Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 05:17 582 2

37 болници в Египет са готови да приемат ранени палестинци от Газа

  • египет-
  • газа-
  • болници-
  • палестинци-
  • ранени

Министърът на здравеопазването Халед Абдел Гафар заяви, че са разпределени 150 линейки за прехвърляне на пациентите от ГКПП Рафах

Халед Абдел Гафар, министърът на здравеопазването, каза в понеделник, че 37 болници в 8 провинции в Египет са подготвени да приемат палестински пациенти и ранени от ивицата Газа и че 13 от тях в момента лекуват пациенти, предаде ahram.org.

Той заяви, че министерството е сформирало кризисни комитети и е подготвило спешни отделения, очертавайки план, обхващащ спешни, терапевтични и превантивни услуги за справяне с най-лошите сценарии.

Здравният министър добави, че са разпределени 150 линейки за прехвърляне на пациентите от ГКПП Рафах.

Абдел-Гафар подчерта и готовността на здравния сектор, като акцентира върху професионализма при разглеждане на отделните случаи.

Освен това той каза, че Египет е близо да приеме децата от болница Ал-Шифа в Газа поради липса на електричество там, добавяйки, че 90 процента от болниците в Газа не работят.

Министърът на здравеопазването подчерта, че Египет работи за получаване на повече случаи от Газа.

Абдел-Гафар отбеляза също, че в Газа има около 1 500 случая на бъбречна диализа.

Освен това той посочи, че всички медицински екипи имат желание да се включат в лечението на пострадалите.

На въпрос за превантивните мерки и услуги, министърът на здравеопазването каза, че услугите за превенция се предлагат на хиляди чужденци, влизащи в Египет, които трябва да преминат щателни прегледи.

Абдел-Гафар също очерта плана за подкрепа на здравеопазването в Газа, разделяйки болниците на три нива въз основа на местоположението им.

Освен това той обясни, че Египет е получил различни случаи от Газа, които включват тежки изгаряния, фрактури, наранявания на очите, наранявания на вътрешни органи, поражения от шрапнел и рак.

Здравният министър говори и за възможността Северен Синай да влезе във втората фаза на цялостното здравно осигуряване.

Накрая Абдел-Гафар похвали издръжливостта и решителността на ранените, които, каза той, изразиха желанието си да се върнат бързо в Газа.

По-рано този месец Абдел-Гафар заяви, че между 40-50 ранени палестинци преминават ежедневно в Египет през пропускателния пункт Рафах, за да получат лечение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    Похвално
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.