Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 22:49 5 097 3

Австралия празнува 50 години дипломация със Светия престол

  • aleteia-
  • ватикана-
  • светият престол-
  • австралия

Половин век дипломатически отношения

Австралия празнува 50 години дипломация със Светия престол - 1
Снимка: Shutterstock

Светият престол и Австралия празнуват 50 години дипломатически отношения през 2023 година, предаде Aleteia.org.

Отбелязва се еволюцията на развитието на техните двустранни отношения. Годишнината ще покаже работата на двете нации за постигане на споделени цели и ще подчертае инициативи, които почитат половин век на сътрудничество.

Според уебсайта на австралийското посолство събитията на празника ще се съсредоточат върху четири основни направления. Това са: прекратяване на изключването, несправедливостта и вредата; усилване на гласовете на първите нации; защита на нашия общ дом; и идентифициране на нови пътища за промяна чрез образование и спорт.

Някои лидери на Ватикана отбелязаха колко много са научили за аборигените и жителите на островите от Торесовия проток, особено във връзка с католическата вяра.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Браво
  • 2 Мда

    2 4 Отговор
    Може би от Светия престо най-накрая са дали опрощение за каторжниците от англия, които са населили австралия и са избили местните жители, подобно на краварите.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: