Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 10:37 2 829 22

След сделката с фентанил в САЩ, Китай предупреждава за производство на незаконни наркотици

  • китай-
  • сащ-
  • фентанил-
  • предупреждение-
  • наркотици

Китайската национална комисия за контрол на наркотиците също предупреди за риска от попадане в "юрисдикцията на дългата ръка"

След сделката с фентанил в САЩ, Китай предупреждава за производство на незаконни наркотици - 1
Снимка: Shutterstock

Китайската агенция за контрол на наркотиците предупреди за производството и продажбата на вещества, които могат да бъдат използвани за производството на незаконни наркотици, ден след като президентът Си Дзинпин заяви, че Китай ще спре износа на предмети, използвани за производството на опиоидния фентанил, цитирана от Ройтерс.

В циркулярно писмо, публикувано в четвъртък, офисът на Китайската национална комисия за контрол на наркотиците също предупреди за риска от попадане в "юрисдикцията на дългата ръка" на чуждестранните правоприлагащи органи.

Съединените щати отдавна търсят сътрудничеството на Китай, за да спрат незаконния поток от прекурсорни химикали, използвани за производството на фентанил, който е до 50 пъти по-силен от хероина и все повече се смесва с други наркотици, често със смъртоносни резултати.

На срещата си на върха в сряда в Сан Франциско Си и президентът на САЩ Джо Байдън се договориха, че Китай ще спре износа на артикули, свързани с производството на фентанил.

Съгласно споразумението Китай ще тръгне директно след конкретни химически компании, които произвеждат прекурсори на фентанил, заяви високопоставен американски служител.

В циркулярното си писмо агенцията за наркотици предупреди, че всяко лице или компания, включително пощенски и логистични фирми, които са наясно с продажбата, транспорта или износа на незаконни наркотици или прекурсорни химикали, могат да бъдат изправени пред наказателни обвинения или глоби.

Американски представители твърдят, че малките химически предприятия в Китай произвеждат прекурсорни химикали, които се доставят в Мексико за производство на незаконен фентанил. Китай твърди, че пристрастяването и търсенето на наркотика са вътрешни проблеми на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1944

    3 23 Отговор
    аве форумните ватници .... що така лесно се разбират китайците с щатите? нали играят с господарите ви.

    Коментиран от #4, #5, #10, #14

  • 3 Да ама

    21 1 Отговор
    Китайците има да си връщат на инги лизите заради номера който им спретнаха с опиума!
  • 4 Механик

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Женди, а защо изкукалия Байдън вчера нарече Си "диктатор", след като толкова се разбират?
    Пий си там фентанила и бъркай, там дето не ти е работата!

    Коментиран от #6

  • 5 1989

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    До сороидния лапач.
    Номера на китайкат виждал ли си го .
    За втори оът им го начукват на говедат.
    Първия с ковида им върнаха услугата и блокираха целия свят. Сега им обещават съдействие за наркото. Но точно като уошингтънската мумия говорят едно а ще си оравят друго. Още опиати ще доставят да ориключат и без това този западнал краварник .

    Коментиран от #8

  • 6 1944

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    плувай плувай не е риба.
  • 7 Ейджи

    15 0 Отговор
    И магазините са пълни с алкохол, но не сме алкохолици всички.Така и с наркотиците!
  • 8 1944

    4 18 Отговор

    До коментар #5 от "1989":

    тоя краварник 106 години го бутате а той по силен става. както едно време викахте че хубаво миришел гнилия запад. аре бегай да нахраниш кокошката.

    Коментиран от #20

  • 9 1944

    0 10 Отговор
    Фентанила ми е любим като се наджасам с него ми е дъбест цял ден

    Коментиран от #18

  • 10 4491

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Бооооклууууук

    Коментиран от #11

  • 11 1944

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "4491":

    Тала ми казваха на галено баба и дедо
  • 12 Мито

    16 0 Отговор
    Вярно че пристрастяването си е проблем на САЩ, ама Си с голям кеф праща още фентанил. Това си е скрито оръжие
  • 13 Вождът Си е мекушав

    3 4 Отговор
    Путин не се поколеба да защити сигурността на Русия въпреки заплахите от НАТО, Си мишкува докато САЩ дерибействат в Тайван, който е територия на Китай. Все едно кравите да налазят Камчатка и да обявят, че е отделна държава. Веднага ще отнесат няколко сармата.
  • 14 Българин

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Щото краварите дължат пари на китайците. За тва. Що питаш?

    Коментиран от #22

  • 15 Швейк

    5 4 Отговор
    Какво значи "незаконни наркотици" ? И законни ли има ?

    Коментиран от #17, #19, #21

  • 16 Анонимен

    7 1 Отговор
    Усещам напрежение по оста соросоиди-путиноиди. Явно някои са недоволни, че им посягат на наркотиците, за които няма граници, възраст и идеологии.
  • 17 Има ...ти пък

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Швейк":

    За медицински цели/ за раково болни и др/Темата е дълга и сложна
  • 18 1944

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    чисто луд .... или просто болшевик.
  • 19 1944

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Швейк":

    в българия е законен русофилина. ама пържи мозъка. който го има де.
  • 20 Краварникът

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "1944":

    никога досега не е имал дълг 130% от и без това измисления си БВП. Този път и печатането на зелени тапети няма да го спаси. С Българка/Пусикет тренирайте бягане по писта след колесник, че Афганистан ще ви се стори ясла
  • 21 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Швейк":

    е как дали има законни-всички хапчета са такива, защото фирмите са си платили първо на лобистите, после на конгресмените, после са отворили работни места, после са платии данъци и откриват нови работни места в логистичните фирми...а незаконните са уличните шанаджии, които все още отказват да плащат , па макар и само на пролкуратура и полиция.
    Понеже има списък със забранени субстанции не произвеждат амфетамин, а негови производни в опит да заобиколят менделеевата таблица. Резутата е друг вид въздействие, други странични ефекти и други съпътстващи заболявания.
    Съзадвайки списъка и карайки производителите да търсят прекурсори извън него , само възпрепятсват разследванията, които биха били по-прости ако се следяха само 20-30 прекурсора.
  • 22 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Не просто дължат-ако китайците си ги поискат, трябва кравария да стане тяхна собственост.
    Доскоро китай държаха около 37 % от дълговите книжа на америя ама почнаха да се освобождават от тях бавничко , за да не им пада цената.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания