Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 12:30 1 401 4

Министърът на отбраната на Франция за втори път посещава Катар за по-малко от 48 часа

  • катар-
  • франция-
  • посещение-
  • себастиан льо корну

Според АФП това ново посещение не е част от визитата на Льо Корну в Катар

Министърът на отбраната на Франция за втори път посещава Катар за по-малко от 48 часа - 1
Снимка: БГНЕС

Френският министър на отбраната Себастиан Льо Корну прави второ посещение в Катар за по-малко от 48 часа, където малката държава от Персийския залив посредничи за освобождаването на заложници, държани от Хамас в ивицата Газа. Льо Корну пристигна в Катар от Израел днес и по план трябва да се срещне с катарския министър-председател и министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, цитирана от БТА.

Според АФП това ново посещение не е част от визитата на Льо Корну в Катар, която започна в сряда. Вчера министър Льо Корну посети Египет, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Катар и Израел.

По време на всяко от посещенията си той обсъди кризата със заложниците и се срещна с роднини на заложници в Израел. В четвъртък Льо Корну заяви от Катар, че е обнадежден относно съдбата на заложниците.

Израелската армия съобщи, че 240 заложници са били отведени в ивицата Газа на 7 октомври при безпрецедентна атака на Хамас срещу Израел, предаде АФП.

Катар, който е домакин на политическото бюро на Хамас на своя територия, е предоставил милиони долари финансова помощ на Газа и е участвал в усилията за посредничество, довели до освобождаването на четирима заложници (американка, дъщеря ѝ и две израелски жени) през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За размисъл

    5 0 Отговор
    Французите знаят кой дърпа конците на Хамас - респективно на "Мюсюлмански братя".
    Заформят някакъв договор за канала "Бен Гурион".
    И между другото наред е Египет. Бе им се получу навремето на американците с Мурси.
  • 2 Шайка

    8 1 Отговор
    В Катар има турска военна база защо ли? Ами заради газта и петрола ... Ердоган не е глупав...
  • 3 Обяснението

    5 0 Отговор
    за посещението на френския министър на отбраната е,че Катар е ,,партньор" на Иран по отношение на стратегическите запаси от природен газ в Персийския залив.Негласната програма е да се прекъсне и / или дестабилизира партньорството на Катар с Иран,като интегрира Катар във военната орбита на САЩ и НАТО.
  • 4 Не се чудете

    8 2 Отговор
    Забравил си е нещо човека! Преди години бяха тръгнали (французите) да бомбардират ислямска държава, но се оказа, че са забравили са натоварят в самолетоносача ракети и бомби!