Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 21:56 2 793 79

Израел говори за създаването на зони за сигурност без араби вътре

  • газа-
  • западен бряг-
  • израел-
  • ивицата газа-
  • зона за сигурност-
  • безалел смотрич-
  • араби

Еврейските окупатори през последните десетилетия грубо нарушават човешките права на арабите на Западния бряг

Израел говори за създаването на зони за сигурност без араби вътре - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските окупатори, които от десетилетия нарушават основните човешки права на арабите на Западния бряг, сега на нов глас говорят за места без палестинци.

Израелски министър призова за създаването на зони за сигурност без палестинци около израелските селища на територията на Западния бряг, предаде ДПА, съобщи БТА.

Целта е да се създадат "стерилни зони за сигурност около селищата" и пътищата за достъп до тях, за да се предотврати влизането на "араби", написа крайнодесният министър на финансите Безалел Смотрич в писмо, публикувано в платформата "Екс". Мерките имат за цел да възпрат нападенията срещу евреи и да засилят чувството за сигурност сред заселниците на фона на продължаващата война в Газа, която започна преди месец. Писмото е адресирано до министър-председателя Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната Йоав Галант.

След масовите убийства на израелски граждани от бойци на ислямисткото движение "Хамас" на 7 октомври и последвалите ответни нападения на Израел в ивицата Газа и без друго напрегната ситуация на Западния бряг и в Източен Йерусалим се изостри. Според Службата на Върховния комисар за правата на човека на ООН насилието от страна на въоръжени еврейски заселници срещу палестинци също се увеличава. В края на октомври президентът на САЩ Джо Байдън говори за "екстремистки" заселници на Западния бряг и осъди насилието срещу палестинци, отбелязва ДПА.

През 1967 г. Израел завзе, наред с други територии, Западния бряг и Източен Йерусалим, където сега живеят над 700 000 израелски заселници. Палестинците, от друга страна, искат на тези територии да създадат своя независима държава със столица Източен Йерусалим.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юмер

    23 6 Отговор
    Ха ха. Като джамия без мюсюлмани. Идиоти!
  • 2 Само

    39 16 Отговор
    Да не се наиграят , и да се получи зона за сигурност , без израелци !

    Коментиран от #78

  • 3 жестоко племе еврейско

    38 14 Отговор
    господ гледа
  • 4 Храни куче, да те лае

    37 4 Отговор
    Ме погледнете картата
    на ивицата Газа от 1948-ма 😉
  • 5 Пич

    18 2 Отговор
    Упорито и едните , и другите , не искат дори да си поговорят !!! Е , с никакви зоните за сигурност няма да им се получи , ако мълчат и се избиват !!!
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 10 Отговор
    Евреите са Анти Христа

    Коментиран от #24

  • 7 Гад Зеев

    39 9 Отговор
    Светът също говори, но за създаването на зони за сигурност без евреи !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гад Зеев

    33 10 Отговор
    България в момента се подготвя за втора Украйна и втора еврейска държава. Нито ще има палестинска държава, нито еврейска по онези земи. Новите израелски държави ще бъдат на мястото на България ( работи се активно) и областта между Киев и Одеса под формата на неутрална държава между Русия и Европа. Това , обаче, устройва всички по света , включително Русия, но не и българите ! Още 2016 година Хилъри Клинтън в едно интервю нагло обясняваше част от този пъклен план и се вижда, че планът си върви , а ПП и ДБ го изпълняват безупречно! Виждам го по щастливата мазна физиономия на Лорер, но ще го разберете късно , чак когато ви набутат в лагери подобни на Газа и започнат да ви обсипват с бомби подобно на Газа.

    Коментиран от #13, #32

  • 10 Механик

    31 6 Отговор
    Аз едно ще кажа: "юдите тоя път ще гризнат дървото". Безмерната алчност и къвожадност са видими за цял свят. Няма да има вече място на тоя свят, където хазарите ще се чувстват в безопасност.
    Млади арабчета ще ги преследват в Еворпа ище си правят от тях "кашер-шаверма". В САЩ ще ги кормаят до синагогите, и това няма да са точно араби- това ще са умственопромити, рижаво-брадясали, местни реднеци.
    Казано накратко, на света му писна от двойни стандарти и демагогия.
  • 11 Ммм...да

    24 3 Отговор
    Тия жидове не знаяг какво ги чака.Ще проклинят майките си,че са ги родили .,
  • 12 Брадат

    8 6 Отговор
    Режем израелски гуши на конвейр. Професионално и качествено. Промоция

    Коментиран от #72

  • 13 Механик

    24 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гад Зеев":

    Точно таква е истината и тя не се знае от вчера, но българското евро-аталнтически-либерално шиле, не вижда как го водят към каланицата. То гледа турски сериали, Случша и чете "правилните" медии и очаква тия медии д му кажат кога му се яде и кога му се прави "големата работа" в 00-та/
  • 14 Майна

    24 5 Отговор
    Ей, Мария,поздравления за статията..
    Значи можело..
    Ето и от западна преса-:
    ,,Според ООН Израел е държава на апартейд. Според Human Rights Watch, Amnesty International и правозащитните групи на ООН, Израел е извършил военни престъпления и престъпления срещу човечеството преди настоящата война в Газа.

    Когато президентът на САЩ Байдън, държавният секретар Блинкен, Конгресът на САЩ, Нетаняху и ООН седят заедно, за да обсъдят войната в Газа, те колективно са слепи за „слона в стаята“. Това огромно чудовище, което те отказват да погледнат, е бруталната израелска окупация на Западния бряг и поддържането на Газа като най-големия концентрационен лагер на открито на земята.

    Американският патриот Патрик Хенри каза: „Дайте ми свобода или ми дайте смърт“.

    Палестинците говорят същите думи, но на арабски.

    Това е войната в Газа от октомври 2023 г. Ако Израел не бъде принуден да седне и да преговаря за траен и справедлив мир с палестинците, тогава ще видим следващата война, която назрява сега.

    Край на войната, край на убийствата, край на окупацията.,,

    Коментиран от #26

  • 15 Урюрвкос

    26 4 Отговор
    Император Андриан изгонва евреите от светите земи. Евреите се съпротивляват и правят бунт през 135г след Хр. под ръководството на Шимон Бар-Кохба. Естествено римляните ги смазват и изравняват Йерусалем със земята. След това го построяват от нулата изцяло и му дават име Елия Капитолина а земите около него наричат Сирия-Палестина и категорично е забранено да стъпва крак на еврей там. Сега става обратното евреите забраняват или създават стерилна територия.
  • 16 руслямист

    10 21 Отговор
    как е копейки тъжно ли ви е за ислямистите и за ваня кадирова 🤣

    Коментиран от #50

  • 17 В.В.П.

    20 5 Отговор
    За Чафутите як лобут .от това разбират ..Друго няма ..
  • 18 Така така

    18 6 Отговор
    Крадци на земя и убиици

    Коментиран от #21

  • 19 Мамул

    5 2 Отговор
    Чия е Г.аза?
  • 20 Дон Козатъ

    28 8 Отговор
    Алоо света къде стеее? Двойния стандарт до кога? Това ако го бяха направили ватенките, за толкова кратък период и по такъв жесток начин да избиват главно невинни деца и жени и тук там някой украински военен за цвят, щяха да са ги нападнали поне 2-3 демократични армии. Вместо това обаче всички "спасители на човечеството" или пращат оръжие на Израел или кършат китки и изнасят речи. Злото е зло без значение кой го извършва и в момента Израел е самото зло.
  • 21 добре си описал

    5 12 Отговор

    До коментар #18 от "Така така":

    руснаците
  • 22 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    17 22 Отговор
    Израел е длъжен да изтреби "Хамас" до последният терорист и когато в Газа се появи някаква по-нормална палестинска власт, едва тогава може да се говори за някаква "Палестинска държава". Статията е, все едно, че е преписана от някой брой на "Работническо Дело" от 1983г. например.
  • 23 ТаУмВзе

    13 5 Отговор
    Геноцида на Моше ли. Са Задачка, що нема Санкции срещу Израел, когато Трепа Жени и Деца?

