Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Ноември, 2023 19:33 2 764 96

Могат ли да бъдат сравнявани Путин и Хитлер?

  • владимир путин-
  • адолф хитлер-
  • русия-
  • германия-
  • нацисти-
  • украйна-
  • война-
  • военни престъпления

Между двамата има много общи черти, но и различия

Могат ли да бъдат сравнявани Путин и Хитлер? - 1
Снимка: Shutterstock

Публицистът Винфрид Шнайдер-Детерс, чиято нова книга се нарича „Войната на Русия в Украйна. Германските дебати за мира, фашизма и военните престъпления 2022-2023“, познава Украйна много добре – той периодично живее там. Пишейки за това как на Запад, и по-конкретно в Германия, се възприема войната в Украйна, той отправя критики към сдържаните позиции на Берлин както преди нахлуването на Русия, така и след това. Според него нерешителността на канцлера Олаф Шолц при доставките на оръжие за Киев е сред причините, довели до сегашната позиционна война в Украйна. Но – до това е довела не само политиката на Шолц, но и на лидерите на водещите западни страни като САЩ, Франция и други, обяснява Шнайдер-Детерс пред ДВ.

Пацифисти или „полезните идиоти“ на Путин?

Още новини от Украйна

В книгата е отделено специално място на тези, които е прието да бъдат наричани пацифисти. През 2022 година германски журналисти, политици, учени, писатели, музиканти, артисти – предимно привърженици на левите възгледи и много от тях в пенсионна възраст – публикуваха няколко открити писма, в които осъдиха нахлуването на Русия в Украйна, но същевременно призоваха канцлера да не доставя тежко оръжие на Киев (тогава ставаше дума за танкове).

Основният им аргумент – страхът от възможна Трета световна война и замесването на Германия в нея. Шнайдер-Детерс нарича подписалите тези писма „полезни идиоти“. Той е убеден, че тези хора не познават ситуацията в Украйна. Авторът отправя остри критики към пацифистите, чиито възгледи са се формирали във ФРГ и ГДР по време на движението за мир и страха от ядрена война. Днес този страх се е върнал.

Всички германци бяха шокирани от нападението на Русия срещу Украйна, но пацифистите „вместо да си направят правилните изводи за агресора, говорят за това как може да се постигне договореност с него“, посочва Шнайдер-Детерс. Той определя това като наивен и погрешен опит за умиротворяване на агресора. Публицистът е възмутен от това, че призивите към Украйна да сключи с Русия сделка на принципа „замяна на земя срещу мир“ не отчитат факта, че на окупираните територии живеят милиони украинци.

Путин и Хитлер – прилики и разлики

Винфрид Шнайдер-Детерс е един от малцината германски експерти, които сравняват Путин и Хитлер. Има такива, които смятат, че подобни сравнения не бива да се правят. Но „да сравняваш“ не значи „да отъждествяваш“, изтъква авторът на новоизлязлата в Германия книга за войната на Русия в Украйна. Той иска както да покаже сходствата, така и да изтъкне различията. Едно от тях например е антисемитизмът, който е „важна част от националсоциализма на Хитлер“, но който решително отсъства при Путин, посочва публицистът.

Прилики освен другото има в реториката, пише Шнайдер-Детерс. Така например телевизионното обръщение на Путин от 24 февруари 2022 напомня речта на Хитлер от първи септември 1939. Путин говори за „голямата лъжа, която постоянно повтаря по маниера на Хитлер“, а именно – че украинското правителство в продължение на години „изтезавало и убивало“ рускоезичното население в Украйна. Шнайдер-Детерс припомня, че навремето Хитлер е оправдал нападението срещу Полша с това, че германското малцинство там е „лишено от права“ и е „подложено на изтезания“.

Ето и пример за разлики между двамата. Ако Хитлер е говорил открито за имперските си намерения, то шефът на Кремъл „отначало криеше своя проект за възстановяване на Руската империя“, смята Шнайдер-Детерс. Той нарича Путин и Хитлер диктатори, които си приличат и по това, че са „егомани, изпълнени с ирационални, анахронични идеи. По думите на германския публицист, Хитлер е искал „да завоюва и пороби население“, а Путин също „може да бъде вписан в тази категория, неговата цел е да унищожи украинската идентичност“.

Методите на двамата

Но методите на нацисткия „фюрер“ и на руския президент „не са еднакви“. „Холокост срещу украинците в Украйна засега няма“, посочва Шнайдер-Детерс. Има обаче сходства в методите, особено ако се говори за действията на руската армия в Мариупол и в Буча. „На Путин му е все едно. Той оплаква съдбата на палестинските деца в ивицата Газа, но въобще не се вълнува от това, което самият той върши в Украйна.“ Шнайдер-Детерс смята, че „при Путин има религиозни и расистки елементи, но те не са изявени така отчетливо, както при Хитлер“. Публицистът дава за пример изказванията на руския президент за разликите между руснаците и американците, за това, че в САЩ „всеки е срещу всеки“, докато „в кръвта на руснаците било братството и любовта към ближния и т.н.“. Шнайдер-Детерс нарича това мислене „расистко“.

Какви са шансовете за „Нюрнберг-2“?

Германският публицист и политолог разглежда и шансовете да бъде организиран „Нюрнберг-2“ - международен трибунал срещу тези, които той нарича „главните военни престъпници“ в Русия. Въпросът дали ще има такъв процес е открит, но в обозримо бъдеще Путин едва ли ще бъде предаден на Хага, признава Шнайдер-Детерс. Той обаче смята, че е необходимо да има присъда срещу Путин, дори и да не бъде изпълнена. Шнайдер-Детерс смята, че заповедта за арест срещу руския президент е първа крачка в правилната посока и пише, че резултатите от работата в Украйна на стотици международни следователи трябва по-бързо да дава резултати. Неговата оценка е, че има достатъчно доказателства за международен процес срещу „военния престъпник в Кремъл“.

Автор: Роман Гончаренко


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не могат

    93 35 Отговор
    Но паралелите между Хитлер и Нетаняху са доста.

    Коментиран от #52, #82

  • 2 А с избраните,какво е положението?

    29 15 Отговор
    те са в Трендът!
  • 3 Колко е прав проф. Иво Христов:

    41 65 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“

    Коментиран от #8

  • 4 .......

    84 44 Отговор
    "Тъжно е, че украинският ХИТЛЕРИСТКИ диктатор Зеленски уби ненужно около 500 хиляди млади хора. Тъжно е, че Украйна се ръководи от такова тиранично чудовище, което пороби собствения си народ“,
     каза Бенет.
    Обкръжението на Владимир Зеленски също започва да разбира, че поражението на Украйна е очевиден факт, отбеляза той.

    „В крайна сметка реалността се изравни със заблудите и фантазиите, с които САЩ опияниха украинското политическо ръководство. Но сега опиянението премина. Сега небето е ясно и виждат, че победа няма да има. Има само смърт, опустошение и загуба."
     - добави експертът.
    Според него Русия „твърдо ще превземе Харков и Одеса, ще постави руски знамена и ще ги включи в републиките като Луганск и Донецк“.

    Коментиран от #29

  • 5 Кратка Нова История на Маскалия!

    36 64 Отговор
    Какво стана? В началото на разпада на СССР Горбачов продаде ГДР за 15 милиарда долара, за да купи салам, за да не изпукат руснаците от глад! Тогава руснаците нямаха друг избор и казаха на Запада: „Давайте дружить“! И Западът повярва! Започнаха инвестиции, дадоха им технологии, търговия, газ и т.н. Веднага щом руснаците имаха в ръцете си айфон и мерцедес, се помислиха, че са станали велики и решиха пак да нападат своите съседи!

    Коментиран от #11, #39

  • 6 Гориил

    45 22 Отговор
    Когато нещо се обърка, трябва да се обърнеш към Хитлер и да крещиш сърцераздирателно.Стар трик на вашата пропаганда.
  • 7 Механик

    64 29 Отговор
    А може ли да сравняваме Нетаняху с Хитлер?
    Отговорът е НЕ. Даже Хитлер не убивал толкова много невинни и деца.

    Коментиран от #89

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Калпазанин

    52 20 Отговор
    Повдига ми се, нагли лицемерни ционисти. Ама споко и вашето време ще дойде
  • 10 Украйна умре 🇺🇦

    58 26 Отговор
    Могат да бъдат сравнявани Хитлер с Нетаняху
  • 11 Куче да

    13 23 Отговор

    До коментар #5 от "Кратка Нова История на Маскалия!":

    Ти е бн е. Род ителят който те е раж....из ср ал
  • 12 КОТарАК

    32 17 Отговор
    не!! Хитлер е титан пред джуджето
  • 13 Реалист

    44 27 Отговор
    ФАЩ и нациска Германия са едно към едно, не случайно нацистите се скриха във ФАЩ след ВСВ
  • 14 Абе

    37 18 Отговор
    Бързам да затворя сайта на Факти че пак се размериса на развалено кисело зеле.ЧАО ФАКТИ

    Коментиран от #60

  • 15 Шерлок

    33 20 Отговор
    Пропагандата на ЦРУ
  • 16 Чомбак

    32 25 Отговор
    По скоро в американските соц медии сравняват ЗЕЛЕНСКИ с Хитлер. Има много интересни колажи, които свободните медии публикуват.
  • 17 БОЗА

    31 23 Отговор
    Светът в момента е доста странен...евреи поддържат фашисти...и обвиняват Путин,че бил Хитлер...изтрещяването е чудовищно...и всичко това поднесено от дойче веле-ирония на макс...;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #25

  • 18 ЕДГАР КЕЙСИ

    26 27 Отговор
    ПУTЛEP И XИTЛEP CA .......... EДHO И СЪЩО ........ ЗЛOДEИ ...........ФАКТ !
  • 19 Урюрвкос

    24 24 Отговор
    Путин никога не е цитирал Хитлер а Буш младши има цяла реч изцяло от фрагменти от майн камф без редакция.
  • 20 007

    23 31 Отговор
    Не могат! Путлер отдавна задмина учителите си хитлер и сталин!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 21 Швейк

    22 26 Отговор
    Какво ти сравнение !
    Хитлер изправи Германия на крака, а Путин разсипа Русия.
  • 22 !!!?

    14 5 Отговор
    1 : 1 !!!?

  • 23 дядо поп

    18 15 Отговор
    Може , как да не може , щом е от DW , всичко може! Никой от това поколение не помни Хитлер , но всички сме съвременници и в час с това как воюват евреите и как руснаците. Някакви сравнения от страна на DW ?
  • 24 Ха ха,швабите сравняяват

    22 24 Отговор
    Путин с Хитлер! Не сте нормални!)Зеленски и другите бандеровци ще ви избодат очите,от приликите с хитлеризма!В моменте Украйна се управлява точно така както се е управлявала Германия от Хитлер!
  • 25 Ихаааа

    25 19 Отговор

    До коментар #17 от "БОЗА":

    Какви е фашизъм драги? Едно е да не си съгласен с господаря, в случая Русия. Друго е да си господаря и да играе тоягата по гърба ти. Къде е фашизма на Украйна, и къде е фашизма на Русия. Не виждам Украйна да трепе руснаци в Русия. А точно обратното. Такива като теб биха трепали доста българи, които не са съгласни с Путин и теб! Великобългарите и рускопоклонниците са едно и също! Винаги някой им е виновен, а те са прави! Жалка картинка сте! Страхливци. Нищо повече!

    Коментиран от #33

  • 26 Българин Русофил

    16 23 Отговор
    Путин е велик а Хитлер фашист
  • 27 ХАХАХА

    18 17 Отговор
    Гитлер =натаняху! ХАХАХА ,Путин на юдееца по жестокост му диша праха . Не ви е срам при жестокостта на ционистите да сравнявате Путин с гитлер.
  • 28 Възмутен

    14 25 Отговор
    Пълни глупости. Зеленски е по- близо до Хитлер. Кой тормози руско говорещото население като им забранява майчиния език ,кой изби руските деца в Донбас,кои запали живи хора в Одеса ?

    Коментиран от #94

  • 29 .....

    18 20 Отговор

    До коментар #4 от ".......":

    Никакъв шанс
  • 30 ех да беше възможно

    2 14 Отговор
    много ясно че неможе !!!
  • 31 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    14 14 Отговор
    Дойче Вохеншау дори април 1945г са писали как ще победят СССР със чудо оръжие.Нищо ново под сдънцето.Същото дойче Вохеншау са си.И балъци бол ,да ги четат и да им вярват.
  • 32 ТаУмВзе

    21 15 Отговор
    Хитлер имаше икономика и армия, а ордите на страхливото с ботокса нямат и галоши на краката си, за друго да не говорим!

    Коментиран от #49, #50

  • 33 БОЗА

    11 12 Отговор

    До коментар #25 от "Ихаааа":

    "Къде е фашизма на Украйна..."

    По действията и татуировките скъпи...не се напъвай-пази си силиците... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 34 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    19 8 Отговор
    Щом копейките стенат и вият на умрело от бунищата всичко е наред!
  • 35 Пак Дойче ЗеЛле ли ❗

    7 11 Отговор
    😁🤣😅🙂🤣🙃
  • 36 Отец Дионисий

    13 5 Отговор
    Гойда вати и копейки по чувалите, гойдаааа

    Коментиран от #43

  • 37 Възмутен

    12 20 Отговор
    Пълни глупости. Зеленски е по- близо до Хитлер. Кой тормози руско говорещото население като им забранява майчиния език ,кой изби руските деца в Донбас,кои запали живи хора в Одеса ? Чии са бандеровские орди с факлени шествия ,чии са татуираните с фашистки символи войници?

    Коментиран от #95

  • 38 Урюрвкос

    13 13 Отговор
    вижте видео материали как Мелони се възхищава от Мусолини, вижте кои са дядовците на Урсула и Щолц. Тръгнали Путин да сравняват.

    Коментиран от #44

  • 39 тази твоя

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "Кратка Нова История на Маскалия!":

    история може да я сътвори някое дете … трябва да провериш истинската история!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КовидманЯк

    9 11 Отговор
    Дойче зеле съвсем палячовци станали.🤣😂🤣😂
  • 42 Хисторик

    10 13 Отговор
    Вермахта се скри във ФАЩ
  • 43 агент Гундяев

    1 11 Отговор

    До коментар #36 от "Отец Дионисий":

    Ти пък какво искаш ?
  • 44 Урюрвкос

    1 12 Отговор

    До коментар #38 от "Урюрвкос":

    кръвта вода не става
  • 45 Амк

    19 10 Отговор
    Хитлер е като чавдарче в сравнение с Путлер
  • 46 Окраин4ев

    9 18 Отговор
    ФАЩ спонсорите на окраинските бандери фашисти ФАКТ!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    18 9 Отговор
    Мисля, че по жестокост са едно и също нещо, само дето жужето е по кръвожадно, като Сталин и Берия. Дори и Чикатило е по хуманен от рашиста Путлер...
  • 49 това че ти нямаш

    6 10 Отговор

    До коментар #32 от "ТаУмВзе":

    мозък не означава че и другите нямат …
  • 50 А бее

    5 15 Отговор

    До коментар #32 от "ТаУмВзе":

    Няма как Ум да се Вземе.
    Туй да не ти е боза. Вземаш шишето и наливаш.
    Я иди да работиш в УНИАН там такива ги търсят многооо.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Путин се самовселява още от малък

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Не могат":

    Ту в Хитлер ту в Сталин, но в подземията на Мацквата пред огледалото.
  • 53 Бамбука

    25 4 Отговор
    Всеки който завоюва чужди територии е завоевател. След като си признал територията на съседна държава, а после я атакуваш, си завоевател, плюл на собствените си договорености.

    Коментиран от #69

  • 54 Да бе различия

    18 6 Отговор
    Никакви различия няма
  • 55 Сатана Z

    5 27 Отговор
    Единственото сравнение е,че Германия както и Европейския Райх се управляват от децата на нацистите .Обединена Европа беше създадена с една цел—войната срещу Русия .

    Коментиран от #71

  • 56 За разлика от Хитлер

    26 7 Отговор
    Путин масово избива населението на братския си християнски украински народ

    Коментиран от #67

  • 57 Ганьо

    4 24 Отговор
    За Путлер и Хитлер не знам, но Нетаняху е по-голямото зло и от двамата взети заедно...
  • 58 Хохо Бохо

    21 7 Отговор
    Не могат....
    ПУТИН НАДМИНА ХИТЛЕР.

    Коментиран от #91

  • 59 Русия е

    16 9 Отговор
    Ч.у.м.а
  • 60 Пак ще додеш

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Абе":

    К.о.п.е.й.чи.це
  • 61 Русия мрази сатанистите сащ

    1 16 Отговор
    Но не ги закача.... защо? Червени к.ом.у.н.и.с.т.и
  • 62 Сатана

    10 14 Отговор
    Преди Зеленски леко напомняше за Хитлер но той е в края на краищата само един актьор . Но премиерът на Израел надминава Хитлер. Между другото премиерът на Израел е от полски произход.
  • 63 БКП

    10 17 Отговор
    Това са пълни глупости, Русия и Путин просто си защитават националните интереси.
  • 64 Че кой си би помислил че има разлика

    15 7 Отговор
    Путлера е просто нов Хитлер
  • 65 Сатана

    6 8 Отговор
    Путин/ Русия могат да бъдат жестоки но предпочитат първо да действат със споразумения.
  • 66 Историка

    14 5 Отговор
    В учебниците по история ще пише как путлера се е учил от Хитлер, напада малко по малко съседни територии, всички които не са руснаци са сган, ония ден Медведев ни нарече сган, мечтае за велика русия, точно както Хитлер и райха
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Влади-Мир

    8 13 Отговор
    Русия е най-голямата страна в света, богата на природни ресурси с най-мощната армия и най-големия ядрен арсенал, закопала е всички империи до сега които са съществували....и изобщо няма да се трогне от воплите на запъртъци от дойче веле....
  • 69 всеки който не..

    6 8 Отговор

    До коментар #53 от "Бамбука":

    Спазва минските споразумения,признаването на държави избрали своята самостоятелност чрез референдум се наказва отново с референдум и 25% от територята и..отиват към имперята.
  • 70 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    12 8 Отговор
    1:1 даже Путин е по гнусен
  • 71 Хм Хм

    8 3 Отговор

    До коментар #55 от "Сатана Z":

    Защо да се обединява цяла Европа за война с Русия? Украинците ако имаха авиация, досега щяха да са победили.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Влади-Мир

    2 9 Отговор
    Ако имала авиация?!?,.... чушки,... че руснаците са унищожили 4500+ краварски самолета от Корея до Виетнам....., топки трябват!!! Затова нанси пелоси лети до тайван, а не лети до Крим!!!
  • 75 Професор

    3 10 Отговор
    Четох "Моята Борба" на Адолф Хитлер. Много интелигентен човек. Не съм чел книга на Путин. Не. Нямат нищо общо.
  • 76 Не може!

