Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 10:53 729 2

Хирург в южната част на Газа описва "напълно изтощителен ден" в болницата

  • болница-
  • газа-
  • червен кръст-
  • израел-
  • хамас-
  • конфликт-
  • война-
  • жертви

Д-р Том Потокар записва редовни видео дневници за ситуацията в болницата

Хирург в южната част на Газа описва "напълно изтощителен ден" в болницата - 1
Снимка: Shutterstock

В южната част на Газа главният хирург на Международния комитет на Червения кръст е изпратил актуализация от Европейската болница.

Д-р Том Потокар записва редовни видео дневници за ситуацията в болницата, докато персоналът се опитва да лекува постоянен поток от пациенти с намаляващи медицински консумативи, предаде Скай нюз.

В клипа той описва "още един напълно изтощителен ден", като казва, че досега е работил по пет операции, включително една на млад мъж, който е загубил цялото си семейство.

Той каза, че мъжът е страдал с "40% изгаряния" и "някои огромни рани".

"Той вече беше в състояние на шок и септичност, когато го качихме на масата", добави той.

Състоянието му, обясни д-р Потокар, затруднява персонала да реши какви действия да предприеме и коя упойка да използва.

"В болницата няма кръв, която да му даде, което е това, от което се нуждае, така че можем просто да направим най-доброто, което наистина можем", каза той.

Д-р Потокар по-рано даде мъчителен разказ за ампутация, която екипът му извърши на шестгодишно дете с "много дълбоки наранявания от изгаряне".

Израел призовава цивилните в северната част на Газа да се евакуират на юг от палестинския анклав, докато продължава със сухопътната си операция.

Но ударите продължават да удрят региона, като Хамас и израелските военни се обвиняват взаимно за атаките.

Израел заяви, че нанася удари по военни цели само в южната и централната част на Газа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    3 0 Отговор
    Съчувствам на жителите на Газа - не случиха на агресор. Ех, ако Путин ги бомбеше, щеше да бъде друго - родния умнокрасивитет щеше да се окичи с палестински флагчета, ЕС да наложи 11-ти пакет санкции, а НАТО да прати оръжие на смелите бунтовници от Газа..
  • 2 БОНД

    1 0 Отговор
    Ако Русия извършваше такива военнопрестъпления , като богоизбраните , всички демократични медии , щяха да са нон стоп на директно излъчване !