    Коментиран от #29

  • 24 Анджо

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А ислямистите са християни.
  • 25 палец долу

    16 7 Отговор
    Израел е расистка екстремистка държава с крайно-дясно управление.
  • 26 Анджо

    9 12 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Майна те са сами в целият арабски свят. Така или иначе ще има мир , но засега никой не иска да остъпи. Ислямската религия е дяволската религия.

    Коментиран от #42, #73

  • 27 Така е

    15 4 Отговор
    Еврейските окупатори през последните десетилетия грубо нарушават човешките права на арабите на Западния бряг
  • 28 Нацисти сър 1/1

    10 2 Отговор
    стерилни зони за сигурност ....
  • 29 Анджо

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "ТаУмВзе":

    Да те ги трепат и хамас сами си ги трепат, обличат ги с бомби и давай там кадето има най много хора.
  • 30 Израел са окупатор и нацист

    16 4 Отговор
    Извършват военни престъпления и геноцид от поне 70 години. Посланика на Израел трябва да бъде спешно изгонен от България и посолството временно закрито докато нормална държава не станат.

    Коментиран от #33

  • 31 Алоооо.....

    8 4 Отговор
    =====написа крайнодесният министър на финансите Безалел Смотрич=======па напишете го направо : НАЦИСТА Безалел Смотрич !!!!
  • 32 Офффффффф

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гад Зеев":

    Да, бе, да! Сладур!
  • 33 позор

    11 2 Отговор

    До коментар #30 от "Израел са окупатор и нацист":

    Денков и Марчето днес ходили в Израел и казали, че "България напълно подкрепя Израел"...

    Коментиран от #52

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Урюрвкос

    7 2 Отговор
    William Cavendish (1833-1908) британски аристократ и държавник, 8-ми херцог на Девъншир в речта си от 12 юли 1856г в палатата на Лордовете.....евреите са враждебни и заплашват не един народ а всички народи и затова решението на еврейския въпрос не трябва да е задача на един народ а на цялото човечество.
  • 36 Ъхъъъъ

    10 3 Отговор

    До коментар #34 от "Артьом":

    Трябва да си доста умствено увреден, че да подкрепяш нацизма и геноцида извършван от Израел ! над 10 хиляди са вече загиналите след израелските въздушни удари в палестинската територия през последния месец. 4 хиляди от жертвите са деца......

    Коментиран от #38

  • 37 Логиката обаче(която ви липсва) е че :

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Артьом":

    Който подкрепя "окупатора Путин" трябва да подкрепя и окупатора Израел..... Те горе долу искат същото нали ? Само дето "окупатора Путин" защитава собствените си граждани докато Израел граждани в Газа нямат !
  • 38 Артьом

    6 14 Отговор

    До коментар #36 от "Ъхъъъъ":

    Значи да си мюсулманин, който стреля, коли, изнасилва и измъчва цивилни, включително и от собствения си народ е ок, но когато искаш да елиминираш въпросния мюсулманин, който стреля, коли и т.н. по цивилни палестинци от собствения си народ, тогава си нацист? Интересно!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Израел са окупатор и нацист

    10 3 Отговор
    Но по важното е друго..... че днес имаше активно агитационно мероприятие в В Централната софийска синагога под надслов "На тридесетия ден"......  и сега внимавайте хора !!!.... вътре в самата софийска синагога бяха опънати знамена на държавата Израел ! Нещо недопустимо и невиждано в синегогите в Европа и САЩ !!!!!! По този начин ясно беше показано, че Шалом не е еврейска организация а ционистко-нацистка ! Няма да видите нито една снимка примерно в САЩ където вътре в синегоги Израелски знамена като пране да се опъват. Прилагам и снимка относно написаното !

    Коментиран от #44, #47

  • 41 Мушмул

    9 2 Отговор
    въпросния мюсулманин, който стреля, коли и т.н. 4000 деца и 3-4000 жени ли са ? Я се лекувай а не умувай...
  • 42 Хайли лайкли

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Анджо":

    Ислямската религия за твое сведение е създадена от юдеите за да се противопостави на православното християнство което те не признават.....създават и католицизма и инквизицията по същата причина....юдеите изобщо не признават Христос, въпреки че е бил евреин и християнството изначало....пише го в доктрината им!... четете ...защото само те могат да бъдат богоизбраните , само те общуват с Бог и никой друг не трябва да си го помисля!....нацизмът е създаден именно от тях!
  • 43 Артьом

    6 10 Отговор
    Почти сигурен съм, че тези, които защитават палестинските терористи са от тези, които наричат едни 5 века от българската история - "турско присъствие". Отново питам: как се нарича 53 годишен с 9 годишна жена?
  • 44 В джамиите в България дали може

    8 2 Отговор

    До коментар #40 от "Израел са окупатор и нацист":

    Палестински знамена да се веят и политическа пропаганда да се прави ? А? Май не може...... А в синегогата защо може ?
  • 45 ТрампЛин

    3 1 Отговор
    Хамас ще провокират най-крайните и радикализирани евреи да потърсят още повече земя от Западния бряг. Така бяха окупирани големи територии населявани с палестинци, в следствие на всички войни които арабите водеха срещу държавата Израел.
  • 46 Симо

    3 4 Отговор
    Палестинците днес ще платят цената на страха на света от кръвожадните заплахи идващи от С а ш. Обаче един ден, когато С а ш вече не са заплаха за никого, днешните агресори ще бъдат изтрити от лицето на земята и за дълго, може би много дълго никой няма да си спомня за тях.

    Коментиран от #48

  • 47 ДАНС и Прокуратурата

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "Израел са окупатор и нацист":

    Да почнат най накрая да си върши работата и да арестува атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.....Глава четиринадесета "Престъпления против мира и човечествата" от Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години".....Когато видя
    Прокуратурата да арестувани атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.... Тогава ще повярвам че НЕ сме атлантическо нацистка диктатура а правова държава ! ...... Защо закона не се спазва ? А прокуратурата, а ДАНС ? Защо ?

    Коментиран от #49

  • 48 ТрампЛин

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Симо":

    Палестинците плащат масрафа на Хамас, Хизбула и Хутите. Жалко за тях.
  • 49 ТрампЛин

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "ДАНС и Прокуратурата":

    У нас пропуснахме да арестуваме и осъдим отговорните за престъпленията против човечеството след 9 септември 44. Ето и вчера имаше опело в Русенско за избитите от комунистите, без съд и присъда над 30 мирни жители. Костите им и днес гният в общ масов гроб.
  • 50 Песимист

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "руслямист":

    Да, тъжно е. Чакаме по-добри времена.
  • 51 Израел са окупатор извършващ геноцид

    3 4 Отговор
    ООН: Газа се превръща в гробище за деца....Случващото се в Газа е криза на човечеството, обяви Антониу Гутериш, генерален секретар на Организацията на обединените нации.
    Той предупреди, че палестинският анклав бързо „се превръща в гробище за деца“.  „Съобщава се за стотици момичета и момчета, които са убити или ранени всеки ден от Израел“, каза Гутериш......над 10 хиляди са вече загиналите след израелските въздушни удари в палестинската територия през последния месец. 4 хиляди от жертвите са деца.......Проучване преди изборите в САЩ: Тръмп води със сериозна преднина пред Байдън....Настоящият президент на САЩ Джо Байдън отстъпва по рейтинг на основния си съперник на предстоящите избори Доналд Тръмп в 5 от 6-те ключови щата. Това показват резултатите от социологическо проучване, поръчано от The New York Times.

    Коментиран от #57

  • 52 ПРОСТОР☝

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "позор":

    ЩО БЕ ТИ ДА НЕ СИ ОТ
    ХААМАС ИЛИ ХИСБУЛЛА,А(.......)
    АПРОПО ....ИЗКАРАЙ В ДЪРЖАВА
    С Т.НАР.АРАБИ ПОНЕ ДВЕ ТРИ ГОДИНИ😡
  • 53 В Народният Съд

    1 2 Отговор
    повечето съдии са били евреи ....копирай в гуглето ==== Фрог око: Евреи-комунисти са половината от "народните съдии" ======и чети....

    Коментиран от #55

  • 54 Иванова

    1 1 Отговор
    Със сигурност ключето е в Израел за решаване на конфликта с траен ефект и различно от досега. Но, НО - НЕ Е в създаването на такива зони с изолация и голяма стерилност за да са защитени границите им и без бъдещи конфликти. Ако Израел успее да създаде нов тип държава, приемайки имигранти на база зелена карта, може би ще има различни националности, желаелаещи да живеят там, да бъдат с бъдещ знак, след доказване в период на лоялност и граждани, както е в САЩ. Тогава Израел ще трябва да закриля всички свои граждани, с какъвто и произход да са. Сега и отдавна там се сее и жъне само омраза и от двете страни и това се предава от поколение на поколение. Тази "верска омраза" трябва да се потули с търпимост, приемане и съвместно ежедневие между различните. Не е изключено да има мюсюлмани, желаещи да живеят в Израел като спазват законите на страната и се опазват ценностите на територията на държавата, ако е обща. Зная, че на някои това, което казвам, ще прозвучи твърде утопично. Но нали надеждата ни крепи всички заедно да изживяване живота си без войни. Труден и по-дълъг процес е, но ние да го започнем заради децата, които са на всички ни.
  • 55 ТрампЛин

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "В Народният Съд":

    Такива въртиопашки като тебе са ми ясни! Ако не са били евреи със сигурност са били украинци. Нали? И казах че хората са били избити без съд и присъда!

    Коментиран от #59

  • 56 ТрампЛин

    4 0 Отговор
    Някой може ли да представи Един план за Мирно разрешение на палестинския проблем, предложен от арабите(палестинците). Само един!

    Коментиран от #58

  • 57 Натаняху закопа

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Израел са окупатор извършващ геноцид":

    Кардинално Демократите в САЩ .... Направо ги занули. Блинкен търчи като побъркан да спасява хавата ама нещата за демократите стават все по трагични. Като нищо и импийчмънт на БайДън за съучастие в Израелският геноцид може да му поискат републиканците ...

    Коментиран от #77

  • 58 Палестинска държава

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "ТрампЛин":

    С граници на Израел към 1967 г. ..... Териториални води пълни с газ и кръвнина за всеки убит палестинец

    Коментиран от #62

  • 59 Ето бре....

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "ТрампЛин":

    Ето част от най-известните и важни "народни съдии" от върховните състави:

    1. Богдан Саздов Шулев – председател (роднина на Лидия Шулева (Биджерано) от НДСВ);
    2. Стефан Манов - член на съда, заместник-председател;
    3. Вяра още Начева - член на съда;
    4. Тодор Милев Божилов - член на съда;
    5. Давид Николов - съдия от Апелативния съд;
    6. Йордан Шумков - военен съдия;
    7. Рада Тодорова - член на съда;
    8. Васил Хр. Гърбов - член на съда;
    9. Райна Тодорова Петкова - член на съда;
    10. Димитър М. Тошев - член на съда;
    11. Крум М. Михайлов - член на съда;
    12. Мишо Димитров Мишев - член на съда;
    13. Сергей Златанов - член на съда;
    14. Георги Петров - главен обвинител;
    15. Никола Гавраилов - обществен обвинител;
    16. Атанас Армянов - обществен обвинител; (Забележка: това е състава на “Народния съд” съдил регентите, министрите и царските съветници) (106).
    I – ви състав на “народния съд”:
    17. Манчо Рахамимов Мошев (1902 – 1986г.) – обществен обвинител в 7-ми състав на “народния съд”;
    18. Исак Елизар Франсез - съдия;
    19. Пепо Менахем Коен - съдия (баща на Леа Коен - бивша посланичка в Швейцария, от СДС);
    20. Еми Барух - съдия;
    21. Йосиф Кутев - съдия;
    22. Исак Данон - съдия;
    23. професор доктор Насим Юда Меворах - съдия;
    24. доктор Израел Моше Калми (1885 – 1968г.) – съдия;
    25. доктор Самуил Борисов Шейнин - съдия;
    26. доктор Израел Бохор Леви - съдия;
    27. доктор Шаул Хаим Романо - съдия;
    28. доктор Йосиф Максимов Фаденхехт - с

    Коментиран от #64

  • 60 Иван

    1 2 Отговор
    Всички араби имат една специфика на нрави, обичаи и т.н., която естествено ги различава от други раси. Но светът знае, познава вече на същите тези араби как тече животът им различно, най-общо казано в ОАЕ, Един Кувейт, Ливан, Ирак, Египет и всички останали, които изповядват исляма. Тези хора трябва да имат свето право на избор и много, много от тях го правят с цената на живота си. И много от тях, попаднали в други държави позагърбват техните си вековни нрави. Поколенията са нови и различни. Въпросът е защо те не си помагат взаимно за техния свят да живеят по-добре техните едноверци - мюсюлманите, в техните си страни, а очите им и стремежът им все към Западната цивилизация?!
  • 61 Пълна солидарност

    7 2 Отговор
    С палестинският братски народ. Израел са нацисти и терористи извършващи апартейд и геноцид. САЩ са съучастници във всички престъпления на ционисткият-нацистки режим на Натаняху. Твърдо "НЕ" трябва да кажем на всякакъв вид тероризъм ! И палестински, и израелски, и всякакъв. Мирни преговори и палестинска държава. ООН трябва водеща роля да има и всяко несъобразяване с него да се наказва жестоко със санкции и международна изолация.
  • 62 ТрампЛин

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Палестинска държава":

    Ами защо ви беше нужна войната от 1967? След тази война ще загубите и Газа и Западния бряг! Ме си научихте урока. Да не показвам карта с доста по-голяма територия определена за Палестина, която е била отхвърлена от тях самите. Палестина иска Всичко или Нищо! Е, познай какво ще получи!

    Коментиран от #65, #66

  • 63 Абе момиче

    6 0 Отговор
    Палестинците, които уж искали да си създадат държава, живеят от хилядолетия там, без да имат такава ! Едва ли и сега ще го сторят, освен ако го направи друг вместо тях, а колко ще просъществува ако това стане, е още по-труден въпрос !
  • 64 ТрампЛин

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ето бре....":

    Все едно, били са български комунисти които трябваше да бъдат издирени и осъдени, а комунистическата партия забранена със Закон!!!
  • 65 Не са ти

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "ТрампЛин":

    Ясни нещата момче....

    Коментиран от #67

  • 66 ...аре да не почваме пак от А Б ?

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "ТрампЛин":

    Политиката на Велик Израел
    Войната от 1967 г. беше повратна точка в развитието на политиката на Велик Израел за трайно анексиране на заграбената земя
    Войната разшири де факто границите на Израел и създаде нови вълни от бежанци и вътрешно разселени хора. Правителството на националното единство, ръководено от лейбъристкия министър-председател Леви Ешкол, създаде селища в колониален стил в новозавладените територии в нарушение на международните конвенции. Селищата от своя страна създадоха социален слой, който имаше личен интерес от експанзионистичната политика на Израел, осигурявайки притегателен полюс за някои от най-реакционните сили, чиито фашистки наследници са в правителството днес, диктувайки политиката. Тези сили придвижиха израелската политика бързо надясно през 70-те години, увеличавайки социалната нестабилност и слагайки край на хватката на лейбъристите върху правителството....Репресиите за налагане на окупацията на палестинската земя в Западния бряг и Газа бяха засилени чрез налагане на военно управление, колективно наказание, разрушаване на къщи, принудителни депортации и задържания без съдебен процес, докато палестинците се превърнаха в резервоар от евтина работна ръка, която да бъде брутално експлоатирана от израелски работодатели. Палестинското ръководство се премести първо в Йордания, докато не беше прогонено в жестока война от Йордания през 1970 г., а след това в Ливан.След победата на изборите през 1977 г. на лидера на Ликуд Менахем Бегин,

    Коментиран от #68, #71

  • 67 ТрампЛин

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Не са ти":

    Стига ми че на теб са ти ясни! Губите още територия след подлото нападение на 7 октомври! Както винаги.
  • 68 ТрампЛин

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "...аре да не почваме пак от А Б ?":

    След коя война спечелилия войната губи територия? Посочи ми една.
  • 69 М да

    1 1 Отговор
    Не че мога да разбера отвличането на цивилни евреи в тч. ДЕЦА, но даречем варварите са индоктринирани до мозъка на костите с омраза към еврейте, което е някакво обяснение Но искам някой да ми обясни ако може защо варварите държат за заложници и отвлечените тайландски работници. Това даже не са и варвари а откровенни бандити

    Коментиран от #70

  • 70 ТрампЛин

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "М да":

    Руснаците отвличат украински деца, арабите отвличат де що им падне! Учениците задминават учителя си!
  • 71 М да

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "...аре да не почваме пак от А Б ?":

    Някак си много невинно обясняваш ..."палестинското ръководство се премести в Йордания а след това в Ливан". Истината е че бандитите на Ясер Арафат с помоща и на Сирия направиха опит за преврат в Йордания срещу крал Хюсеин и след като тои ги смаза те избягаха в Ливан. Но шило в торба стоили и там твърде скоро бандитите разпалиха гражданска война която разсипа тая ветуща страна. Истината изисква да се каже че и в двата случая те бяха пококоросани от господарите си от КГБ.
  • 72 касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Брадат":

    Евреите яко косят този пат ще изкореняват всичко
  • 73 касапина

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Анджо":

    Никой от този арабски свят не иска да си има работа с евреите .сърбали са им попарата ,и все още в плитките им мозъци не е избледнял спомена от 7 дневната война.
  • 74 Отряд С С

    0 1 Отговор
    Убедихте ли се най-накрая колко прав е бил чичо Ади?!

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Товарищ Олга

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Отряд С С":

    Чичо ти Ади не е бил прав и е нямало никакъв начин да си покаже правотата.
    Той даже и с народите през койте победоносно е преминал, са се отвратили от него.

    Ако беше останал чичо ни Ади и национал-социализма на Дойчовците, сега какви щехме да бъдем ние унтерменшените )да ти го напиша ли и на немски ?!)
    Ама няма угодия нито на силните , нито на съседите, нито на разните "приятели".

    Дано казаците да се освободят от силното желание на Путлеристите да ги освобождават и пишат конституцията им!

    А еврейте са доста страдали и няма нич да не се оправят и с поредната диватия.
    Ама после дали ще си видят отношенията със тъпите Рашисти?!!!
  • 77 Товарищ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Натаняху закопа":

    явно на рашистите и прорусофилистиците им се иска да дойде нов Прецедент, и той да е Републиканец, и да се казва Тръмп!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Спасение няма

    0 0 Отговор
    А ние дали можем за взаимстваме от опита на еврейте и да имаме зони за Комунисти
    терористи
    и
    циганисти

    Апропо, забравихме ли Катурница и какви дивотии направиха тогава циганорите!
    А ние с тези пустиняци ще сме могли да бъдем заедно и даже "Десетилетие на ромското Включване " правихме.
    Дано еврейте овреме да се оправят, та да се види сметката и на Освобосителите по Запорожието и където са се наместили!

    А нашите червени шебеци разчитат на
    --Палестинците да постигнат успех
    --Фюрера да стигне до победата на СВО-то
    --Маоистите да се стравят със Тайван
    --Световното пролетарско и революционни движения най-накрая поне да започнат да бутат гнилия империализъм!