    10 9 Отговор
    Хитлер може да се сравнява само с Шолц, Урсула, Байдън, Макарона...
    Путин играе в друга лига и няма нищо общо с Хитлер. Хитлер е въвел имдустриално унищожение на масите.
    Ако си спомним, какво беше 20, 21 и 22-ра години? Кои въведоха пак подобна диктатура?
    Западналите... Е, тогава от къде идва фашизма?
  • 77 не обиждайте чичо Адик!

    4 5 Отговор
    Той и замразения бункерен плъх 🤮
  • 78 Факт

    9 9 Отговор
    По скоро Натаняху и Хитлер са едно към едно...
  • 79 Ленин

    1 7 Отговор
    Да е изперкалия фашист ... В освободените територии живеят милиони руски граждани..точка
  • 80 Могат, ама няма да е честно

    4 3 Отговор
    В такова сравнение Хитлер няма много шансове пред Путин.
  • 81 инфо

    3 4 Отговор
    Подобни публикации са откровена подигравка с логично мислещите читетели. Пропагандата достига немислими нива. Оскотяването е първостепенна задача.
  • 82 Свободна Европа

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Не могат":

    На европейците ..итлер им се привижда навсякъде, нали е тяхно момче, харесвст ди го, наследник на славните ромеи
  • 83 Е сега

    5 1 Отговор
    Хитлер премина през цяла Европа за една година. Путин стигна само до Бахмут.

    Коментиран от #87

  • 84 Гал

    2 3 Отговор
    Бисмарк, "руснаците бавно впрягат, но бързо идват".
  • 85 Не може !

    3 3 Отговор
    Да бъдат сравнявани Путин и Хитлер е малоумно НО да бъдат сравнявани Натаняху с Хитлер е логично !
  • 86 Леле майко

    2 4 Отговор
    По скоро бих сравнил с Хитлер смешките Байдън, Зеленски, и Нетаняху ама са много ниски топки тея за Хитлер.
  • 87 Акълен дефицит

    0 3 Отговор

    До коментар #83 от "Е сега":

    Е Путин само до Бахмут, а инфлацията от "санкциите" покри цяла Европа и САЩ. За какво му е на Путин да идва като те сами се сринаха.
  • 88 Нещо такова

    2 0 Отговор
    Магаре с Мустанг Всеки знае кой е магарето
  • 89 Ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    За концлагерите не си чел достатъчно
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ганю

    0 5 Отговор
    Всъщност новият Хитлер е зеленски който гореше русначета и българчета в украйна
    още от 2014г по заръка на италианската мафия.
    Браво на Путин МОЛОДЕЦ

    Коментиран от #96

  • 93 балкански

    0 1 Отговор
    колко интересна статия! нищо за изгорените и осактени хора в одеса !!!!маршовете с факли и лозунгите за изтребване на определена част от украинското население! пишат си хората, пишат и кроят с двоен аршин! а полираните мозъци вярват, вярват и повтарят! но да си заровиш главата още не означава, че си се скрил!...и една лъжа повторена 100 пъти ставаше истина! а това беше казано някога от същата тази страна, от която е и Винфрид Шнайдер-Детерс!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Възмутен":

    Как чии са?
    На Евразийския райх, разбира се.
    Я попрегледайте шествията на руските националсоциалисти у руско преди има няма 10-тина години, та пак да поговорим за нацизъм. Вагнер, Русич и останалите нацистки руски формирования, които вършеят из половин свят какви са, бе?
    Татусите на Пригожин, Уткин и останалата паплач не са ли с явни нацистки символи?
    Родния русофил е най големия дебил.
    Ако му падне с оше един пункт интелекта и е станал зеленчук.
  • 96 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "ганю":

    Твърдението за "изгорените русначета и българчета" е нелепо и долна лъжа.
    Нямате си идея какво всъщност се случи в Одеса на Евромайдана.
    Хайде да се спрете вече с тези долни лъжи и пропаганда.
    Чакам доказателства за изгорените българи и руснаци в Одеса от украйнците‼️
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания