Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 08:05 2 013 23

Германия ускорява обработката на молбите за бежанци

  • германия-
  • мигранти-
  • процедура-
  • ускоряване-
  • сигурност

Това обаче ще е за сметка на сигурността

Германия ускорява обработката на молбите за бежанци - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германското правителство възнамерява значително да ускори процедурата за разглеждане на молби за убежище, но в същото време мигрантите ще бъдат проверявани по-малко задълбочено от преди, което рискува да засегне сигурността. Това пише вестник Bild, позовавайки се на имейл, изпратен от Министерството на вътрешните работи до Федералната служба за миграция и бежанци (BAMF).

В документа се отбелязва, че отсега нататък паспортите, личните карти и другите удостоверения трябва да се проверяват в по-малка степен, а информацията за бежанците да се иска в единната шенгенска система. Властите също така искат да забранят проверката на лични смартфони за потвърждаване на националност или произход и да спрат практиката за разпознаване на езикови диалекти или водене на статистика за образователните нива.

"Тези мерки са в сила временно - до второ нареждане", се казва в документа. От МВР подчертаха, че „BAMF прилага мерки за ускоряване на процедурата по разглеждане на молбите за убежище съгласувано с МВР“. В същото време ведомството увери, че осигуряването на сигурност за властите „остава най-висок приоритет“.

През 2023 г. в Германия се очакват около 300 000 търсещи убежище, което е два пъти повече от миналата. Процесът на преглед често отнема повече от 18 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сетила се Мара....

    12 0 Отговор
    да се побара!
    Ти ужасно закъсня
  • 2 Калпазанин

    22 0 Отговор
    Е Германия нвма кой да бсчака, Германия беше допреди 20 години
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Трябва първо

    11 0 Отговор
    да им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал в 9. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.
  • 6 ИВАН

    14 0 Отговор
    Чудесно, добра новина и от Германия ... света полудява с бързи темпове - войни, бедствия, катастрофи, екозамърсявания .... явно политиците не вършат работа, а само вредят
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Така така

    13 0 Отговор
    Който я опознае ще разбере що за клоака е в действителност и сам ще ди тръгне
  • 10 Всеки

    11 1 Отговор
    навлек да си отиде там откъдето е дошъл, да огладнее, да няма пиячка и наркотици, бардаци с бели жени, социални лелки да го настаняват в жилище, кредитни карти с редовно постъпващи средства, социални кухни, безплатно медицинско обслужване... Да се научи да работи защото иначе глад и мизерия, а ако не иска - да мре.

    Коментиран от #14

  • 11 ЕС сам си е виновен.

    18 0 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 12 Има още да се учат немците.

    21 0 Отговор
    Помним как 2015г. у нас идваха немски правозащитни организации да протестират, че не пускаме на границата бежанците, а сега ни критикуват дето не можем да ги спрем. Спряха да се заядат с нас и за правата на циганите, видяха каква напаст са.
  • 13 Пилотът Гошу

    5 0 Отговор
    Значи очаквали 300 хиляди, което било двойно повече от миналата година, а само украинци са над 1,3 милиона от миналата година до септември 2023 ... 270 000 даже са заминали към други страни... Въобще си пишат както им изнася за каквото и да било .... Относно сигурността.... Те щото много нещо вършат относно сигурността.... Нито като влизат, те са и без това без документи, нито по време на пребиваването им ...

    Коментиран от #15

  • 14 Пилотът Гошу

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Всеки":

    Ми той няма зор да се учи да работи. Нали затова дърпат към Германия, защото системата там го допуска.
    Семейство от двама възрастни и две деца получават почти 4000 евро под формата на джобни и жилище, плащане на разходите, храна и тн. Всеки нормален човек трябва първо да ги изработи, а специално тези "инжинери, архитекти и доктори" нямат умения да изкарват дори по 2000 нето. Съответно е безсмислено да ходи да работи въобще, смуче си социалните, бачка отделно тук таме на черно или далаверства и щрака с пръсти. Всички тези всъщност са единствено в тежест на обществото, дали има и 10% които да искат въобще да променят живота си .... Аз специално силно се съмнявам.

    Коментиран от #16

  • 15 Не слагай на

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пилотът Гошу":

    един кантар украинските бежанци и тия от Азия и Африка. В Украйна наистина има война, а в Афганистан, Сомалия, Мароко и др. няма. Украинските бежанци са основно жени, деца и стари мъже, минават през КПП с документи, сега още затегнаха границите за млади мъже-украинци. Арабите и африканците 90% са млади мъже дошли нелегално без документи, необразовани дошли просто си да живеят без да работят.
  • 16 Да се оправят

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пилотът Гошу":

    законите за социални помощи в страните от ЕС така, че от тях да се възползва само местното население. Дошъл някой от Сомалия и хоп - жилище, пари, кола без да работи. Щом в страната от която идва няма война - на първия самолет и да си ходи. Афганистанците например от кого бягат?

    Коментиран от #18

  • 17 късно чадо

    3 0 Отговор
    бройте си дните до шериата когато ще ги обслужвате както те ви кажат а булките с бурки
  • 18 Ами за

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да се оправят":

    Афганустанците
    Питай тези дето 20 години садяха демокрация и накрая за един месец избягаха. Буквално избягаха!
    Даже инструментите /оръжията/ за насажда не можаха да си приберат.

    Коментиран от #19

  • 19 Американците бяха

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ами за":

    предадени от 350 000 правителствена армия създадена, обучена и въоръжена от тях, която вместо да ги защити при тяхното обявено отдавна изтегляне се предаде без бой на 50 000 талибани на коне и мотопеди, а президента им избяга задигайки огромна сума пари. САЩ разбраха, че тоя народ е неспасяем и е добре да бъде оставен да ври в собственият си казан. Сега не са гладни заради американците или руснаците, а защото са мързеливи и единствено наркотици произвеждат.
  • 20 После

    3 0 Отговор
    Германците да не пропищят после, че има много терористични актове на тяхна територия.

    Коментиран от #21

  • 21 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "После":

    Че на кой му пука за терористични актове и загинали, нали по този начин се изписват милиони от бюджета за борба с тероризма. Крайно време е да спрете да мислите, че на някой му пука за обикновените хора.
  • 22 Кочо Мучо

    4 0 Отговор
    Така като чета жалко за германците Европа загива
  • 23 Обратно

    0 0 Отговор
    Както нас направиха 90те години
Новини по държави: