

    3 0 Отговор
    Време за презареждане на оръдията, нищо общо с Мира
  • 2 Факт

    2 0 Отговор
    Погледнете видеата на ютубъра Юрий Иванов време напред се нарича неговия канал там има видео карти и всичко което се случва всеки ден евала му правя на момчето че има време да се занимава с това
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Реален Мир и Свобода
  • 4 Урюрвкос

    0 1 Отговор
    руския кораб "Славянин" със вагони втечнен газ бил ударен край Шабла и се връща във Варна за ремонт
  • 5 Сатана Z

    2 1 Отговор
    Евреите не са свикнали да бачкат 24/7 и искат 4 часа за олабване както го правеха по време на войната с арабите.
  • 6 ФАЩ и МногоБританското халифатство

    2 1 Отговор
    Начело с ционистките им лобита са най–голямото зло на земят.
  • 7 Ъхъъъъъ

    2 0 Отговор
    =====В сравнение с официалното прекратяване на огъня, хуманитарните паузи обикновено продължават за по-кратки периоди===== ей тва даже в уйкипедия го няма.....
  • 8 Сатана Z

    1 0 Отговор
    Изявление на Белия дом след срещата за сектор Газа:

    Времето на четиричасовото прекратяване на огъня ще се обявява три часа предварително всеки ден.

    През този период няма да има атаки в засегнатите райони и ще бъде отворен крайбрежен коридор в допълнение към съществуващия коридор на юг от Газа.

    Все още не подкрепяме прекратяване на огъня.
    На практика ,американосите командват,а евреите убиват
  • 9 Ъхъъъъ

    1 0 Отговор
    =====Междувременно прекратяването на огъня е предназначено да бъде дългосрочно и често има за цел да позволи на страните да участват в диалог...====== диалог и псувни .......хахаха..... И това в уйкипедия го няма.....
  • 10 Простушко

    1 0 Отговор
    Това е някаква игра на война- или ги пребиваш и побеждаваш или въобще не започваш . САЩ искали евреите да правят паузи между бомбандировки те- сега подлоги на американците ли станаха?